7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
I Twoja też. :]Kosa pisze:levele jak są punkty i brac HM, Draina mozna rzucać dwa razy, moze któryś wejdzie i magia przeciwnika już zblokownaa na amen
A od kiedy to Maneaterzy zjadają jeden slot rare, a nie dwa?Górken pisze:a nie będą miały high elfy 0-4 rares na 2000??
A licky boom boom down!!!
tak. Teraz zerknij sobie na opis maneaterow... bartek to napisal jak najbardziej swiadomieGórken pisze:komuś może się nudzić i weźmie sobie 4 armaty z DoW ale to była raczej odpowiedź do pytania b_sk "ale to na 4k"
a o armatach bylo juz dawno mowione.. jak dla mnie to porazka ze strony gw ale coz... niby nowe he nie maja opcji brania dow (kolejna porazka

-
- Mudżahedin
Hmm no tak trafia na 4+ rani na 3+ razem jakas 1/3 nic prostszego zrobic to 3 razy w 4 atakach 

ok masz 5 atakow... nadal nie widze jak zabijasz tego smoka... za to bardzo dobrze widze to w druga strone... taki smoczek cie wgniata w ziemie i przejezdza dalej... statystycznie zadajesz mu 4.5 rany jesli smithing ci wejdzie (co moze byc trudne biorac pod uwage +1 do dispella he) potem dotajesz sporo atakow smoka (statystycznie 2.6 w2 ciebie wchodzi) i 2-3 rany od princa na gorze... wiec nie jest tak dobrze bo sie sypiesz...
teraz do mnie dotarlo... jak kingowi dajesz ikone oka?
teraz do mnie dotarlo... jak kingowi dajesz ikone oka?
Mów co chcesz, ale i tak to jedno z najlepszych kombo na large targety i charaktery w grze.
Mam 4 rydwany i wózek króla.
Nawet jak zadam tylko 4 rany smokowi to mam + 6 CR.
A king jest mocny, bo ma ankhrę.
Naprawdę smoki się muszą tego bać - podjedzie gość na odległość 24 i już musi się liczyć z potężną szarżą.
Ja zwykle gram defensem, ale na turbo ofensie ten gość jest niewiarygodnie mocny.
Naprawdę smoki się muszą tego bać - podjedzie gość na odległość 24 i już musi się liczyć z potężną szarżą.
Ja zwykle gram defensem, ale na turbo ofensie ten gość jest niewiarygodnie mocny.
abierzesz pod uwage, ze ten smok ma s7 i nie bedzie walil po twoim typie z ankhra? i powinien zrobic jakies +7-8 na tobie?tudziez, ze w 2 turze w te twoje zajebiste rydwany wjada dragon princi?ksuM pisze:Mów co chcesz, ale i tak to jedno z najlepszych kombo na large targety i charaktery w grze.
papapa takie gadanie Myślisz , że ktoś będzie tak głupi aby wykonywać atak samym smokiem mając na wejściu już -1 za przewagę liczebna. Ja jak rozpocząłem gręksuM pisze:Mów co chcesz, ale i tak to jedno z najlepszych kombo na large targety i charaktery w grze.

a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
warto zwrócicuwage na jeszcze jeden dobry przedmiot, mianowicie róg imrika, który teraz jest ogólnie dostepny i kosztuje 25 pkt a właściwośi te same.IMO w armiach kawaelrysjkich bardzo sie bedize przydawał na jednym z czempionów. Gdy planuje się mega atak na nieumarłych, driady i inne jednostki z fearem czempion używa rogu i spokojnie wszystyko dojeżdza <cóz ld9 z rerollem tez mozna nie zdać, ale...). Tak samo jak my jakimś sposobrem jesteśmy w opałach, pozwoli nam to na całej armi przeżucic break testa, tak niczym by był wszedzie BSB, przedmiocik naprawde warty uwagi.
szkoda, imrikowski dawął też breaka, ale to aż taka stratą nie jest jeśli to my napieramy. Podobnie przyda sie jak wpadnie coś z terrorem, wtedy odpalamy i ąłdnie zdajemy
ten przedmiot daje nam dosć niezłą kontrolę nad koscimi w jendej tej być moze kluczowej turze i najważniejsze, że mieści się na czempionie.
OStatnio myśląć nad smoczą rozpą wychodzi mi coś takiego:
-star dragom 630
-2x caddy 280
2x10 łuczników\2x12 lothernów (jednak łucznicy chyba lepsi w tej koncepcji, long bowy w koncu, zaś lotherni w liczbie 12 mogą sporo obronić, tutaj trzeba po prostu potestować) 220\288
4x5 princeski 600
2x5 fasty 170
2 orły 100
2 bolce 200
i zostają jeszcze jakieś śmieciowate punkty na bajerki

OStatnio myśląć nad smoczą rozpą wychodzi mi coś takiego:
-star dragom 630
-2x caddy 280
2x10 łuczników\2x12 lothernów (jednak łucznicy chyba lepsi w tej koncepcji, long bowy w koncu, zaś lotherni w liczbie 12 mogą sporo obronić, tutaj trzeba po prostu potestować) 220\288
4x5 princeski 600
2x5 fasty 170
2 orły 100
2 bolce 200
i zostają jeszcze jakieś śmieciowate punkty na bajerki

Ogolnie mowiac Pan Adam Troke i GW nie popisalo sie przy nowym Booku HE.Fluff rysunki sa mile fajne i ogolnie wporzadku. Niestety widac od razu ze panu Adamowi zabraklo koncepcji i pomyslow na ugrywalnienie tej armii. Kazdy kto wezmie tego booka do reki zachwyci sie first strike dla calej armii po czym zacznie zrzedzic. Na koszt jednostek na zupelnie nieuzywane smoki poza stardragonem<jakby jeszcze ten najslabszy nie zabieral slota herosa albo zwykly heros mogl na nim latac a nie dragonmage-imho typem z duzym potencjalem i zupelnie niegrywalny co z tego ze robi 6 pd jak siedzi na smoku zzera slot 2 heroswo i ma 2w z t3 no save?Owszem jak gora zginie a smok nie zda Ld dostanie frenzy i hate to sie robi calkiem calkiem a tak? do lamusa....Przedmioty? nie ma zadnego fajnego majcherka podobna posucha jak u WE w tej materii....Lanca za 40 pkt z +3 do sily i no armor sv w szarzy? niby fajna ale wtedy zostaje nam bardzo miekki bohater <albo sv na 3+ maks i word 4+ albo sv 2+ i word 5+>dodatkowo nie w szarzy jest zupelnie bezuzyteczny. mieczyk +2 do sily i KB? super!! ale tylko na piechote...Za to dziedzina wordow obrodzila jest jakies 5-6 wordow od 4+ do 6+ wlacznie.Arcany? zginal niesmiertelny channeler wiec na katownie magia nie liczcie:P boundspelle? ring of corin - one use ony pl 3:P zas fury do 40 koszt wzrosl.Owszem jest kilka perelek w przedmiotach ale w jakiej armii nie ma
Ogolnie uwazam caly podrecznik za slaby i nie tego gracze HE oczekiwali zapewniam was