Nie lubie korków i kombinowania z podstawkami. Ja lubie je robic tak: piasek -> braz i rozjasnienia a potem gdzie nie gdzie czasem wiecej czasem mniej trawki.-Qc- pisze:Wiem że raz już to pisałem i raz juz to skomentowałeś i wszystko rozumiem ale - moim zdaniem malujesz super, postęp jest bardzo duzy ale dobra podstawka to 60% odbioru modelu. malowanie super ale podstawki mnie bolą ; / A najsmieszniejsze jest to że podstawki to sprawa prosta - sam robiłem swoje dosyć udane i łądnie wyglądające bo to wymaga niewiele skilla
Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Wampiry
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Ooooj Fuxior to nieładnie Podstawka na prawdę jest ważna. Ja na przykład nie lubię zbyt dużej ilości podstawek, na których jest dużo towaru. Kilka w armii ok, ale znowu żeby nie popadać w skrajność podstawki nie powinny świecić pustkami nawet w przypadku pustynnych TK. A u krasnali aż się prosi o zaimplementowanie jakichś skałek/głazów i porostów na nich. Krasie ze skałami na podstawkach lepiej walczą ponoć
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
rzeczywiście, baaardzo wczesny
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Szczerze mówiąc - nie podoba mi się. Hełm i maczuga to jakieś nieporozumienie chyba, przynajmniej na tych fotach ... Tarcza również niedokładnie pokryta washem. Wymaga dopracowania...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wyrabiasz sobie specyficzny styl malowania, Fux. Jeszcze nie do końca mi on odpowiada, bo zbyt wiele jeszcze niedokładności i zbyt grubą kreską miejscami operujesz, ale masz swój styl, a to się chwali. Pracuj teraz nad podnoszeniem skilla w sensie dokładności malowania, co jest trudne dosyć, ale imho warto...
Zielone fragmenty pancerza mi się niezbyt podobają...
A Ja lubie zielone pancerzesmiejagreg pisze:Wyrabiasz sobie specyficzny styl malowania, Fux. Jeszcze nie do końca mi on odpowiada, bo zbyt wiele jeszcze niedokładności i zbyt grubą kreską miejscami operujesz, ale masz swój styl, a to się chwali. Pracuj teraz nad podnoszeniem skilla w sensie dokładności malowania, co jest trudne dosyć, ale imho warto...
Mam 2 pendzle jeden ktorym wszystko robie 1 tylko do oczu - bo jest taki maly ..Nokimam pisze:Masz potencjał Fux ale jest też nad czym pracować. Jak przedmówca napisał, brakuje dokładności i linie są za grube. Ale z czasem skill wzrośnie
Pozdro
Jade z koxem Dzikidzikki pisze:Napinaj Fux napinaj. Długobrodzi mi się bardziej podobają.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja też lubię zielone pancerze , tylko nie wystarczy metalika zalać raz washem zielonym, zeby to wygladalo dobrze...
Robilem -> metalik -> czarny wash -> wyciaganie -> zielony -> wyciaganiesmiejagreg pisze:Ja też lubię zielone pancerze , tylko nie wystarczy metalika zalać raz washem zielonym, zeby to wygladalo dobrze...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Idziesz jak burza, Fux ...
A no pomogli troche wypelnicdzikki pisze:Ha widzę utherowe wzmocnienie imperiali ;] Strzelcy mi się podobają. Może kiedyś pomaluje swoich.
Dzieki wam za pozytywne komentarze
Mini reklama
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=40328
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=40328