Prawie jak blog! (UP 20-01-2017!!!) - White Lion - KD:M

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Prawie jak blog! (UP 26-02-2013) - Dark Elf Dreadlord

Post autor: smiejagreg »

Podoba mi się wszystko za wyjątkiem zieleni u dołu, oczu i wody. Gdyby tych elementów nie było, byłaby świetna praca. Sam figs i górna połowa podstawki świetne, dolną część podstawki uważam za nieudaną...

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Mi się wszystko podoba. Zwłaszcza kot, a nawet Pani Marta :wink:

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Hej! wrzucam tu foty mojej makiety i króla Roberta którego pomalowała Marta!
Obrazek
Zapraszam na coolmini celem głosowania jeśli uważacie, że warto!
http://www.coolminiornot.com/334515

Obrazek
Zapraszam na coolmini celem głosowania jeśli uważacie, że warto!
http://www.coolminiornot.com/334521

Komentarze jak zawsze mile widziane!!!

No i zapraszam na bloga (http://moonartstudios.blogspot.com) po wiecej!
Ostatnio zmieniony 15 cze 2013, o 12:18 przez Bizon, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Robert zacnie pomalowany, a makieta bardzo mi się podoba, więc pewnie, że warto oddać głos! :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Obie prace bardzo fajne =D> .

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

A jak zrobiłeś taki fajowy śnieg i sople?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajny chłopek, a co do makiety to średnio mi się podoba, bo wygląda nienaturalnie. Zbyt nasycona i intensywna zieleń przebija spod takiego śniegu. Tak zielono będzie w wilgotnych, ciepłych lasach, gdzie mech pokrywa wszystko i jest taki klimacik, śnieg wszystko psuje :<

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Król mi się podoba :)

ale dioramka słaba bardzo. Dlaczego? Bo Jon Snow.... :<
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Adam pisze:A jak zrobiłeś taki fajowy śnieg i sople?
Śnieg to:
Wikol+Soda+Biała farba

Sople to:
Wycięty z przezroczystego plastiku (z blistera po modelu) trójkącik, pomalowany 2-3 warstwami lakieru do paznokci ukradzionego Marcie;)
Rasti pisze:Fajny chłopek, a co do makiety to średnio mi się podoba, bo wygląda nienaturalnie. Zbyt nasycona i intensywna zieleń przebija spod takiego śniegu. Tak zielono będzie w wilgotnych, ciepłych lasach, gdzie mech pokrywa wszystko i jest taki klimacik, śnieg wszystko psuje :<
Na żywca zielony jest mniej intensywny, ale na przyszłość będę leciał bardziej w brązy i żółcienie, dzięki za uwagę!
smiejagreg pisze:Obie prace bardzo fajne =D> .
Lechu pisze:Robert zacnie pomalowany, a makieta bardzo mi się podoba, więc pewnie, że warto oddać głos! :)
Dziekujemy oboje:)
Gokish pisze:Król mi się podoba :)
Marta dziękuje
Gokish pisze:Dlaczego? Bo Jon Snow.... :<
Ale ja juz nie ograniam :P

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jedyna sprawa do ew. poprawienia od zaraz to te sople własnie. W naturze są one pionowe, oczywista, u Was z tym jest różnie :wink: ...

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Boje się je ruszyć bo to wszystko jest dość delikatne, jak je przykleiłem było ok, ale rano już nie było ok:P i się nieco poprzechylały :(

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Przepiękne prace =D>

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Azgaroth pisze:Przepiękne prace =D>
Dzięki, dzięki :)

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Bardzo ładne malowanie, ale do makietki mam zastrzeżenia:

1. Zwykle śnieg pada miliardami pojedynczych płatków, a nie jest rozkładany łopatą przez Dziadka Mroza (jak soda szpatułką przez modelarza). Zdecydowanie zbyt duża różnorodność w grubości pokrywy śniegowej, szczególnie widoczna na kępkach długiej trawy, na której powinno też być biało. Jeśli nie czapy śniegu (jak przy dość mokrym śniegu na niewielkim mrozie), to przynajmniej przyprószenie (jak przy dużym mrozie i suchym opadzie).

2. Solidne sople długości przedramienia mężczyzny wyrastają w miejscach mało usprawiedliwionych. Nie ma żadnego powodu, żeby akurat tam kapała intensywnie jakaś woda. Poza tym obecność sopli kłóci się z nieobecnością zamarzniętych kałuż na ziemi czy pokryw zlodowaciałego śniegu. Podłoże to świeży śnieg po pierwszych opadach, drzewo to weteran kilkudniowych wahań w cyklu odwilż-przymrozek. Podobnie z zielenią co zauważył Rasti - albo pierwszy, niespodziewany opad w środku jesieni (jeszcze zielono), albo sople i spora pokrywa śniegowa.

3. Nie rozumiem kompozycji makietki, a konkretnie stosunku wojownika do wilka i odwrotnie. Ludek w pozycji obronnej i z zaniepokojoną miną (bardzo fajne malowanie) patrzy na zwierzaka, jakby traktował go jak wroga albo w najlepszym razie istotę neutralną, na którą trzeba uważać. Wilk, stojąc blisko człowieka, odwraca się do niego tyłem, groźnie szczerząc się w inną stronę - znaczy, ma go za sprzymierzeńca albo w najgorszym razie istotę neutralną, nie będącą zagrożeniem. Dlaczego tak?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

3. Nie rozumiem kompozycji makietki, a konkretnie stosunku wojownika do wilka i odwrotnie. Ludek w pozycji obronnej i z zaniepokojoną miną (bardzo fajne malowanie) patrzy na zwierzaka, jakby traktował go jak wroga albo w najlepszym razie istotę neutralną, na którą trzeba uważać. Wilk, stojąc blisko człowieka, odwraca się do niego tyłem, groźnie szczerząc się w inną stronę - znaczy, ma go za sprzymierzeńca albo w najgorszym razie istotę neutralną, nie będącą zagrożeniem. Dlaczego tak?
Bo to jest jego wilk.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

to nie jest wilk.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

No dobra. Wilkor. Wiemy o co chodzi.

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Ogólnie na 10 dałbym 9,5 bo wszystko jest czyste , współgra itp ale jak na 10 brakuje mi jakichś efekciarskich pierdołów typu cały płaszcz we wzorki itd.
A tak to serio piękne modele!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Ponownie dziękuje za opinie, wenanty na pewno wezmę sobie krytykę do serca, sople po prostu lepiej wyglądają kiedy sa dłuższe, co do śniegu wzorowałem sie na opisach z książki gdzie były zaspy z przebijająca się zielenią, która na zdjęciach w zależności od monitora jest mniej lub bardziej intensywna, a na żywo jest dość stonowana. Co do kompozycji Jon i Duch są bratnimi duszami nie wrogami (ale to już koledzy forumowicze wyjaśnili zresztą) i patrzą w tę samą stronę na wspólnego wroga.

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Bizon, do serca to nie bierz. Po prostu nie było do czego się przyczepić malarsko, to poszukałem jakichś trzeciorzędnych detali żeby nie było pustego posta z pochwałami :)

Co do opisów literackich - mają to do siebie, że są literackie. Ładnie brzmią, ale z rzeczywistością nie muszą mieć nic wspólnego. Radzę weryfikować to, co się wymyśli przy pomocy np. google i zakładki Grafika. Tak jak w literaturze, dziecięcych obrazkach i infografikach w gazetach pnie drzew są brązowe, tak w rzeczywistości większość wygląda na jakiś odcień szarości (może z wyjątkiem rudobrązowych pni sosen).

ODPOWIEDZ