Dawno w tą grę nie grałem i zasad nie ogarniam, ale powiedzcie czy chłopaki na dzikach są w tej chwili grywalne? Bo bardzo lubię te figurki i chciałbym je w rozpisce zmieścić i w ogóle w wakacje zacząć nimi grać

Waaagh!
Moderator: Kołata
Dziwię się że hopperów bierzesz, od kiedy spadł im WS padają jak muchy zanim zdążą cokolwiek wklepać. Pamiętam że zawsze wlatywałem nimi w smoke WE żeby ilościa ataków zdjąć mu warda na 3+, w 8ej edycji gdzie nie wjechałem nie było czym uderzyć, z niskie I.Fluffy pisze:Próbowałem to trochu poogrywać, ale drogie, mało W, od wypasionej magii spada jak piechurzy, napocić się trzeba coby był z dzików pozytek. Tym niemniej na pewno się czasem w moich rozpach pojawią, razem ze squig hoperami
łeż to.Fluffy pisze:Myślałem o tym, ale orczy rydwan lepszy
Odszczekaj pod stołem. Kminiłem juz takie mini oddzialki, nawet na nich grałem. Masz I=2, "cokolwiek" zredukuje ten oddzial do ~2 modeli zanim uderzy. I masz 4-6A (jezeli to savage), trafiasz z reguły na 4+.. Musisz mieć wlożone w to ze dwa czary malego Waaagh żeby zadziałało (sygnaturka z flanką i nerf I ). To ja wolę chariot z impaktami D6+1 i 4-5A S5, który poradzi sobie bez magii, i trudniej go zabić.łeż to.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?