Gigant DoW/Empire [DONE]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Gigant DoW/Empire [DONE]
Kolejna praca mianowicie gigancik ... mam nadzieje ze foty sa na tyle duze by je skomentowac i ocenic Łeje geje skonczone pewnie jutro fotki wrzuce wiec dzis gigancika zapodaje ... praca jednodniowa (sporo skory - mam nadzieje ze nie spotkam sie z komentami w stylu slabo wycieniowana bo jednak sporo pracy w nia wlozylem by byla gladka - zrobiona skora jest na froncie figsy zostala do wyciagniecia warstwa na nogach i rekach oraz cala czacha do zrobienia ... no i drobne poprawki w miejscach pomiedzy brzuchem a gaciami ) tyle a teraz foty ... a no i pempelsona musze zrobic by byl gleboki a nie taki jakis dziwny ^^" tyle ... moze sie uda na jutro pojutrze skonczyc go mam taka nadzieje
pare moldow zostalo usunietych w taki sposob ze niestety tak czy siak sa widoczne miejsca od form ale sa to plaskie powierzchnie ... (nie mialem jak zaszpachlowac tego niestety) ...
pare moldow zostalo usunietych w taki sposob ze niestety tak czy siak sa widoczne miejsca od form ale sa to plaskie powierzchnie ... (nie mialem jak zaszpachlowac tego niestety) ...
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007, o 17:55 przez dead, łącznie zmieniany 1 raz.
No dokładnie,dobranie bitsów chyba trochę przypadkowe. Z jednego prostego względu, takowy gigant bardziej pasuje do OnG niż do Empire...
Ten imperialny winien trzymać w łapsku kawał skały lub mieć ją wolną. Torba z ludkami powinna zawierać zamiast ludzi np. gobliny lub hodowlę snotlingów.
Podobnie z pałką w którą nawtykane są miecze i inny imperialny badziew...
Ale abstrahując od tych drobnych uwag model zapowiada się middenheimowo. Błękitna kolorystyka...Nice
Ten imperialny winien trzymać w łapsku kawał skały lub mieć ją wolną. Torba z ludkami powinna zawierać zamiast ludzi np. gobliny lub hodowlę snotlingów.
Ale abstrahując od tych drobnych uwag model zapowiada się middenheimowo. Błękitna kolorystyka...Nice
Nie wiem czy to wina zdjęc , farbek (używasz Vallejo ??) ale kolory są jakieś wyblakłe o małym nasyceniu ...
Skóra okej (chodź ja wole troszkę mocniejsze przejścia ).
Jesli takie jak natym Twoim empire to ja odpadam ... tamte sa naprawde masakrycznie za glebokie dla mnieszczurek pisze:Nie wiem czy to wina zdjęc , farbek (używasz Vallejo ??) ale kolory są jakieś wyblakłe o małym nasyceniu ...
Acha i sporo osob sie pyta o te farby ... uzywam palety w 99% MSP riperowej ... ten 1 % to niezastapiony chaos black GW - nie spotkalem fajniejszej czarnej farbki (moze P3 ma cos ciekawego ale coz czarny to czarny ^^") ...
Co do kolorkow to sa to te same co na gralach (tzn niebieski ten sam) - sporo tez zalezy od monitora bo na lapsie mam strasznie ostre jasne zdjecia a na normalnym kineskopowym sa bardziej nasycone ...
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 181&t=4706 tu jak co link
Ogolem to dostalem sklejonego giga ... ale coz musialem pewne rzeczy odkleic i przykleic te bitsy ktore chcial klient... Moim zdaniem akurat imperial ludki trzymane w lapie czy te halflingi w torbie sa spoko ... gigus szedl przez wioske zajebal troche sprzetu i ludkow heh - pamietajcie ze to tez gig DoW ...Impaler pisze:No dokładnie,dobranie bitsów chyba trochę przypadkowe. Z jednego prostego względu, takowy gigant bardziej pasuje do OnG niż do Empire...
tyle komenta ...
Klientowi nie przeszkadza ,a wręcz się podoba więc są takieJesli takie jak natym Twoim empire to ja odpadam ... tamte sa naprawde masakrycznie za glebokie dla mnie Wink
Co do farbek to na moim nowym monitorze lcd 17 samsunga sa takie wyblakle (szczegolnie niebieski) .Na starym crt tez .... Moze to wina fot
W realu sa okej ??? pytam bo przymierzam sie do wymiany farbek i nie chce ....
MSP to paleta 200 kolorkow wiec znajdziesz jak nie jedna to 2 i 3 niebieska triade ... ja uzywam osobiscie 2 ale przypasowala mi konkretnie ta w odcienaich INDYGO sa triady bedace odpowiednikami GWowskich zreszta byles na Forum Chesta i wiesz jak wyglada wszystko ... (powiem do tego tak ze moj aparat zmiekcza troche MSPki a przy fleszu sa kolorki ktore sie nasycaja badz nie) ... ogolem kolory sa stonowane nie super zywe ale bardziej stonowane ale tez nie tak blade jak na zdjeciach ... niestety jak bedzie slonce i gig skonczony to beda lepsze foty - miejmy nadzieje
Gigant skonczony - zdjecia 1600x1200 wiec widac wszystkie ewentualne niedociagniecia ... niestety bylo ciemno i zdecydowalem sie na 2 rodzaje fotek ... o ile niebieskie lepiej zawsze wygladaja na fleszu skora czesto tez o tyle np brazy sa strasznie mdle i zmiekczone dlatego 2 rodzaje fotek ... Fajnie sie robilo trajbala na lapie no coz pozostaje juz tylko nim grac i grac - a jak wyglada gig w rzeczywistosci ?? - Jest to polaczenie zdjec z fleszem i bez flesza coz nie bede obrabial i nasycal kolorow w fotoszopie bo sie nie oplaca oszukiwac wg mnie ^^" gigant mial byc na stol ale wyszedl moj standard czyli cos ponad ... a ja przy okazji sobie warsztat pocwiczylem - kolorki narzucone sklejenie giga tak samo wiec zero kreatywnosci jedynie moglem zaszalec z trajbalem ^^" pozdro a oto fotki:
fotki z fleszem
Fotki bez flesza
fotki z fleszem
Fotki bez flesza
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Fajny gigant, choć się czepiam to jest parę elementów do poprawienia , ale i tak fajny, tatuaż wymiata, powiedz jak go malowałeś? i ile ci to zajeło , może masz jakiś tajny sposób na ich malowanie
Bierzesz wzor pedzel w garsc i tatoo powstaje ... coz malowalem go moze jakies 30 min dzis rano ... troche mi krwi napsul ale coz - jedyne czego moge sie przyczepic to to ze moglem minimalnie go wycieniowac coby wspolgral z rozblyskiem na obojczyku po lewej ...
A te rzeczy do wycieniowania to nie przesadzajcie ... sa to 3 kolorki ... ladnie dobrane czysto nalozone ... efekt dobry czgo sie czepiac ... Jak widze figsy TT i same komenty ze slicznie i wogule to mnie czasem krew zalewa ... coz taki to juz moj standardowy poziom cos tu zrobie lepiej a gdzies przytne na czasie by bylo tylko ok a nie cos ponad TT ...
A te rzeczy do wycieniowania to nie przesadzajcie ... sa to 3 kolorki ... ladnie dobrane czysto nalozone ... efekt dobry czgo sie czepiac ... Jak widze figsy TT i same komenty ze slicznie i wogule to mnie czasem krew zalewa ... coz taki to juz moj standardowy poziom cos tu zrobie lepiej a gdzies przytne na czasie by bylo tylko ok a nie cos ponad TT ...
Co do kolorystyki, to zgadzam się z przedmówcami - nadużywasz wyblakłej ultramaryny Paleta Reaper MSP zawiera tyle fajnych niebieskich (w tym niebieskie mistrzostwo świata - "Clear Blue"), że aż wstyd używać tylko jednego
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
mi sie podoba choc pewnie fota i tak nie oddaje jego walorow
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
nie tyle chodzi mi o to, czy ona jest realistyczna (to jest gigant, oni mogą mieć inną skórę w sumie żadnego nigdy nie widziałem), co o to, że w niektórych miejscach jest trochę niestarannie zrobiona i jak dla mnie za słabo porozjaśniana. Ale sądzę, że gdyby foty były lepsze, to pewnie nieco zmieniłbym zdanieScimitar pisze:co ty chcesz - zobacz siebie w lustrze skóra właśnie realistycznie wygląda