Zakup 4 armii za 4 tyś zł

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Zakup 4 armii za 4 tyś zł

Post autor: Gokish »

Mirabelka pisze:Dokładnie :)

Bretka wydaje się być dobrym pomysłem także Bretka i? Lizaki? He? DoCH, BoCH, WoCH? Ogry ( tutaj mało modeli także uszkodzenie jednego bądź jego "zajumanie" nie psuło całej armii ). Tak aby w miarę łatwo dziaciaki dały sobie radę z malowaniem.

Bretka, He i WoCH wg mnie. Wymiennie HE na Ogry aby była armia z podręcznikowej każdej strony konfliktu i neutralna.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Zróbcie tak jak było w warhammerze Mark of Chaos. WoCh, He, imperium, skaveny, orkowie
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

pomyśl raczej o Ludziach (Empire lub bretka), Orkach, Elfach (najlepiej g... haje :P) i ogry ładnie wyglądają na stole.

Są to armie z którymi łatwiej laicy się zidentyfikują, gdyż popularna kultura kojarzy orki i elfy choć by z lotra.

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Jeśli można to tutaj zadam to pytanie: Jak stoją HE pod względem trudności malowania? Dzieciaki dadzą sobie z tym radę? Bretka wygląda ok pod tym względem, Ogry podobnie ale o HE się martwię :/

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

HE są przeważnie malowane na jasne kolory. Jasne= trudne. Można to znacznie uprościć wybierając nieco ciemniejszy, bardziej stonowany schemat malowania niż prezentuje GW.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

A, jak by co to do Brety jest przetłumaczony przez fanów AB. Wystarczy go wydrukować.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Mirabelka pisze:Jeśli można to tutaj zadam to pytanie: Jak stoją HE pod względem trudności malowania? Dzieciaki dadzą sobie z tym radę? Bretka wygląda ok pod tym względem, Ogry podobnie ale o HE się martwię :/
iść w złoto-czerwono-czarny, przyjemnie sie to maluje. Unikać bialego i jasno-niebieskiego :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kosa pisze:
Mirabelka pisze:Jeśli można to tutaj zadam to pytanie: Jak stoją HE pod względem trudności malowania? Dzieciaki dadzą sobie z tym radę? Bretka wygląda ok pod tym względem, Ogry podobnie ale o HE się martwię :/
iść w złoto-czerwono-czarny, przyjemnie sie to maluje. Unikać bialego i jasno-niebieskiego :D
To nie są kolory dla HE!

HE trzeba malować na białym podkładzie, ominie was wtedy problem malowania białego czy też jasnego srebrnego.
Do tego używać niebieskiego lub ciemno niebieskiego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja swoje HE malowałem na czarnym podkładzie całe i nie narzekam.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Naviedzony pisze:Ja swoje HE malowałem na czarnym podkładzie całe i nie narzekam.
ja też tak robiłem, ale przyznam, że malowanie białego na czarnym podkładzie nie jest czymś co się od razu potrafi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Tu masz rację. Ja rozwiązywałem problem (i w sumie nadal tak robię) w ten sposób, że miejsca, które chcę, żeby były białe, a są spodkładowane na czarno, najpierw maluję szarą farbką, która znacznie lepiej kryje od białej, a potem dopiero bielą.

ODPOWIEDZ