Zdanie zaczynamy wielką literą a kończymy kropką. Natomiast "efektunie" i "argumetny" pominę milczeniem bo wystarczająco się kompromitujesz różowy kucyku ...-Qc- pisze:to rzucaj czary tak zeby takiego efektunie wywolywac. Chyba ze argumetnujesz jak grolshek ze z magia teczy grubasy z VC maja regene na 2+ - na tego typu argumetny Ci nie pomoge
Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Szperam w sieci, ale nie znajduję jednoznacznej odpowiedzi na pytanie: czy Treason of T. rzucony na kawalerię powoduje, ze jednostka testuje Ld wierzchowców, jesli jest on najniższy?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jest w uściśleniach (do Wochu, str9). Niestety koń jest ignorowany i bierzesz najniższą LD spośród jeźdźców.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Poćwicz bo ja jakoś gram magią tęczy w WOCH i działa dobrze... zanim coś dostanie tą regenkę na 4 + to już tego nie ma...tak, szczególnie dając przeciwnikowi na 50% rosnącą regeneracje co rundę, na nią samą również
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
ma 7t 6w wiec jak chcesz miec przezywalnego GD to jest najlepsza opcja
Ale ja uwazam ze granie demonami ma sens tylko bez GD ; )
Ale ja uwazam ze granie demonami ma sens tylko bez GD ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Janus, w każdym kraju gra się inaczej. ETC również wymusza specyficzne rozpiski na ten właśnie turniej. Robiąc rozpiskę na ETC masz 3 sposoby złożenia:
1) Fun
2) Na TOP 5
3) Aby wygrać z Polakami
Przykładem tego jest 2x Hydra. Ciekawe rozwiązanie na 2. typ rozpiski. Polacy głównie składają 1. typ.
1) Fun
2) Na TOP 5
3) Aby wygrać z Polakami
Przykładem tego jest 2x Hydra. Ciekawe rozwiązanie na 2. typ rozpiski. Polacy głównie składają 1. typ.
2 x hydra to imo punkt 3 ale Rince to bolek i musi miec PoKa inaczej nie gra...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Qc jest dobrym przykładem tego, że można wygrać master nie wiedząc wiele o tej grze. Jest to zachęta dla nowicjuszy, ale i jednocześnie przestroga dla doświadczonych graczy.
Qc jest dobrym przykładem że warto myśleć pisząc własny autorski regulamin turnieju ; )Lidder pisze:Qc jest dobrym przykładem tego, że można wygrać master nie wiedząc wiele o tej grze. Jest to zachęta dla nowicjuszy, ale i jednocześnie przestroga dla doświadczonych graczy.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
na to samo wychodzi-Qc- pisze:Qc jest dobrym przykładem że warto myśleć pisząc własny autorski regulamin turnieju ; )Lidder pisze:Qc jest dobrym przykładem tego, że można wygrać master nie wiedząc wiele o tej grze. Jest to zachęta dla nowicjuszy, ale i jednocześnie przestroga dla doświadczonych graczy.
na ucz się grać i graj mono-slaaneshem, jest turbo potencjał w jego złożeniu, a nie " oszukujesz "
fiendy ASF, demonice ASF, rudwany takie se ale szybkie, zamiast furii możesz używać seekerki nie wiele więcej dopłacasz a masz avangarda i 10M też z pewniejszym LD, jak by się oddaliły, magia syta jak i slaaneshowa jak i shadow, do tego jeszcze więcej fiendów
Butan pokazuje że mono-tzeench daje radę, może moje wyniki nie są zadowalające ale Khornitami też można pograć na spokojnie szczególnie jak zaczniemy grać na PSK, mam nadzieje że nowe oiro będzie tak wyglądało z ograniczeniami, sensownie i na temat, do tego odpowiednie pkt. 2600 do 2800 i jedziemy, im więcej pkt. ta gra się sama bardziej równoważy
shadow na 4 kosciach jest neigrywalny, a jak nie wejdzie to modele z s4 szalu nie robia - monoslanesz bez brzytwy po prostu nie jest grywalny i tyle. Za akzdym razem cala armie przejechalo mi 6 bestii nurgle ; )
Ty rzeźb lepiej na DMP bestie khorne'a
- Khuman
- Ciśnieniowiec
pff... Dymitr już jakieś dziwne ploty rozpowiada, co prawda zrobiłem flamery Khorna, ale za bestie nigdy się nie wezmę, zresztą sprzedałem praktycznie wszystko co nie jest Khornowe i jestem strasznie zadowolony z tego
stwierdziłem że wbijam w ten cały progamering, jak grałem w warcrafta FT i grałem z jakimś graczami i on pisał " i'm Pr0 ", to oznaczało zawsze tylko jedno "Pr0"-blem, i to przez duże P z zerem w środku
zresztą już raz odszedłem od WFB przez maksowanie wyników, albo przez ich próbę... wolę sobie pograć dla przyjemności niż mam grać czymś czym nie lubię i będę miał splamione ręce w haniebny sposób, czując się plugawiony i nieczysty
to tak jak chłopaki próbowali przekonać do strzelania laserowego ( coś jak pinball ), jedyny i ostatni raz zagrałem tylko dla tego iż karabin sam strzelał, ponieważ byłem zombi
nigdy więcej !!!!
shooting is shit !!!
magick is for weeknes !!!
idę pomachać mieczem, w medytacji dla energii, Rage!!! czerwona latarnia zaczyna coraz mocniej świecić
jak to powiedziała pewna zakonnica jak rozmawialiśmy o historii kościoła, " ależ oni ( templariusze ) głosili słowo Pana " odpowiedź " słowo i czyny Pana czaszek proszę pani "
stwierdziłem że wbijam w ten cały progamering, jak grałem w warcrafta FT i grałem z jakimś graczami i on pisał " i'm Pr0 ", to oznaczało zawsze tylko jedno "Pr0"-blem, i to przez duże P z zerem w środku
zresztą już raz odszedłem od WFB przez maksowanie wyników, albo przez ich próbę... wolę sobie pograć dla przyjemności niż mam grać czymś czym nie lubię i będę miał splamione ręce w haniebny sposób, czując się plugawiony i nieczysty
to tak jak chłopaki próbowali przekonać do strzelania laserowego ( coś jak pinball ), jedyny i ostatni raz zagrałem tylko dla tego iż karabin sam strzelał, ponieważ byłem zombi
nigdy więcej !!!!
shooting is shit !!!
magick is for weeknes !!!
idę pomachać mieczem, w medytacji dla energii, Rage!!! czerwona latarnia zaczyna coraz mocniej świecić
jak to powiedziała pewna zakonnica jak rozmawialiśmy o historii kościoła, " ależ oni ( templariusze ) głosili słowo Pana " odpowiedź " słowo i czyny Pana czaszek proszę pani "
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Khuman
- Ciśnieniowiec
powiedział bym tak i nieJanus pisze:Czy czar 1 z domeny slaanesha powoduje random movement w losowym kierunku ?
tak random mov
nie w losowym kierunku, ziomek wybiera kierunek i turla ile się ruszył
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Glean Magic:
Czy warpflame będzie wbijalo woundy w czarodzieja który dostal z Glean magic (na co wskazuje opis GM) czy w oddzial w którym on siedzi (na co wskazuje opis Warpflame)?... the target suffers a strenght 3 hit with the Warpflame special rule...