Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Problemy początkującego

Post autor: Grolshek »

-Qc- pisze:to rzucaj czary tak zeby takiego efektunie wywolywac. Chyba ze argumetnujesz jak grolshek ze z magia teczy grubasy z VC maja regene na 2+ - na tego typu argumetny Ci nie pomoge
Zdanie zaczynamy wielką literą a kończymy kropką. Natomiast "efektunie" i "argumetny" pominę milczeniem bo wystarczająco się kompromitujesz różowy kucyku ...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Szperam w sieci, ale nie znajduję jednoznacznej odpowiedzi na pytanie: czy Treason of T. rzucony na kawalerię powoduje, ze jednostka testuje Ld wierzchowców, jesli jest on najniższy?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jest w uściśleniach (do Wochu, str9). Niestety koń jest ignorowany i bierzesz najniższą LD spośród jeźdźców.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

tak, szczególnie dając przeciwnikowi na 50% rosnącą regeneracje co rundę, na nią samą również
Poćwicz bo ja jakoś gram magią tęczy w WOCH i działa dobrze... zanim coś dostanie tą regenkę na 4 + to już tego nie ma... :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Co myślicie o rozpiskach etc 2013. Ja się zastanawiam czemu jest tyle GUO? Mógłby ktoś wytłumaczyć w czym jest taki świetny?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ma 7t 6w wiec jak chcesz miec przezywalnego GD to jest najlepsza opcja

Ale ja uwazam ze granie demonami ma sens tylko bez GD ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Janus, w każdym kraju gra się inaczej. ETC również wymusza specyficzne rozpiski na ten właśnie turniej. Robiąc rozpiskę na ETC masz 3 sposoby złożenia:
1) Fun
2) Na TOP 5
3) Aby wygrać z Polakami

Przykładem tego jest 2x Hydra. Ciekawe rozwiązanie na 2. typ rozpiski. Polacy głównie składają 1. typ.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

2 x hydra to imo punkt 3 ale Rince to bolek i musi miec PoKa inaczej nie gra...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Qc jest dobrym przykładem tego, że można wygrać master nie wiedząc wiele o tej grze. Jest to zachęta dla nowicjuszy, ale i jednocześnie przestroga dla doświadczonych graczy.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Lidder pisze:Qc jest dobrym przykładem tego, że można wygrać master nie wiedząc wiele o tej grze. Jest to zachęta dla nowicjuszy, ale i jednocześnie przestroga dla doświadczonych graczy.
Qc jest dobrym przykładem że warto myśleć pisząc własny autorski regulamin turnieju ; )

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

-Qc- pisze:
Lidder pisze:Qc jest dobrym przykładem tego, że można wygrać master nie wiedząc wiele o tej grze. Jest to zachęta dla nowicjuszy, ale i jednocześnie przestroga dla doświadczonych graczy.
Qc jest dobrym przykładem że warto myśleć pisząc własny autorski regulamin turnieju ; )
na to samo wychodzi :P
na ucz się grać i graj mono-slaaneshem, jest turbo potencjał w jego złożeniu, a nie " oszukujesz " [-X

fiendy ASF, demonice ASF, rudwany takie se ale szybkie, zamiast furii możesz używać seekerki nie wiele więcej dopłacasz a masz avangarda i 10M też z pewniejszym LD, jak by się oddaliły, magia syta jak i slaaneshowa jak i shadow, do tego jeszcze więcej fiendów ;)

Butan pokazuje że mono-tzeench daje radę, może moje wyniki nie są zadowalające ale Khornitami też można pograć na spokojnie szczególnie jak zaczniemy grać na PSK, mam nadzieje że nowe oiro będzie tak wyglądało z ograniczeniami, sensownie i na temat, do tego odpowiednie pkt. 2600 do 2800 i jedziemy, im więcej pkt. ta gra się sama bardziej równoważy

QQrydza
Prawie jak Ziemko

shadow na 4 kosciach jest neigrywalny, a jak nie wejdzie to modele z s4 szalu nie robia - monoslanesz bez brzytwy po prostu nie jest grywalny i tyle. Za akzdym razem cala armie przejechalo mi 6 bestii nurgle ; )

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ta z epidemiusem chyba :P

słabe to i tyle :P

po za tym slaneshoawa jest z 5kostek a obszatówę jak jebnie to jebnie i fiendy możesz po wskrzeszać ^^

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ty rzeźb lepiej na DMP bestie khorne'a ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

pff... Dymitr już jakieś dziwne ploty rozpowiada, co prawda zrobiłem flamery Khorna, ale za bestie nigdy się nie wezmę, zresztą sprzedałem praktycznie wszystko co nie jest Khornowe i jestem strasznie zadowolony z tego 8)

stwierdziłem że wbijam w ten cały progamering, jak grałem w warcrafta FT i grałem z jakimś graczami i on pisał " i'm Pr0 ", to oznaczało zawsze tylko jedno "Pr0"-blem, i to przez duże P z zerem w środku ;)

zresztą już raz odszedłem od WFB przez maksowanie wyników, albo przez ich próbę... wolę sobie pograć dla przyjemności niż mam grać czymś czym nie lubię i będę miał splamione ręce w haniebny sposób, czując się plugawiony i nieczysty

to tak jak chłopaki próbowali przekonać do strzelania laserowego ( coś jak pinball ), jedyny i ostatni raz zagrałem tylko dla tego iż karabin sam strzelał, ponieważ byłem zombi :P

nigdy więcej !!!!

shooting is shit !!!

magick is for weeknes !!!

idę pomachać mieczem, w medytacji dla energii, Rage!!! czerwona latarnia zaczyna coraz mocniej świecić :twisted:

jak to powiedziała pewna zakonnica jak rozmawialiśmy o historii kościoła, " ależ oni ( templariusze ) głosili słowo Pana " odpowiedź " słowo i czyny Pana czaszek proszę pani " 8)

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Czy czar 1 z domeny slaanesha powoduje random movement w losowym kierunku ?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

nie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Janus pisze:Czy czar 1 z domeny slaanesha powoduje random movement w losowym kierunku ?
powiedział bym tak i nie

tak random mov

nie w losowym kierunku, ziomek wybiera kierunek i turla ile się ruszył

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Glean Magic:
... the target suffers a strenght 3 hit with the Warpflame special rule...
Czy warpflame będzie wbijalo woundy w czarodzieja który dostal z Glean magic (na co wskazuje opis GM) czy w oddzial w którym on siedzi (na co wskazuje opis Warpflame)?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Arbi czar to DD, który targetuje maga... więc z warpflame dostanie tylko on.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ