Galeria Chainsawa :D UP 10.08 Oldblood on Cold One

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Galeria Chainsawa :D UP 10.08 Oldblood on Cold One

Post autor: Omegon »

Moja pierwsza figurka do Warhammera (albo do KoW co kto woli :D), jest to dowódca oddziału szkieletów :

Obrazek
Więcej zdjęć postaram się zrobić dzisiaj wieczorem.
Z góry thx za komentarze i konstruktywną krytykę :D

Kto wie jak zmniejszyć rozmiar tego zdjęcia ?? Thx jeśli ktoś pomoże.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2013, o 10:42 przez Omegon, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

Chainsaw7 pisze:Kto wie jak zmniejszyć rozmiar tego zdjęcia ?? Thx jeśli ktoś pomoże.
Przyciąć i zmienić rozmiar w MS Paint? :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

ctrl + w w pantcie a potem 2 tabelka i wpisujesz np. 640.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

akurat zaraz miałem wrzucać fotki do mojej galerii i patrze na tego giganta;)
tu masz poprawnie wyglądającą fotke
prawie pro wyszło;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Dobra fotka jest teraz w poście Kurosa, a co sądzicie o samym malowaniu?

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

tarcza za ciemna nic malowania , jak malujesz washem maluj jaśniejszym brązowym wtedy będą leprze przejścia
podstawka baardzo słaba, kości słabo washowane szczególnie tors

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Podstawka jest nie skończona będzie jeszcze jakiś kamyczek i nowa warstwa śniegu. A co sądzisz o ciuszkach? Bo jeśli chodzi o tarczę dopiero zauważyłem że jej nie skończyłem :P

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Przepraszam za podwójny post, ale ile bym nie dusił edytuj nie chciało zadziałać.
Chciałbym przypomnieć (jestem natrętny, wiem :D ), że to moja pierwsza figurka w życiu i chciałbym żebyście oceniali przez pryzmat tego(o ile tak to można ująć)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Czerwien fajna jak i metalki [ na 100% nie potwierdze bo malo widac jak wyglada stal ] . Koscie takie jakies plaskawe:] a tak to spoko troszke z dokladnascia musisz popracowac - np. brozowa chusta troszke nie dokladnie pomalowana
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jak na pierwszy Twój figs imho jest bardzo dobrze. Wprawdzie mimo wszystko fotka niewiele pokazuje, ale coś tam widać. Na czerwonych szatkach widać całkiem fajne rozjaśnienia, na kościach też. Wprawdzie wolę zdecydowanie , żeby kości były malowane kościanym kolorem :wink: , ale wygląda to nieźle. Metale, tarcza - niewidoczne zupełnie. Podstawka - nie podoba mi się. Za bardzo nachlapane tego śniegu, ochlapane ranty podstawki, wygląda to po prostu nieestetycznie. Daj jeszcze ze 2 fotki tego figsa, może coś więcej się zobaczy...

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Nowe prace długo nic nie wrzucałem pn. siedziałem w szpitalu, ale koniec o mnie. Nowa praca : Saurus Oldblood on CO(chyba) dla brata.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chyba zmienię hełm cold one'a bo jest trochę ziarnisty ten metalik.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Metalika srebrnego używaj tylko z GW - to imho najlepsze srebrne metaliki. Brak ziarna praktycznie...

ODPOWIEDZ