Warhammer: MARK OF CHAOS

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

wertyg pisze:Ta sprawa z kursorem jeszcze nie jest taka tragiczna. Gorzej, jak podczas gry kursor ucieka na sam dol mapy, wtedy nic sie juz nie da zrobic, jak tylko przerwac bitwe. :|

Grałem razem ze 30h i jakoś nie zaobserwowałem tego ;)
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Ja mam demo ściągnięte z netu i w tutorial mogę sobie grac itp. (pomijam, że długo mnie się wgrywa), ale gdy włączam single player to pojawia się filmik, potem ładuję się, wyświetla się napis press any key po czym jest ciemny obraz, jest kursor i muza i po paru sekundach wywala mnie do windowsa i wyświetla sie, że nastąpił jakiś error i kupa. Czy to może być wina słabego sprzętu? Athlon 2500+ 256 ramu i Radeon 9200 pro. Czy to po prostu skopane demo jest?

Ktoś miał tez taki dym?

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

z 256 ramu to ja bym do tej gry nawet nie podchodził:)

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Nie wiem jak by było później, ale w tutorialu nie miałem problemu z płynnością gry. Jedynie długi mam loading.

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

High Elf pisze:
wertyg pisze:Ta sprawa z kursorem jeszcze nie jest taka tragiczna. Gorzej, jak podczas gry kursor ucieka na sam dol mapy, wtedy nic sie juz nie da zrobic, jak tylko przerwac bitwe. :|

Grałem razem ze 30h i jakoś nie zaobserwowałem tego ;)

Bo to zadkosc. 3 razy mi sie przytrafilo to podczas ok. miesiaca gry (tak, to duzo, duzo, duzo wiecej niz 30h...).

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Chyba zaraz kutficy dostanę yh... kupiłem dziś Clicka bo są w nim fajne dema. Jest też demo Mark of Chaos i co? Kupa. Po zainstalowaniu i włączeniu dym jest ten sam co wyżej opisałem, a przecież jest to całkowicie inne demo. Próbowałem włączyć 3 razy. Jeden raz udało się, że zanim mnie wywaliło do Windowsa i uświadomiło o błędzie jakimś tam że wystąpił to zdążyłem zobaczyć jakąś pustynie chyba i jakiegoś typa tam stojącego (trwało to zaledwie 1 sekundę). O co chodzi, wie ktoś?

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Może komp słaby... tak myślę

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Athlon 2500+ 256 ramu i Radeon 9200 pro
Minimalne musisz mieć 512RAMu i 2,4GHz (Ty masz na standardy Intela jakieś 1,3GHz dokładnie nie wiem-nie jestem znawcą) i Direct 9.0c.

Ja mam Athlona 3200+ i mi w systemie wykrywa 2.0GHz co podczas gry wiąże się "zacinkami".
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Pożyczyłem od kumpla oryginała. Kampania mnie się odpaliła!!! Cięło strasznie, wyłączyłem. W opcjach okazało się, że jest wszystko na maxa (w grafice). Zrobiłem wszystko ma minimum. Grałem pierwszą misję i było looz, da się grać maluśko cieło. Lecz problem leży w czymś innym. Loadingi mam po 15 minut!!! A czasami jest wczytywanie, a potem loading to razem to trwało 20 minut... To było straszne. Jak wyszedłem z jakiegoś tam miasta i napotkałem kogoś i miałem z tym kimś walczyć to gdy skończył się loading to wywaliło mnie bezczelnie do Windowsa i wyświetliło mnie się "Minimalna wartość pamięci wirtualnej jest zbyt niska..." Bez Ramu nie ujadę dalej z ta grą. A tak fajnie się zapowiada...

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

wczoraj kupilem znamie. dusilem do 2 w nocy. teraz siedzac w pracy tylko odliczam minuty az znowu znajde sie przed kompem. swietna gra, ladna grafika, dzieki bogu (i nowej rakiecie) nawet na najwyzszych ustawieniach jest plynnie (ze 3 razy mialem zacinke ok 10 sek), wczytywanie tez w normie, 2-3 minuty max. faktycznie MoC przypomina dark omen, co z reszta bardzo mi sie podoba. pzdr.

ps. jak wlaczyc pojedynczy scenariusz ?

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

A co to jest pojedyńczy scenariusz?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Troyan pisze:
Athlon 2500+ 256 ramu i Radeon 9200 pro
Minimalne musisz mieć 512RAMu i 2,4GHz (Ty masz na standardy Intela jakieś 1,3GHz dokładnie nie wiem-nie jestem znawcą) i Direct 9.0c.

Ja mam Athlona 3200+ i mi w systemie wykrywa 2.0GHz co podczas gry wiąże się "zacinkami".
masz polowiczna racje. faktycznie Athlon 2,5 ma mniej GHz, ale jego ustawienia odpowiadaja Intelowskiemu Pentium 2,5. takze wcale nie jest slabszy, a na pewno tanszy.
ja mam Athlona 2,0 i lekko przycina sie w duzych oblezeniach zamku (ustawienia mam wysokie, choc nie na maxa). pamieci mam 512, wiec tez nieduzo. dobra mam grafike.
moj jedyny problem to wczytywanie misji w czasie potrzebnym na przygotowanie dwudaniowego obiadu oraz ten nieszczesny, znikajacy kursor po wyjsciu do menu glownego :roll:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Z kursorem mam tak samo, jak się wychodzi z gierki do menu głownego to tylko da się wybrać opcję kiedy guzik się lekko rozjaśnia.

A nie drażni Was durne IMHO tłumaczenie ? Wg mnie jest na maksa infantylne bo jak inaczej określić krzyki czempiona nurgla, który biegnie mordować i siać zniszczenie: "Prowadzi mnie swędzenie wrzodów!" :lol: Przez to omal nie spadłem z krzesła ze śmiechu ;)
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

To jeszcze nic! Posluchaj czarownikow nurgla!! :mrgreen:

"Czy czeeestooo zdrapujesz spruuupyy?"

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Nooo... od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem 768 Ramu na DDRach 400. Teraz to loadingi trwaja mi nie 20 minut lecz 2 minuty!! i na średnich ustawieniach lekko przycina. Jest gicior. Grałem sobie i grałem i jest looz, tylko gdybym jeszcze pamiętał o sejwowaniu... :oops:

Budda
Chuck Norris

pojedynczy scenariusz czyli nie kampania ale zwykla bitwa stworzona przez siebie armia - juz doszedlem jak uruchomic.
kampania imperium juz za mna, teraz morduje ku chwale khorna i rogatego szczura. faktycznie gra wydaje sie troche krotka, np. w porownaniu ze starusienkim dark omenem ale moim zdaniem to dlatego ze bitwe w MoC mozna dosc szybko ukonczyc (w DO niektore bitwy dusilem po kilka godzin). co do czasu ladowania to bylo rewelacyjnie, niestety im dalej w las... lecz wciaz utrzymuje sie ponizej czasu spalenia jednego papierosa.
tlumaczenia fajne, bardzo w klimacie, podoba mi sie i nie bede narzekal.

jakie jednostki uwazacie za najfajniejsze/najlepsze ?
ktory bohater jest waszym ulubionym i jakie dajecie mu zdolnosci ?
ktora z bitew kampanijnych zapadla wam w pamieci ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Pierwsze pytanie jest bez sensu, gdyz tylko wspolpraca roznych typow jednostek daje najfajniejsza/najlepsza kombinacje.

Krasnoludzki Lord - stosuje do zabijania upierdliwych herosow wroga nim, 5pkt. do zdolnosci zwiekszajacej hp oraz pojedynkowe. Procz niego Szary Prorok, za zdolnosc "Ulubione Sługi".

Walka z Waldakirem.

Budda
Chuck Norris

Wiem, ze wspolpraca najwazniejsza i ze dziala cos a'la papier nozyce kamien, tzn. jedna jednostka jest dobra przeciw jakiemus konkretnemu przeciwnikowi ale dostaje wciry od innego. Chodzilo mi o taka jednostke ktora zawsze wezmiecie do bitwy i ktorej uzywanie sprawia wam najwieksza radoche. Dla mnie sa to siewcy zarazy i rat ogry (druga po Mordheim gdzie te r-ogry sie spisuja :wink: ). Jakich jednostek wam brakuje w grze ?

Jesli chodzi o bohaterow to tez szary prorok i ulubione slugi - stormvermini uzupelniani na bierzaco. Troche podobnie sprawdza sie mag chaosu z kradzieza duszy. Nie wiem jak z tym kraskiem bo nie sprawdzalem ale do pojedynkow ostatnio spodobal mi sie elfi mag i zemsta Ulthuanu.

Z bitew ogolnie podobaja mi sie oblezenia (najlepiej kiedy ja oblegam), misje samymi herosami i pojedynki.

Co do zabawnych textow to pewnie nic nie pobije wspomnianych juz wladcow czyrakow ("Moj plan jest zawily jak gnijace jelito"), ale mnie osobiscie wzruszyly rozmowy jezzailowcow "Jezzail ciezki jest. Tarcza tez !" albo "Moj koniec jest cieższy ! Nie, moj !"

Pzdr.

Ps. Wiadomo kiedy dodatek ? :roll:

Budda
Chuck Norris

Wiem, ze wspolpraca najwazniejsza i ze dziala cos a'la papier nozyce kamien, tzn. jedna jednostka jest dobra przeciw jakiemus konkretnemu przeciwnikowi ale dostaje wciry od innego. Chodzilo mi o taka jednostke ktora zawsze wezmiecie do bitwy i ktorej uzywanie sprawia wam najwieksza radoche. Dla mnie sa to siewcy zarazy i rat ogry (druga po Mordheim gdzie te r-ogry sie spisuja :wink: ). Jakich jednostek wam brakuje w grze ?

Jesli chodzi o bohaterow to tez szary prorok i ulubione slugi - stormvermini uzupelniani na bierzaco. Troche podobnie sprawdza sie mag chaosu z kradzieza duszy. Nie wiem jak z tym kraskiem bo nie sprawdzalem ale do pojedynkow ostatnio spodobal mi sie elfi mag i zemsta Ulthuanu.

Z bitew ogolnie podobaja mi sie oblezenia (najlepiej kiedy ja oblegam), misje samymi herosami i pojedynki.

Co do zabawnych textow to pewnie nic nie pobije wspomnianych juz wladcow czyrakow ("Moj plan jest zawily jak gnijace jelito"), ale mnie osobiscie wzruszyly rozmowy jezzailowcow "Jezzail ciezki jest. Tarcza tez !" albo "Moj koniec jest cieższy ! Nie, moj !"

Pzdr.

Ps. Wiadomo kiedy dodatek ? :roll:

TheViking
Plewa

Post autor: TheViking »

gra jest dziwna i ma dziwne wymagania - kupilem ja sobie niedawno - (staniala i teraz w saturnie mozna ja kupic za 50zl :D) odpalilem - puscilem srednie detale (mam p 3,4 ghz, 1gb ramu i Sapphire X800 GTO 256 ram) chodzilo ladnie, puscilem wysokie - dalo rade grac bez wiekszych krzykow - i po 2 dniach dziwna rzecz - przychodzi kumpel - przynosi plytke z demem i bah - srednie detale i....skacze
Dziwne...
Gra sama w sobie jest monotonna, nie powiem fajnie sie gra bo to swiat warhammera, ale chyba tylko dlatego dalej w nia gram :)
Zdecydowanie wole Medieval II :D

ODPOWIEDZ