ETC Serbia 2013 - wieści z frontu

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Re: ETC Serbia 2013 - wieści z frontu

Post autor: Grichalk »

No i teraz czekać tylko ,aż napiszą raporty (z nich sie dowiemy co poszło nie tak w bitwach).
Przydałoby się też, aby przedstawili nam ogólną taktykę drużyny i co w niej poszło nie tak. Na podstawie tego mozna by wyciagnać wnioski na przyszłość.
Zarzucać komuś teraz, że słabo wypadł i sugerować, że ktoś inny sprawił by sie lepiej jest załosne. Kadra miała wiele swierzej krwi, mógł być słaby dobór armii lub rozpisek, czynników mogło być wiele. Trzeba przeanalizować to i wyciagnąć wnioski jak kiedyś. Ale przede wszystkim dać sie wypowiedzieć kadrze, zanim zacznie sie ją obrzucać błotem.

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

Wielkie =D> =D> =D> za walkę do samego końca się należą
Nie rozumiem tego lamentu, było gorzej niż w zeszłym roku, ale WFB to nie szachy, sama taktyka i analiza pola walki nie wystarczy, więc poczekajmy na pełne raporty z frontu i wypowiedzi kadry. Nie róbmy tutaj PZPN, jedne mistrzostwa bez 1 miejsca nie znaczą, że trzeba wywracać wszystko do góry nogami :wink:
Triclinium Thoruniensis

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Dzięki chłopaki za reprezentacje!
Wielki szacunek za walkę!
Powodzenia.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Brawa za walkę =D>

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Od siebie powiem na szybko tyle, z niemcami był pechozol w paru bitwach, paringi byly niezle na wtopy typu zabicie jednej harpii na 4+,5+,4+, a potem do tego niezdane 9 reroll sie nie poradzi ;), tak samo bitwa Rinca , gdzie wystawienie sie na jednego lookouta mozna powiedziec z rerollem (tylko na 10 byl ten los;)) troche nie wyszlo. Z Dania zle match upy wynikly z tego ze interesowalo nas tylko 1sze miejsce, duzo osob robilo zagrania allin w ryzykownych pairingach byle walczyc o duzy wynik, no niestety nie poszlo, jak grajaca część repy wróci to wam opiszą swoje bitwy ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D>za walkę do końca Panowie, miałem pociechę w chorobie dzięki Wam :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Ja osobiście jestem zawiedziony,ale to tylko dlatego ze już się trochę przyzwyczaiłem do pierwszego miejsca. Od niedawna śledzę ETC, a sam dobrym graczem nie jestem, więc nawet nie miałbym pomysłu ani podstaw, żeby kogokolwiek obwiniać. Gratulację za grę jestem pewien, że daliście z siebie wszystko, więc o czym w ogóle mowa. No i wielkie dzięki za relacje. Bez tego to nawet i to pierwsze miejsce nie cieszyłoby tak samo. =D>
P.S. Jakieś filmiki ponoć są nagrane, a nie miałem przyjemności ich oglądać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Brawa za walkę chłopaki ;)
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Szkoda że zabrakło szczęścia tak myślałem że z ostatnie bitwy będzie all in/out bo walczyli o 1-2 miejsce. Mimo to gratulacje chłopaki polska jest cały czas w czołówce a gdybanie nic tu nie da. I śmieszą mnie komentarze niektórych: co by był jak by pojechał ten nie tamten. Jak dla mnie najbardziej krzyczą jak zwykle nie spełnieni którzy myślą jacy to nie są zajebiście i przecież to oni powinni jechać...
Trzeba wziąć jeszcze jedno pod uwagę poziom krajów się wyrównuje. A jak w tej grze zabraknie szczęścia to czasem się nie da wygrać. Gratulacje 4 miejsce może nie najlepsze ale na pewno lepsze niż 5:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

Jak się udało spotkanie kapitanów i ogólny feedback po ETC ?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

tak jeszcze dodam, w temacie podium o włos...

Do podium zabrakło nam dokładnie tyle, ile do 10. lokaty. Chyba było trochę szczęścia niższych stołach.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Wszyscy już gratulowali to i ja się dołączę ! Graty za walkę do końca i i ostatecznie 4 miejsce. Nie jest źle i w sumie zawsze to lepiej w następnym roku mieć motywację by sięgnąć po złoto. Moim zdaniem stagnacja i rutyna nie jest dobra w współzawodnictwie :)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Niekiedy tak bywa że jak chce się być najlepszym to trzeba położyć na szali inne miejsca na podium. Gra była pewnie o wszystko i dlatego skończyło się na 4. Musieli grać ryzykownie żeby myśleć o złocie, żeby nie zawieść społeczności, więc i zagrali o wszystko. Takie właśnie jest ryzyko - tylko niekiedy popłaca. Tym razem się nie udało.
Cieszmy się z tego co mamy i gratulujmy bo grali z najlepszymi.

Dzięki Panowie :D.
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jestesmy aktualnie z Shinuxem w Belgradzie. Szino po 3 dniach sedziowania wyglada jak zombie...

Co do naszego wyniku to pokrotce: zwroccie uwage na jakie druzyny gralismy w tym roku! Praktycznie same kozaki battlowe. Gralismy na cale top3. To nie byly egzotyczne druzyny jak w zeszlym roku dzieki ktorym turniej byl wygrany w po 5 grze...I zgadnijcie co? Tez nas rozkminiali sporo. Tez robili zgrupowania. Tez grali wiele razy na nasze rozpy. Tez wczesniej przygotowali te parowania.

...jak widac - lepiej.

Co do zmieniania taktyki doboru armii, parowania itd. to tez mam swoje uwagi, ale nie bede ich pisal tutaj na forum, bo jak widac - jest czytane przez wrogow ;) podam je przyszlorocznemu coachowi.

Bitew nie bede teraz opisywal, bo jest ich 6 a ja pisze z koma. Powiem tylko, ze turniej byl FANTASTYCZNY!!! Zagralem 6 dobrych gier w milej atmosferze. Nawet ruski walkarz mnie nie walowal, a wloch byl bardzo mily i po grze za mego pecha postawil mi browara:)

Atmosfera tam panujaca jest niesamowita i nie porownywalna z zadnym masterem! Wszedzie faceci w narodowych strojach, spiewajacy, dracy ryja itp. Wracam z koszulka Nowej Zelandi, Niemiec (jak porzadny Fuhrer!), kostkami, peleryna Danii itp. Doswiadczylem tez niesamowitego stresu przez pierwsze tury pierwszej gry na ETC. Tak samo Golona i Krzysiu. To jest taka presja, ze totalnie posralo mi sie w glowie i zapomnialem jak grac w battla! Na szczescie to byl Wegier i nie potrafil tego wykorzystac. Potem juz ochlonalem i bylo normalnie. Cale szczescie, ze pierwsza gre gralismy z Wegrami bo inaczej byloby slaaabo.

Dbra, koniec relacji. Ta Rakija sama sie nie wypije a Belgrad nie zwiedzi ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Karli pisze:Jestesmy aktualnie z Shinuxem w Belgradzie. Szino po 3 dniach sedziowania wyglada jak zombie...
Wychudły i kościsty?? :twisted:

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

bardziej jak butcher:D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

To i ja pogratuluje.
Gratki za 4te miejsce panowie, hejtami się nie przejmujcie. 8)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, o 08:33 przez QQrydza, łącznie zmieniany 2 razy.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

-Qc- pisze:
Karli pisze:Cale szczescie, ze pierwsza gre gralismy z Wegrami bo inaczej byloby slaaabo.
Byłoby? z takim nastawieniem za rok za sukces uznacie top10...
Ogarnij się. On pisał o swoim wyniku z Węgrami, a nie o całym turnieju w tym co zacytowałeś.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Masz rację Karolku w tym roku było ciężej niż w ubiegłym. W ubiegłym nie graliśmy ze zwycięzcami - to fakt. Ale graliśmy z 2,3,5,7 miejscem. Co więcej gra z UN była bardzo ciężka, bo mieli silnych graczy - Kaleson.

Karlee, ja rozumiem, że możesz jeszcze być pod wpływem alko sporym, ale weź się ogarnij. To że graliście z topem, nie usprawiedliwia dostania na ryj 2 masek. W ubiegłym roku nie graliśmy w wfb? Dopiero w tym roku pojawili się dobrzy gracze? Wcześniej grali naturalizowani pingpongiści? Dokładnie ten sam skład Niemców popłynął w 2012 roku z nami. W tym - wcisnął wam analny terror. Aż strach pomyśleć, co by się działo, gdyby Wujek nie mógł/nie chciał pojechać na ETC. W ubiegłym roku był mega podporą i w tym też robił co mógł.
Ryżowy zrobił swoje, bo małe wyniki na plus to to co miał robić. Paź przyzwoicie zadebiutował.

Gratuluję walki i jestem przekonany, że uczciwie daliście z siebie maxa. Ale miziać się w zachwycie nie mam zamiaru. Wynik przyzwoity - to wszystko co można o nim powiedzieć.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

ODPOWIEDZ