Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Aro "Szczurki/VC" up 15.06.2013 Crypt Horror poprawiony
e tam, jest naprawdę ładny
nieco jednostajny ale to pewnie wina modelu chociaż ja lubię takie "jednostajnie" pomalowane modele.
Dokończ chłopa jak vargheisty i najważniejsze, że pasuje do armi.
A tak się spytam on ma tym przy udach jakieś włoski czy co to jest? Jak tak to może lekko fioletem pociągnąć zamiast czerwonym jak skrzydełka vargów? Dodało by mu to hmmm... życia?
nieco jednostajny ale to pewnie wina modelu chociaż ja lubię takie "jednostajnie" pomalowane modele.
A tak się spytam on ma tym przy udach jakieś włoski czy co to jest? Jak tak to może lekko fioletem pociągnąć zamiast czerwonym jak skrzydełka vargów? Dodało by mu to hmmm... życia?
Musze sobie płynny GS kupić.vfn pisze:Poprawiony model wygląda lepiej Mógłbyś bardziej szpachlować łączenia pomiędzy poszczególnymi częściami bo rzuca się to w oczy i model traci na tym. Dobre do tego są szpachle w płynie. Ja mam taka o konsystencji śmietany fajnie i szybko zalepia szczeliny.
Kosa pisze:e tam, jest naprawdę ładny
To takie pici kłaki hehe - zmienię jeszcze kolorystykę i zobaczymy co z tego wyjdzie.
I tu się Kuros mylisz. Chęci nie mają nic do skilla no ale to IMOKuros pisze:nie skilla tylko chęci ,
dalej nie jest zrobione futro na udach
mają , ja z tysiąc filmików obejrzałem jak cos sie maluje, i sie ucze;)
poza tym ,chyba się nie zrozumieliśmy.
nie chodziło mi żeby cieniować tylko dokończyć mu futro na udach, bo jest nie zrobione tylko maźniete areo;)
pyknij mu na nich czarny i zjazd do burbonic brown;)odrazu będzie wyglądać o niebo lepiej;)
poza tym ,chyba się nie zrozumieliśmy.
nie chodziło mi żeby cieniować tylko dokończyć mu futro na udach, bo jest nie zrobione tylko maźniete areo;)
pyknij mu na nich czarny i zjazd do burbonic brown;)odrazu będzie wyglądać o niebo lepiej;)
Mało widać. W8ing na zdjęcie finalne.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
A kiedy kolejne skaveny??
Musisz wrzucic jakis inny kolor, turkus, blekit czy jak tam jeszcze sobie ludzie duchy wyobrazaja, bo teraz to jest tylko czarny podklad psikniety miejscami bialym sprejem.
Duszki to nie sa wdzieczne modele do malowania, ale mozna z nich cos tam wycisnac. Ja bym szedl w ten turkus jednak
Duszki to nie sa wdzieczne modele do malowania, ale mozna z nich cos tam wycisnac. Ja bym szedl w ten turkus jednak
I tu się mylisz - bo kolorów nałożonych jest kilka - baza czarna, później german grey + kilka innych szarych a na koniec biały. Dodatkowo 2-3 washe ale nie widac ich za bardzo, bo robiłem je specjalnie mocno rozwodnione.Galharen pisze:Musisz wrzucic jakis inny kolor, turkus, blekit czy jak tam jeszcze sobie ludzie duchy wyobrazaja, bo teraz to jest tylko czarny podklad psikniety miejscami bialym sprejem.
Z tym turkusem można pomyśleć.
Zresztą to ciągle WIPY
Moze i sie myle, ale tego na zdjeciach nie widac co opisalesAro pisze:I tu się mylisz - bo kolorów nałożonych jest kilka - baza czarna, później german grey + kilka innych szarych a na koniec biały. Dodatkowo 2-3 washe ale nie widac ich za bardzo, bo robiłem je specjalnie mocno rozwodnione.Galharen pisze:Musisz wrzucic jakis inny kolor, turkus, blekit czy jak tam jeszcze sobie ludzie duchy wyobrazaja, bo teraz to jest tylko czarny podklad psikniety miejscami bialym sprejem.
A podobny efekt malarze osiagaja przygotowujac figurki do malowania, rzucajac wstepne cienie podkladem w sprayu.
Wez na probe jednego ducha, uzyj washy w roznach odcieniach turkusu i sam zobacz czy efekt nie lepszy.
Przygotowe pod to figurki masz juz idealnie
Spróbuję, ale znając mnie coś spierniczę ;/Galharen pisze:Moze i sie myle, ale tego na zdjeciach nie widac co opisalesAro pisze:I tu się mylisz - bo kolorów nałożonych jest kilka - baza czarna, później german grey + kilka innych szarych a na koniec biały. Dodatkowo 2-3 washe ale nie widac ich za bardzo, bo robiłem je specjalnie mocno rozwodnione.Galharen pisze:Musisz wrzucic jakis inny kolor, turkus, blekit czy jak tam jeszcze sobie ludzie duchy wyobrazaja, bo teraz to jest tylko czarny podklad psikniety miejscami bialym sprejem.
A podobny efekt malarze osiagaja przygotowujac figurki do malowania, rzucajac wstepne cienie podkladem w sprayu.
Wez na probe jednego ducha, uzyj washy w roznach odcieniach turkusu i sam zobacz czy efekt nie lepszy.
Przygotowe pod to figurki masz juz idealnie
Jak to sie mowi ''jak nie spierd*isz to nie sie nie nauczysz''. cos w tym jest
Drugi duch wyjdzie juz wtedy jak trzeba
Drugi duch wyjdzie juz wtedy jak trzeba
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie też ten kolor odpowiada - turkusowych duszków wszedzie pełno . Ale zdecydowanie wyszedłes od zbyt jasnych szarości. Imho przydałaby się mocniejsza gradacja cieni - od czarnego do białego. Może i aero jest dobre do łagodnych przejść, ale tutaj przydałoby się coś ostrzejszego...