Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Problemy początkującego
też tak się wydaje bo mag w unicie to defakto unit w unicie
Postanowalilem ulepic sobie armie nurgla a teraz pytanko jako ze ab nie mam .. co potrzebuje i w jakiej ilosci na 2k i mysle o :
30 chlopa nurgla
jakis nurglowy duzy demon
herold nurgla
bestie - ile szt. ?
30 chlopa nurgla
herold nurgla
bestie - ile szt. ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Sam jestem na tym samym etapie Co do bestii to z tego co widzę gra się w systemie 6+2x1. Ja na początek kombinuje skąd wytrzasnąć szóstkęFuxiorr pisze:Postanowalilem ulepic sobie armie nurgla a teraz pytanko jako ze ab nie mam .. co potrzebuje i w jakiej ilosci na 2k i mysle o :
30 chlopa nurgla
herold nurgla
bestie - ile szt. ?
Do tego co napisałeś dodałbym jeszcze muchy
Ja ulepie FCG i 4 ludzikow i sobie odleje Powiadasz ze muchy sa fajne ?:PAzgaroth pisze:Sam jestem na tym samym etapie Co do bestii to z tego co widzę gra się w systemie 6+2x1. Ja na początek kombinuje skąd wytrzasnąć szóstkęFuxiorr pisze:Postanowalilem ulepic sobie armie nurgla a teraz pytanko jako ze ab nie mam .. co potrzebuje i w jakiej ilosci na 2k i mysle o :
30 chlopa nurgla
herold nurgla
bestie - ile szt. ?
Do tego co napisałeś dodałbym jeszcze muchy
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Na papierze wyglądają zacnie - mobilne (lot-hover), S5, T5, poisony. Jako wsparcie dla bestii są jak dla mnie idealne Ale o opłacalności ich wystawienia więcej powiedzieliby pewnie ograni gracze demonówFuxiorr pisze: Ja ulepie FCG i 4 ludzikow i sobie odleje Powiadasz ze muchy sa fajne ?:P
Gram dwoma trójkami i spisują mi się doskonale, mają milion zastosowań i co najważniejsze są nieblokowane.Azgaroth pisze:Na papierze wyglądają zacnie - mobilne (lot-hover), S5, T5, poisony. Jako wsparcie dla bestii są jak dla mnie idealne Ale o opłacalności ich wystawienia więcej powiedzieliby pewnie ograni gracze demonówFuxiorr pisze: Ja ulepie FCG i 4 ludzikow i sobie odleje Powiadasz ze muchy sa fajne ?:P
Ok temu oczka zmienilem. Biore sie za nowegojawor pisze:Broda i oczy do zmiany. Pisałem żebyś zrobił rozwaloną, zwisająca żuchwę.
Mam 3 pytania co do zasad:
1. Jak kupie gift np. Guo za 50pk to rzucam k6 i ten gift jest na ture czy na cala gre?
2.Co daje jak wrzuce heralda nurgla do nurglakow?
3. W ab przy Plaguebearer jest Upragedes i mozna wybrac lasser lub greater lub exalted.... czy to cos kosztuje czy moge wybrac to jako bonus ktorys ? Bo nie widze ceny w pk
No i tyle... reszte wiem
1. Jak kupie gift np. Guo za 50pk to rzucam k6 i ten gift jest na ture czy na cala gre?
3. W ab przy Plaguebearer jest Upragedes i mozna wybrac lasser lub greater lub exalted.... czy to cos kosztuje czy moge wybrac to jako bonus ktorys ? Bo nie widze ceny w pk
No i tyle... reszte wiem
1. Gift jest na całą gręFuxiorr pisze:Mam 3 pytania co do zasad:
No i tyle... reszte wiem
2+3. Heraldem Nurgla możesz wykupić locus - lesser, greater lub exalted - efekt który wykupisz będzie oddziaływał na oddział do którego tego heralda wsadzisz (czyli np. poison na 5+, regena itd). Jeśli ginie herald, bonus także przepada. Koszt masz na końcu booka przy heraldzie
Dzieki! Teraz juz moge zagrac meczyk demonamiAzgaroth pisze:1. Gift jest na całą gręFuxiorr pisze:Mam 3 pytania co do zasad:
No i tyle... reszte wiem
2+3. Heraldem Nurgla możesz wykupić locus - lesser, greater lub exalted - efekt który wykupisz będzie oddziaływał na oddział do którego tego heralda wsadzisz (czyli np. poison na 5+, regena itd). Jeśli ginie herald, bonus także przepada. Koszt masz na końcu booka przy heraldzie