Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Re: Rozpiski

Post autor: szczurek »

Nie wiem jak z lorem i jak zabezpieczyć maga ...Nie weszla mi jeszcze gola 5 x Forsaken ,a i myslalem o opcji 3 x eco dyskowiec ...

Daemon Prince of Nurgle: Latanie ,Chaos Armour ,Enchanted Shield ,Sword of Striking.
Chaos Sorcerer Lord: Magic Level 3 ,Shadow ,Dispel Scroll .
Exalted Hero of Tzeentch on Barded Daemonic Mount: BSB; Halberd ; Charmed Shield; Talisman of Preservation .

20 x Forsaken
3x1 Chaos Chariot: Mark of Slaanesh
2x 5 Chaos Warhounds

8 Chaos Trolls
6 Chaos Trolls
Chimera: Regenerating Flesh, Flaming Breath
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dymitr pisze:z kim by nie grał, życie dyskowego gościa kończy się po 3-4 doomdiverze
I to właśnie jest najlepsze podsumowanie całej dyskusji :mrgreen: Akurat woch z o&g ma przerąbane.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Grolshek pisze:Akurat woch z o&g ma przerąbane.
A tak z ciekawości, to czemu właściwie, bo jak obserwuję u mnie w Łodzi gry WoCh s O&G, to O&G ma problem, aby w ogóle ruszyć cokolwiek w WoChu? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Azurix pisze:
Grolshek pisze:Akurat woch z o&g ma przerąbane.
A tak z ciekawości, to czemu właściwie, bo jak obserwuję u mnie w Łodzi gry WoCh s O&G, to O&G ma problem, aby w ogóle ruszyć cokolwiek w WoChu? :)
To chyba gra bez maszyn.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

2x Doom Diver jest wystawiany nawet na 1000pkt zazwyczaj, a do tego dochodzi zwykle co najmniej 1x Rock Lobba, na przedziale 1000pkt - 2000pkt. Tu chodzi o to, że WoCh szarżuje w 2 turze już i nie ma co zbierać po walce :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Azurix pisze:2x Doom Diver jest wystawiany nawet na 1000pkt zazwyczaj, a do tego dochodzi zwykle co najmniej 1x Rock Lobba, na przedziale 1000pkt - 2000pkt. Tu chodzi o to, że WoCh szarżuje w 2 turze już i nie ma co zbierać po walce :?
Szarżuje oklepany 2xDD i 2x RL sawadże ustoją na stubbornie i w woch wjeżdża 6 fanatyków i 2 manglery. Game over.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

się powtórzę...

Nie mają rąk? Nie przyszli na bitwę?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Dostaną oklep od O&G to się nauczą. Jeśli młodzi nie chcą czerpać z cudzego doświadczenia, będą musieli zdobywać własne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tak zupełnie bez szans to nie jesteśmy - manglery i fanoli da się wyciągać i zadeptywać pieskami czy maruderami, ale Doom divery bolą, oj bolą.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Miałem kiedyś takie "szczęście" że trafiłem na turnieju 3x na Orki pod rząd.Miałem w rozpisce Magię Domeny Metalu i Pancerną Kawalerie.Bolało :?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Xyxel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Xyxel »

No to btw czy Doom Divery mogą celowac w cel niewidoczny? (np. za wzgórzem)

Awatar użytkownika
żuk
Mudżahedin

Post autor: żuk »

Wedle zasad jest katapultą więc tak. Chyba że mają jakiś zapis w AB, ale to pytanie do Grolshek'a.
Heretic pisze:
elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

indirect shoot
strzelasz, na hicie scater jest zmniejszony o BS gobasa, inaczej leci po strzałce... a potem wraca a dommdiverowe D6 cali :(
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Do tego ma placek o średnicy 1,25", którym wystarczy drasnac. :)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

WojtuśŚ pisze:Do tego ma placek o średnicy 1,25", którym wystarczy drasnac. :)
I na dodatek może drasnąć kilka oddziałów :mrgreen:

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

sama myśl już boli :lol2:
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

Da się złożyć jakąś sensowną rozpiskę bez nurgla i slaanesha ?
Jeżeli tak to jak (z grubsza) to wygląda ?

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

IMO bohaterowie tzeentcha na dyskach lub demonic mountach cory pieski i np małe oddziałami forsakenów z khornem (ja ich używam ze slaaneshem w 5-6 jako odginaczki i czasami zdobywają naprawde większe pkt choć są bardzo losowi) ewentualnie khornowe rydwany. Specjale to trolle, gorebeasty, chimery, ołtarze tzeentcha, rycerze(np tzeentch i blasted standard) i w specjalach to helka i skule. Czyli poza nurglowymi rydwanami i zmianami na bohaterach to wielkiej różnicy bo nie było.

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

A ma sens granie lord khorna na jaggernaucie (strasznie podoba mi się model :mrgreen: i tu od razu proszę o jakiś dobry build, bo mam problem ze złożeniem takiego champa) i np. 2 dyskowcach tzeentcha ?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

na 2 dyskach to dość częsta rozkmina. bsb i klepacz jako kowbojek. sam tak pogrywam i mi się sprawdza
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

ODPOWIEDZ