Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Re: Aro "Szczurki/VC" up 14.08.2013 Mortis wczesny WIPek
Jak dla mnie tak wyglądają spoko:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Kurde, tak jak duszki w tych barwach mi sie srednio podobaja, tak ten mortis ma wlasnie mega klimat. Te dodatki bardzo duzo robia w tym modelu, wlasnie szkielety, zbroje itp. Te elementy wlasnie brakuja przy duchach zeby one tez wygladaly spoko.
Czytam któryś raz i nie kumam do czego się to zdanie odnosi heheGalharen pisze:Kurde, tak jak duszki w tych barwach mi sie srednio podobaja, tak ten mortis ma wlasnie mega klimat. Te dodatki bardzo duzo robia w tym modelu, wlasnie szkielety, zbroje itp. Te elementy wlasnie brakuja przy duchach zeby one tez wygladaly spoko.
Do tych duszków w Mortisie, czy do baz Duszków.
Czyli szkieleciki mogą pozostac w kolorach ktore wrzuciłem ??
Ciągle chodzi mi po głowie zwashowanie modelu, jak będzie już bazowymi kolorami pomalowany.
Sorry w pracy jestem, wiec pisze na szybko.Aro pisze:Czytam któryś raz i nie kumam do czego się to zdanie odnosi heheGalharen pisze:Kurde, tak jak duszki w tych barwach mi sie srednio podobaja, tak ten mortis ma wlasnie mega klimat. Te dodatki bardzo duzo robia w tym modelu, wlasnie szkielety, zbroje itp. Te elementy wlasnie brakuja przy duchach zeby one tez wygladaly spoko.
Do tych duszków w Mortisie, czy do baz Duszków.
Czyli szkieleciki mogą pozostac w kolorach ktore wrzuciłem ??
Ciągle chodzi mi po głowie zwashowanie modelu, jak będzie już bazowymi kolorami pomalowany.
Jako duszki mam na mysli bazy duchow, mortis to mortis
Gdyby te duchy dostaly jakis miecz czy cos w innym kolorze, to mozliwe, ze twoje czarno-biale malowanie daloby rade tam. Bez tych elementow sa troche ubogie, stad moje zdanie o ich washowaniu.
Mortis sie broni poki co, calkiem fajnie
Jest zajebiście.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Lewa horda mortisa skończona i walnięta rozwodnionym washem.
Oczywiście pociemniała w skutek tego, no ale jak już będzie sucho, to rozjaśnię co trzeba.
Malując szkielety i czachy tak sobie pomyślałem, że może czaszki oraz tył mortisa pocisnę zielenią...
Szukałem w sumie zieleni fluoro ale kurde nie znalazłem, a pewnie fajnie wyglądałyby czachy.
Jak myślicie cisnąc zielony czy zostawić tak jak jest ??
Chyba że dorwę za namową Galharena turkus i ten kolor dodam do Hordy.
Oczywiście pociemniała w skutek tego, no ale jak już będzie sucho, to rozjaśnię co trzeba.
Malując szkielety i czachy tak sobie pomyślałem, że może czaszki oraz tył mortisa pocisnę zielenią...
Szukałem w sumie zieleni fluoro ale kurde nie znalazłem, a pewnie fajnie wyglądałyby czachy.
Jak myślicie cisnąc zielony czy zostawić tak jak jest ??
Chyba że dorwę za namową Galharena turkus i ten kolor dodam do Hordy.
Klateczka
Pozostało pomalować metalowe elementy, które trzymają szkielety i delikatnie porozjaśniać.
W miarę udało mi się zrobić płomienie.
Natomiast najtrudniejsze były dla mnie dwie lampy... za cholerę nie umiem, nie wiem jak zabrac się za to coś.
Ktoś może powiedzieć mi, jak to fajnie można pomalować??
Pozostało pomalować metalowe elementy, które trzymają szkielety i delikatnie porozjaśniać.
W miarę udało mi się zrobić płomienie.
Natomiast najtrudniejsze były dla mnie dwie lampy... za cholerę nie umiem, nie wiem jak zabrac się za to coś.
Ktoś może powiedzieć mi, jak to fajnie można pomalować??
No i powoli zbliżam się do końca malowania Engina
Zmieniłem troszkę kolor samej Hordy - mam nadzieję, że wygląda OK
Klatka wyszła tak jak chciałem.
Pozostały mi do wykończenia duchy z klatki i necros (końcowa faza malowania)
Dodałem turkus, na który namówił mnie Galharen - i jestem mega zadowolony
Fotki robione z/bez lampy.
Zmieniłem troszkę kolor samej Hordy - mam nadzieję, że wygląda OK
Klatka wyszła tak jak chciałem.
Pozostały mi do wykończenia duchy z klatki i necros (końcowa faza malowania)
Dodałem turkus, na który namówił mnie Galharen - i jestem mega zadowolony
Fotki robione z/bez lampy.
- Marynarz Storczyk
- "Nie jestem powergamerem"
Cudnie to wygląda, jak dla mnie idealnie dobrane kolory. Tutaj masz link jak byś chciał kupić fluorescencyjne farby http://www.modelmania.com.pl/index.php? ... CosCsid%3E
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.
świetny będzie mortis takie eteryki o wiele lepiej wyglądają niż te zielonkawe jak niektórzy malują. Robiłeś pędzlem czy aerografem?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Ten turkus znacznie lepiej się prezentuje, odcienie szarości poprzedniej wersji jakoś nie przypadły mi do gustu. Na stole tez myślę będzie bardziej widoczny. Dobra robota
Nie mogę się doczekać końca, zapowiada się bardzo dobrze. Swoją drogą bardzo fajny pomysł na malowanie "hordy".
Malowałem i aero i pędzlem.crovaxus pisze:świetny będzie mortis takie eteryki o wiele lepiej wyglądają niż te zielonkawe jak niektórzy malują. Robiłeś pędzlem czy aerografem?
Niektóre miejsca cisnąłem vallejo air (pędzelkiem) o dziwo nawet daje radę malowanie taką farbą
Model już skończyłem - śniego na podstawce musi stwardnieć i jutro po południu dodam fotki.
Później foty skończonych Horrorów i duszków.
Później urlop prawie miesięczny i po powrocie zabieram się ostro za skończenie ostatnich VC i lecę całą parą ze Szczurkami.
No i nareszcie zrobiłem fotki - niektóre są ciemniejsze ale to wina mojego bawienia się ustawieniami aparatu hehe
Kilka wyjaśnień
Śniegu chyba troszkę za dużo nałożyłem, chyba za bardzo wzięłam sobie do serca Wasze rady odnośnie ilości śniegu na podstawkach ehehhe
Na podstawce są dwa nagrobki, kielich oraz czołgający się zombie ( po części przykryty śniegiem )
Banshetki wyszły takie jak chciałem, aczkolwiek na początku miałem wizję zielonych ale szybko zmieniłem zdanie.
Model jak dla mnie bardzo fajny, ale klejenie go w kilku miejscach to masakra.
Gdybym tylko umiał NMM to w kilku miejscach można go tutaj mega wykorzystać
Teraz cisnę podstawki pod Crypt Horrory i MT pod nie - śniegu dam mniej
Zdjęcia wrzucę do końca tygodnia.
No i dzięki Galharen za radę dotyczącą Turkusu.
Kilka wyjaśnień
Śniegu chyba troszkę za dużo nałożyłem, chyba za bardzo wzięłam sobie do serca Wasze rady odnośnie ilości śniegu na podstawkach ehehhe
Na podstawce są dwa nagrobki, kielich oraz czołgający się zombie ( po części przykryty śniegiem )
Banshetki wyszły takie jak chciałem, aczkolwiek na początku miałem wizję zielonych ale szybko zmieniłem zdanie.
Model jak dla mnie bardzo fajny, ale klejenie go w kilku miejscach to masakra.
Gdybym tylko umiał NMM to w kilku miejscach można go tutaj mega wykorzystać
Teraz cisnę podstawki pod Crypt Horrory i MT pod nie - śniegu dam mniej
Zdjęcia wrzucę do końca tygodnia.
No i dzięki Galharen za radę dotyczącą Turkusu.
Mega.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!