No normalnie, jak każdy inny przedstawiciel infantry .Oki pisze:hm...ciekawe jak to jest.
Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Life's a game with save and load features disabled.
Jest napisane, ze nigdy nie jest taktowany jako on foot. Cale infantry jest on foot jak mowi 80 strona podrecznika.
No bo infantry czyli piechota z definicji jest z buta .
A tak na serio to czy cokolwiek zyskuje na fakcie że nie jest traktowany jako model "on foot" (nie chodzi mi o to co dostaje lewitując na Palanquin'ie, tylko z samego zapisu)? Bo mi jakoś nic do głowy nie przychodzi.
A tak na serio to czy cokolwiek zyskuje na fakcie że nie jest traktowany jako model "on foot" (nie chodzi mi o to co dostaje lewitując na Palanquin'ie, tylko z samego zapisu)? Bo mi jakoś nic do głowy nie przychodzi.
Life's a game with save and load features disabled.
Raczej traci, nie może wziąć dywanu i rzucić na siebie 6-tki z beasta
Dobra, przejrzałem tych parę stron poświęconych nowym zasadom, nie widzę też żeby był temu zagadnieniu poświęcony osobny temat, choc być może przeoczyłem. Mam pytanie odnośnie tych 2óch przedmiotów:
1. Piranha Blade : The wielder has the multiple wounds (D3) and Amour piecing special rules
2. Blade of Realities: No armour or ward saves can be taken against wounds caused by the blade of realities
Blades of Reality dotyczy tylko walki wręcz co wynika z opisu, niestety w wypadku Ostrza Piranii wording jest jasny - posiadacz tej zabawki ma multi wounding d3 i AP. W kontekście lore of death i heaven jest to absolutna rzeźnia, ale też z High Magic i niektórymi sygnaturami może zrobić sporo złego.
Ciekaw jestem czy jest juz w Pl jakieś uściślenie na ten temat?
1. Piranha Blade : The wielder has the multiple wounds (D3) and Amour piecing special rules
2. Blade of Realities: No armour or ward saves can be taken against wounds caused by the blade of realities
Blades of Reality dotyczy tylko walki wręcz co wynika z opisu, niestety w wypadku Ostrza Piranii wording jest jasny - posiadacz tej zabawki ma multi wounding d3 i AP. W kontekście lore of death i heaven jest to absolutna rzeźnia, ale też z High Magic i niektórymi sygnaturami może zrobić sporo złego.
Ciekaw jestem czy jest juz w Pl jakieś uściślenie na ten temat?
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Pl uscislenia wypowiedzialy sie juz dawno - byl przyklad z podwyzszaniem sily przez sword of might i testem sily - nie daje.
Twoje kombo nie wyjdzie.
Twoje kombo nie wyjdzie.
Heh, to nie jest moje combo, ja nie gram lizakami, zapytałem z ciekawości czy ta kwestia była już poruszana. i widzę, że nie. No ale dobrze, że jest jakiś zapis do którego się można odnieść. Bo generalnie przez niefortunny wording tej broni tak się właśnie teraz gra w UK i będzie się grało dopóki org turnieju w regulaminie nie ustali inaczej lub GW nie wypuści FAQa jak to zrobiło w przypadku Greedy Fist.
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Angole tak graja i potem na ETC jak zagraja na normalne zasady nagle maja niespodzianke.
Bron magiczna jest do walki wrecz lub do strzelania - come on, a nie do czarowania OMG.
Bron magiczna jest do walki wrecz lub do strzelania - come on, a nie do czarowania OMG.
Rzucona na oddzial Irongutow z herosami , mmmmm
Slann ma piranha blade i wg. anglikow jak rzucisz ostatni czar HM to oprocz s4 to jest jeszcze AP i d3 rane. Co za debile
Tym kombem to nie jest ciezko wygrywac. Byle d6 s4 puszczone w cos co ma kilka ran robi rzeznie.