Podział ról na ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: Podział ról na ETC 2014
@Kalesoner. Faktycznie, kolejne iteracje tego typu dyskusji warto jednak na LL umieszczać.
@QC. Mam pełną świadomość, że masz ciężko w życiu, ale spójrz na Dębka, można być rudym i zachować twarz, nie trzeba się podbudowywać byciem forumowym wojownikiem.
Pewnie i tak omówimy ten temat na DMP.
@QC. Mam pełną świadomość, że masz ciężko w życiu, ale spójrz na Dębka, można być rudym i zachować twarz, nie trzeba się podbudowywać byciem forumowym wojownikiem.
Pewnie i tak omówimy ten temat na DMP.
Ouaaa zabolało... normalnie się chyba rozpłacze...Przemcio, nie zablyskes inteligencją, a Twojego głosu na szczęście środowisko nie slucha.
Wdg mnie Shino to nieporozumienie.
Zgadnij co dziecko... dla mnie WFB to zabawa, i tylko zabawa, w życiu nie wciskałem wałków na masterach i bez sensu się nie wykłócałem...
Więc zgadnij co Guzik mnie obchodzi czy środowisko mnie słucha czy nie... bo to tylko zabawa.
Tak na marginesie ciebie na pewno słuchają wszyscy i pewnie jesteś z tego powodu bardzo dumny co
A czemu Shino to nieporozumienie może rozwiniesz ten temat czy może nie masz argumentów i tak piszesz, żeby sobie po prostu flame zrobić...
Ja bym głosował na Shino bo zajebiście mi się podoba comp ETC , w tworzeniu którego brał już udział nie raz... i jak widać radzi sobie w AR i jest w stanie przepchnąć sensowne rozwiązania. Z kolei jak widzę PKS w tworzeniu, którego brał Kudłaty to niestety ale produkt mi się kompletnie nie podoba i tyle.
Jakoś puki AR nie ujawnił forum, na którym dyskutowali nad ograniczeniami nie było whinu... dopiero jak to się stało zaczął się płacz jaki to syf i co za debile go robią... gdzie wcześniej nikt jakoś nie płakał. Nie ważne jak powstaje produkt ważny jest efekt i pomimo tego, że ETC jest na drużynówkę spokojnie daje radę na singlach...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Ale będzie flame
Shino z całą sympatią do niego zboostował sobie najpierw swoją armię a potem armię kolegi z klubu (pozdro dla chcących ubiegać sie o miejsce w składzie na ETC ;p)
W tym roku ograniczenia ETC to już lekka przeginka jeśli chodzi o rozmiar
To co robił Kudłaty z Furionem to pokazanie że ograniczenia ETC można skrucić(zrobią się czytelniejsze)
Co do PKSu to jest to odpowiedź na flame na ETCcompa i jak każdy nowy twór nie jest idealny
Jakoś nie słyszałem jakiś mega negatywnych opinni na tema naszych poznańskich ograniczeń na 1200 więc to co robi Kudłącz może ma akiś sens.
Shino z całą sympatią do niego zboostował sobie najpierw swoją armię a potem armię kolegi z klubu (pozdro dla chcących ubiegać sie o miejsce w składzie na ETC ;p)
W tym roku ograniczenia ETC to już lekka przeginka jeśli chodzi o rozmiar
To co robił Kudłaty z Furionem to pokazanie że ograniczenia ETC można skrucić(zrobią się czytelniejsze)
Co do PKSu to jest to odpowiedź na flame na ETCcompa i jak każdy nowy twór nie jest idealny
Jakoś nie słyszałem jakiś mega negatywnych opinni na tema naszych poznańskich ograniczeń na 1200 więc to co robi Kudłącz może ma akiś sens.
Masz ty w ogóle rozum i godność człowieka?Klops pisze:Shino z całą sympatią do niego zboostował sobie najpierw swoją armię a potem armię kolegi z klubu .
Policz sobie ile pojechało TK i ile Bestii na ETC i ile było tych armii w teamach z top 5, a potem wyciągnij wnioski jak te armie zostały niby zboostowane.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jakbyś nie pisał bzdur i bezpodstawnych oskarżeń to nie byłoby flame.Klops pisze:Ale będzie flame
Zastanów się dwa razy zanim naciśniesz "wyślij".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Przemcio pisze:Porównanie tego rules packa na ETC (który współtworzył Shino) a PKS (gdzie Kudłaty działa) jak dla mnie wypada na 100% na korzyść ETC... wbrew temu co mówi Kudłaty ten rulespack nie jest jakiś mocno przypadkowy...
Nie bylo mnie 1,5 roku i tak czytam Twoje posty i zastnawiam sie czemu Cie ktos jeszcze na stale nie zbanowal?
Moglby ktos zalozyc glosowanie na ll w tej sprawie?
wiadomo, ze kandydatow mamy dwoch. Warto jednak zeby tylko jeden wszedl do glosowania, zeby nie zabierac sobie nawzajem glosow.
A, ze zgloszenia sa do 10 wrzesnia to i przydaloby sie wybranie tego, kto ma reprezentowac nas wszystkich.
wiadomo, ze kandydatow mamy dwoch. Warto jednak zeby tylko jeden wszedl do glosowania, zeby nie zabierac sobie nawzajem glosow.
A, ze zgloszenia sa do 10 wrzesnia to i przydaloby sie wybranie tego, kto ma reprezentowac nas wszystkich.
Sam się zbanuj... rozumiem, że teraz tak jak w czasach słusznie minionych każdy mógł mieć własne zdanie ale nie mógł wygłaszać go publicznieNie bylo mnie 1,5 roku i tak czytam Twoje posty i zastnawiam sie czemu Cie ktos jeszcze na stale nie zbanowal?
Nie podoba mi się PKS bo dla mnie jest lipny i co rozumiem to jest powód do banowania.... mega...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Z tego co rozumiem jest Kudlaty i ja. Mozna dac czas jeszcze na zgloszenia, ale kandydatury na twfsa do 10 wrzesnia.
Nie ma sensu zbyt dlugo na to czekac, bo zwyciesca fajnie gdyby jeszcze cos zaprezentowal tam oprocz samego pojawienia się.
Nie ma sensu zbyt dlugo na to czekac, bo zwyciesca fajnie gdyby jeszcze cos zaprezentowal tam oprocz samego pojawienia się.
Skąd taki pomysł? Nigdy nie było głosowania o to, kto idzie na jaką fuchę. Nie wiem czemu LL miała by się do tego mieszać.
To niech Shino i Kudłaty zgłoszą się obaj i po kłopocie. Do Tego Przemcio mógłby dorzucić swoje 3 grosze, moze ktoś z SS. Jak dobrze pójdzie bedziemy mieli 4 osoby w Ar.com.Furion pisze:Skąd taki pomysł? Nigdy nie było głosowania o to, kto idzie na jaką fuchę. Nie wiem czemu LL miała by się do tego mieszać.
\/\
1. Byłbym za Shino w pierwszej kolejności, i Kudłatym w drugiej kolejności. No chyba że pojawi się jeszcze jakiś kandydat... Trzeba szybko zagłosować na LL ile osób zgłaszamy i kto to będzie. Głosowanie na LL jest potrzebne, wszak powinniśmy na zewnątrz reprezentować się spójnie jako naród, jedno środowisko battlowe. Zakładam dyskusję tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1121113
2. Może to już nie jest najlepsze miejsce na ten temat, ale trzeba go poruszyć. Po moim skromnym, jednokrotnym doświadczeniu na ETC uważam, że na przyszły rok poza 8 graczami i kołczem przydałby się jeszcze menager drużyny. Gracze przed ETC mają głowy zaprzątnięte graniem, graniem, graniem i ew. domalowaniem brakujących modeli. Nie ma czasu na takie pierdoły jak załatwianie hotelu, koszulek, sponsorów, transportu, gadżetów (wiele drużyn ma specjalne kostki swojej drużyny, amerykanie karty gracza, duńczycy fajne czapki i płaszcze) itp.
Stąd też pytanie do ogółu: czy ktoś byłby zainteresowany tego typu pozycją? (to tylko pytanie, żadna oferta bo ja żadnym selekcjonerem nie jestem).
Oraz pytanie do kadrowiczów z tego i ubiegłych lat: czy też sądzicie, że taka osoba byłaby potrzebna?
2. Może to już nie jest najlepsze miejsce na ten temat, ale trzeba go poruszyć. Po moim skromnym, jednokrotnym doświadczeniu na ETC uważam, że na przyszły rok poza 8 graczami i kołczem przydałby się jeszcze menager drużyny. Gracze przed ETC mają głowy zaprzątnięte graniem, graniem, graniem i ew. domalowaniem brakujących modeli. Nie ma czasu na takie pierdoły jak załatwianie hotelu, koszulek, sponsorów, transportu, gadżetów (wiele drużyn ma specjalne kostki swojej drużyny, amerykanie karty gracza, duńczycy fajne czapki i płaszcze) itp.
Stąd też pytanie do ogółu: czy ktoś byłby zainteresowany tego typu pozycją? (to tylko pytanie, żadna oferta bo ja żadnym selekcjonerem nie jestem).
Oraz pytanie do kadrowiczów z tego i ubiegłych lat: czy też sądzicie, że taka osoba byłaby potrzebna?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Słuchajcie, Kudłaty na temat AR w pierwszym poście napisał:
Czy ktoś zorientowany mógłby wyjaśnić jak wygląda ta kwestia?
Z tego co rozumiem, moze byc opcja, ze Shino nie będzie mógł startować i w ogóle nie ma o co się wtedy spierać.Tu pojawia się kilka komplikacji. Między innymi limit ponownych wybrań do składu
Czy ktoś zorientowany mógłby wyjaśnić jak wygląda ta kwestia?