Podział ról na ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Re: Podział ról na ETC 2014

Post autor: kudłaty »

@Kalesoner. Faktycznie, kolejne iteracje tego typu dyskusji warto jednak na LL umieszczać.

@QC. Mam pełną świadomość, że masz ciężko w życiu, ale spójrz na Dębka, można być rudym i zachować twarz, nie trzeba się podbudowywać byciem forumowym wojownikiem.

Pewnie i tak omówimy ten temat na DMP.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Przemcio, nie zablyskes inteligencją, a Twojego głosu na szczęście środowisko nie slucha.
Wdg mnie Shino to nieporozumienie.
Ouaaa zabolało... normalnie się chyba rozpłacze...
Zgadnij co dziecko... dla mnie WFB to zabawa, i tylko zabawa, w życiu nie wciskałem wałków na masterach i bez sensu się nie wykłócałem...
Więc zgadnij co :?: Guzik mnie obchodzi czy środowisko mnie słucha czy nie... bo to tylko zabawa.
Tak na marginesie ciebie na pewno słuchają wszyscy i pewnie jesteś z tego powodu bardzo dumny co :?:

A czemu Shino to nieporozumienie może rozwiniesz ten temat :?: czy może nie masz argumentów :?: i tak piszesz, żeby sobie po prostu flame zrobić...

Ja bym głosował na Shino bo zajebiście mi się podoba comp ETC , w tworzeniu którego brał już udział nie raz... i jak widać radzi sobie w AR i jest w stanie przepchnąć sensowne rozwiązania. Z kolei jak widzę PKS w tworzeniu, którego brał Kudłaty to niestety ale produkt mi się kompletnie nie podoba i tyle.
Jakoś puki AR nie ujawnił forum, na którym dyskutowali nad ograniczeniami nie było whinu... dopiero jak to się stało zaczął się płacz jaki to syf i co za debile go robią... gdzie wcześniej nikt jakoś nie płakał. Nie ważne jak powstaje produkt ważny jest efekt i pomimo tego, że ETC jest na drużynówkę spokojnie daje radę na singlach...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Ale będzie flame

Shino z całą sympatią do niego zboostował sobie najpierw swoją armię a potem armię kolegi z klubu (pozdro dla chcących ubiegać sie o miejsce w składzie na ETC ;p)
W tym roku ograniczenia ETC to już lekka przeginka jeśli chodzi o rozmiar

To co robił Kudłaty z Furionem to pokazanie że ograniczenia ETC można skrucić(zrobią się czytelniejsze)
Co do PKSu to jest to odpowiedź na flame na ETCcompa i jak każdy nowy twór nie jest idealny
Jakoś nie słyszałem jakiś mega negatywnych opinni na tema naszych poznańskich ograniczeń na 1200 więc to co robi Kudłącz może ma akiś sens.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Wasze 1200 jest do bani. Herohammer pełną gębą. Euro jest ok. Czego o PKS na pewno nie można powiedzieć. Pisz "skrócić" będzie czytelniej.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Grolshek pisze: Pisz "skrócić" będzie czytelniej.
Wiadomo na kogo można zawsze liczyć :mrgreen:
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Klops pisze:Shino z całą sympatią do niego zboostował sobie najpierw swoją armię a potem armię kolegi z klubu .
Masz ty w ogóle rozum i godność człowieka?
Policz sobie ile pojechało TK i ile Bestii na ETC i ile było tych armii w teamach z top 5, a potem wyciągnij wnioski jak te armie zostały niby zboostowane.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Klops pisze:Ale będzie flame
Jakbyś nie pisał bzdur i bezpodstawnych oskarżeń to nie byłoby flame.
Zastanów się dwa razy zanim naciśniesz "wyślij".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Przemcio pisze:Porównanie tego rules packa na ETC (który współtworzył Shino) a PKS (gdzie Kudłaty działa) jak dla mnie wypada na 100% na korzyść ETC... wbrew temu co mówi Kudłaty ten rulespack nie jest jakiś mocno przypadkowy...

Nie bylo mnie 1,5 roku i tak czytam Twoje posty i zastnawiam sie czemu Cie ktos jeszcze na stale nie zbanowal?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Moglby ktos zalozyc glosowanie na ll w tej sprawie?

wiadomo, ze kandydatow mamy dwoch. Warto jednak zeby tylko jeden wszedl do glosowania, zeby nie zabierac sobie nawzajem glosow.

A, ze zgloszenia sa do 10 wrzesnia to i przydaloby sie wybranie tego, kto ma reprezentowac nas wszystkich.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Nie bylo mnie 1,5 roku i tak czytam Twoje posty i zastnawiam sie czemu Cie ktos jeszcze na stale nie zbanowal?
Sam się zbanuj... rozumiem, że teraz tak jak w czasach słusznie minionych każdy mógł mieć własne zdanie ale nie mógł wygłaszać go publicznie :?: :!:
Nie podoba mi się PKS bo dla mnie jest lipny i co rozumiem to jest powód do banowania.... mega...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Shino, zaloze to glosowanie jesli potrzeba. Bo rozumiem, ze wiecej oandydatow nie ma?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Z tego co rozumiem jest Kudlaty i ja. Mozna dac czas jeszcze na zgloszenia, ale kandydatury na twfsa do 10 wrzesnia.

Nie ma sensu zbyt dlugo na to czekac, bo zwyciesca fajnie gdyby jeszcze cos zaprezentowal tam oprocz samego pojawienia się.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

zgadzam sie. jak dzis nic sie nie zmieni w kwestii kandydatow to postawimy glosowanie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Skąd taki pomysł? Nigdy nie było głosowania o to, kto idzie na jaką fuchę. Nie wiem czemu LL miała by się do tego mieszać.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

temu, żeby chłopaki sobie głosów nie zabierali...

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Furion pisze:Skąd taki pomysł? Nigdy nie było głosowania o to, kto idzie na jaką fuchę. Nie wiem czemu LL miała by się do tego mieszać.
To niech Shino i Kudłaty zgłoszą się obaj i po kłopocie. Do Tego Przemcio mógłby dorzucić swoje 3 grosze, moze ktoś z SS. Jak dobrze pójdzie bedziemy mieli 4 osoby w Ar.com.
\/\

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

1. Byłbym za Shino w pierwszej kolejności, i Kudłatym w drugiej kolejności. No chyba że pojawi się jeszcze jakiś kandydat... Trzeba szybko zagłosować na LL ile osób zgłaszamy i kto to będzie. Głosowanie na LL jest potrzebne, wszak powinniśmy na zewnątrz reprezentować się spójnie jako naród, jedno środowisko battlowe. Zakładam dyskusję tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1121113

2. Może to już nie jest najlepsze miejsce na ten temat, ale trzeba go poruszyć. Po moim skromnym, jednokrotnym doświadczeniu na ETC uważam, że na przyszły rok poza 8 graczami i kołczem przydałby się jeszcze menager drużyny. Gracze przed ETC mają głowy zaprzątnięte graniem, graniem, graniem i ew. domalowaniem brakujących modeli. Nie ma czasu na takie pierdoły jak załatwianie hotelu, koszulek, sponsorów, transportu, gadżetów (wiele drużyn ma specjalne kostki swojej drużyny, amerykanie karty gracza, duńczycy fajne czapki i płaszcze) itp.

Stąd też pytanie do ogółu: czy ktoś byłby zainteresowany tego typu pozycją? (to tylko pytanie, żadna oferta bo ja żadnym selekcjonerem nie jestem).

Oraz pytanie do kadrowiczów z tego i ubiegłych lat: czy też sądzicie, że taka osoba byłaby potrzebna?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Tak, to juz zostalo rozkminione. Tylko, czy taka osoba w ogole ma szanse sie znalezc...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Imo to trochę słaba opcja, żeby za pośrednictwem LL utrącać swojego kontrkandydata do AR.
Załatwcie to sami, albo startujcie obaj.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Słuchajcie, Kudłaty na temat AR w pierwszym poście napisał:
Tu pojawia się kilka komplikacji. Między innymi limit ponownych wybrań do składu
Z tego co rozumiem, moze byc opcja, ze Shino nie będzie mógł startować i w ogóle nie ma o co się wtedy spierać.

Czy ktoś zorientowany mógłby wyjaśnić jak wygląda ta kwestia?
Obrazek

ODPOWIEDZ