Wakacyjna Liga w Krakowie - Vanaheim
Re: Wakacyjna Liga w Krakowie - Vanaheim
Problem jest taki ze ciężko znaleźć czas i ustawić się na bitwę, nawet w tych dwóch tygodniach. W tygodniu srednio, bo sie pracuje, weekend odpada bo ktoś pracuje, inny wyjeżdża, i kółeczko się zamyka. W poprzednich ligach nie dawało rady rozegrac bitew, mimo ze byłem chętny i miałem czas. Tym razem to ja nie miałem czasu, i nawet nie proponowałem przeciwnikom, bo nie było nawet gdzie szpilki wsadzić.
Sądzę że perspektywa wygrania 30 zł też tego nie zmieni.
Pozdrawiam
Sądzę że perspektywa wygrania 30 zł też tego nie zmieni.
Pozdrawiam
Maciek prawdę rzecze - liga była zajebista i jeśli tylko miałbym dość czasu grałbym ją co miesiąc.
Niemniej rozumiem, że z punktu widzenia orga użeranie się raz po raz z tymi samymi problemami może być frustrujące.
Fluff, poniekąd masz rację - brak czasu to powszechna bolączka, ale jak już się decyduję zapisać do Ligi to staję na głowie, żeby te 3 bitwy w 6 tygodni rozegrać, choć mam na głowie dzieci, żonę, pracę i pozostałe zajęcia. I jakoś się udało.
Leoh zaproponował ciekawe rozwiązanie, warte być może przetestowania (szczególnie "kasa albo nie grasz" wymagałaby większej niż zazwyczaj stanowczości). Myślę, że w dzisiejszych czasach nawet studenci mają rachunek w banku.
Sevi nie łam się chłopie - bez Twojej pracy w battla grałoby się w Krakowie po domach. Praca u podstaw to zawsze niewdzięczny kawałek chleba
Niemniej rozumiem, że z punktu widzenia orga użeranie się raz po raz z tymi samymi problemami może być frustrujące.
Fluff, poniekąd masz rację - brak czasu to powszechna bolączka, ale jak już się decyduję zapisać do Ligi to staję na głowie, żeby te 3 bitwy w 6 tygodni rozegrać, choć mam na głowie dzieci, żonę, pracę i pozostałe zajęcia. I jakoś się udało.
Leoh zaproponował ciekawe rozwiązanie, warte być może przetestowania (szczególnie "kasa albo nie grasz" wymagałaby większej niż zazwyczaj stanowczości). Myślę, że w dzisiejszych czasach nawet studenci mają rachunek w banku.
Sevi nie łam się chłopie - bez Twojej pracy w battla grałoby się w Krakowie po domach. Praca u podstaw to zawsze niewdzięczny kawałek chleba

Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Okazuje się że rozegrano jeszcze jedną bitwę: Dibo - Gruby, ale Gruby nie zgłosił wyniku. A był to wynik 20-0 dla Diba.Leoh pisze: rozegrane zostaly tylko:Andrzej - Danrakh 12-8
Leoh - Xier 17-3
Więc nauczka na przyszłość - niech dwie osoby zgłaszają wyniki, a nie jedna, bo w tym momencie Dibo jest poszkodowany. Nie wnikam w to dlaczego Gruby tego nie zrobił.
Danrakh pisze: Sevi nie łam się chłopie - bez Twojej pracy w battla grałoby się w Krakowie po domach. Praca u podstaw to zawsze niewdzięczny kawałek chleba

Dzięki za miłe słowa, to mobilizuje

Maciek już mnie przekonał do zrobienia kolejnej ligi, teraz tylko kwesta szczegółów.
Były już ligi i bez wpisowego i z wpisowym tradycyjnym i przelewem. Kończyło się zawsze tak samo - kasę wpłaciła ok połowa graczy. Tym razem zrobimy wyłącznie przedpłatę - nie płacisz, nie grasz. 10 zł nie majątek - w obecnych czasach paczka fajek kosztuje więcej, więc chyba dla nikogo nie jest to jakiś kosmiczny wydatek.
Niech będzie te 12 osób, ale będą to osoby którym zależy na rozegraniu tych trzech bitew. A nie takie które po pierwszej bitwie albo rezygnują, albo walą w chuja. Sorry za słownictwo, ale naprawdę zbulwersowała mnie ta edycja ligi. Oczywiście nie mam tu na myśli wszystkich graczy - np Rafał jest dla mnie wzorem jeżeli chodzi o gospodarowanie czasem

Format ligi wydaje mi się bardzo dobry - z powodów które wymieniliście.
Plan jest taki żeby w tym roku zrobić jeszcze dwie ligi: wrzesień-październik i listopad-grudzień. Ale zależy to od was - czy będą chętni. Oraz czy znajdą się tacy którzy zaryzykują niezmiernie wysoką kwotę 10 zł na wpisowe. Ludzie, ja tej kasy nie przepijam

Wisła Kraków.
Matura to pikuś, uwierz mi, potem jest hmm, ciekawiej 

Wisła Kraków.
jak byś miał zamiar sie uczyc juz rok przed, jak przez te dwa ostatnie lata sie obijałeś to i tak tego nie nadrobisz w stopniu przynajmniej zadawalającymXier pisze:Ja na kolejną ligę bym się pisał im szybciej tym lepiej bo matura się zbliża
xYz
Skoro pałergejmer Dibo wbił dwie maski z rzędu to należy mu się miejsce na podium - tracę w ten sposób bon, ale co mi tam. Liga i tak nie zgłaszana, więc nie ma problemu z korektą wyników - prawda?
Jeśli chodzi o kolejną ligę, to obawiam się, że dla mnie wrzesień odpada - preSilesian, Silesian i jak się uda Babice skutecznie zamykają drogę do negocjacji z małżonką. Co do listopada się nie wypowiadam, ale w sumie tylko Puchar Smoka Wawelskiego póki co mam w planach.
Jeśli chodzi o kolejną ligę, to obawiam się, że dla mnie wrzesień odpada - preSilesian, Silesian i jak się uda Babice skutecznie zamykają drogę do negocjacji z małżonką. Co do listopada się nie wypowiadam, ale w sumie tylko Puchar Smoka Wawelskiego póki co mam w planach.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Spoko, myślę że to nie problem dla nikogo.
Nie mniej warning dla Grubego!!
Nie mniej warning dla Grubego!!
Wisła Kraków.
Spoko, niech dibo wbija na podium 
A co do przyszłej ligi, to po prostu trzeba zbierać wpisowe wcześniej i ruszyć z lią dopiero wtedy, gdy wpłaci 12 lub 16 osób. I można dać 3 tygodnie na bitwę, żeby wszyscy zdążyli rozegrać bitwę.

A co do przyszłej ligi, to po prostu trzeba zbierać wpisowe wcześniej i ruszyć z lią dopiero wtedy, gdy wpłaci 12 lub 16 osób. I można dać 3 tygodnie na bitwę, żeby wszyscy zdążyli rozegrać bitwę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Zaktualizowane wyniki ligi:
1. Andrzej 53
2. Dibo 43
3. Leoh 41
4. Danrakh 38
5. Stone 35
6. Maciek P. 32
7. Xier 25
8. Niedziel 25
9. PSz 21
10. Sevi 20
11. Gruby 20