Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Może zadam głupie pytanie, ale czemu bsb stał w drugim szeregu? Nie jest tak, że herosi muszą stać z przodu i mają do tego pierwszeństwo przed CG?
Dokładnie tak .
Ogólnie ta Nasza zasada Verminous Valour jest fajna, tyle że tak naprawdę nie działa bo przeciwnik może sobie wycofać championa . Oczywiście jeśli jest ktokolwiek, kto z własnej woli wyzywa na pojedynek Skavenów. Bo ja jeszcze takiego nie widziałem.
Ogólnie ta Nasza zasada Verminous Valour jest fajna, tyle że tak naprawdę nie działa bo przeciwnik może sobie wycofać championa . Oczywiście jeśli jest ktokolwiek, kto z własnej woli wyzywa na pojedynek Skavenów. Bo ja jeszcze takiego nie widziałem.
Life's a game with save and load features disabled.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Paru bohaterów chaosowych
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Championa się nie wycofuje, tylko herosi są cofani, champion może odmówić [pojedynku bez konsekwencjiFAZIK pisze:Dokładnie tak .
W normalnych armiach nie, ale my mamy specjalną zasadę VV, która Nas do tego zmusza.Pocisk pisze:Championa się nie wycofuje, tylko herosi są cofani, champion może odmówić [pojedynku bez konsekwencji
Oczywiście jest to brain fart ludków z GW, bo później napisano "as normal" a normalne to nie jest . It's the Skaven Way! ...FAQ pisze:Page 33 – Verminous Valour.
Change the second paragraph to “If a Skaven player refuses a challenge, a Skaven character or champion is placed in the back
rank as normal and may not attack, but the unit may still use the model’s Leadership value.”
*edytka*
Pewnie chodzi o Master Mouldera, który pomimo że jest championem, posiada również VV. Tyle że w FAQ stoi wyraźnie champion ...
Life's a game with save and load features disabled.
Jak dokładnie działa Warlord na bonebreakerze? Chodzi mi tutaj o dodatkowe woundy, które ma bonebreaker - w jakiej kolejności one schodzą? Przecinik wybiera w co bije? AS jest taki sam i dla warlorda i dla pieszczocha? Ogólnie jak wygląda sprawa zabijania takiej zabawki...
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Faq do rb rozwiązuje te problemy. Warlord i bonebreaker stanowią jeden model nie można ściągnąć ogra, a potem warlorda. Model używa tafa i woundów ogra więc masz 5T 4W. SV bierzesz warlorda.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne