Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: kubencjusz »

Nie chce mi się pakować tych brzydkich modeli tylko po to by patrzeć jak szarżuje 4 z DHB i mówię przeciwnikowi " rzucam czy zdejmiemy od razu... " :P

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

A gdzie jest BSB?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

W sumie racja :P

ravtheone
Mudżahedin
Lokalizacja: Najczarniejsze, najrzadziej odkurzane zakątki Ciemnogrodu

Post autor: ravtheone »

Na te punkty wystarcza spokojnie jeden firebelly. Są gracze którzy graja bez magów i tacy którzy biora lorda. Przeciw tym pierwszym jeden skutecznie czaruje. Przeciw drugim względnie dobrze blokuje magię. Wez lepiej BSB. Wymień stubborn na ITP.
MISFIRE 2022 - turniej WFB6
MISFIRE 2022 na Facebook

WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill

ravtheone
Mudżahedin

Rozpa pod 2400 ETC do konsultacji. Czy widzicie jakieś kardynalne błędy? Jak wam się podoba?

Unnamed2400 Pts - Ogre Kingdoms Army

1 Tyrant @ 315.0 Pts
General; Heavy Armour
Fencer's Blades [35.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Potion of Strength [20.0]

1 Bruiser @ 195.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
Opal Amulet [15.0]
Dragonhelm [10.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]

1 Firebelly @ 214.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire; Great Weapon
The Other Trickster's Shard [15.0]
Dispel Scroll [25.0]
Seed of Rebirth [10.0]

7 Ironguts @ 394.0 Pts Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts

6 Ironguts @ 336.0 Pts Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gutlord @ [10.0] Pts

6 Maneaters @ 400.0 Pts
Immune to Psychology; Scouts; Additional Hand Weapon (x4); Great Weapon
(x2); Light Armour; Standard; Musician Dragonhide Banner [50.0]

3 Ogres @ 103.0 Pts 2ndWeapon; Light Armour; Musician

1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts

1 Ironblaster @ 170.0 Pts

Models in Army: 37, Total Army Cost: 2396.0
MISFIRE 2022 na Facebook

WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Post autor: dziczek »

Siemanko, w dziale Rozpiski na głównej stronie wrzuciłem nową hybrydę "ogrów na kowbojah" + relację tym razem z DMP.
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem :P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Brusiera bym złożył inaczej. Ja osobiście bym mu dał: Dragon bane gem, Charmed Shield, Rugby ring of ruin, Worrior bane. Sprawa ma sie tak że masz dużo oddziałów więc 2 magiczna broń Ci się przyda.
Great Weapony na meaneaterach mijają się z celem. Ci panowie na 99% nie zdążą zaatakować :(
Ja bym wyciepał muzyków z bulli. to 30 pkt, a 30 pkt to dużo.
Firebellemu przydałoby się potion of speed. Dzięki temu przy dużym szczęści zabije sromkę zanim zaatakuje, ale na pewno zdejmie regenkę z czegoś zanim uderzy tyrant i bsb.

ravtheone
Mudżahedin

Dzięki. Potion to dobry pomysł. Rozumiem ze w ten sposób boostuję zioniecie. Firebelly i BSB są w jednym a tyrant w drugim.

menaterzy są zlozeni trochę sprytniej... Po jednym dwuraku w każdym rzedzie. Reszta ma dwie bronie. Zdejmuje w zależności od sytacji, ale zazwyczaj oba uderzają. A do tego czasem po skaucie zione z DHB, co tez zwiększa ich szanse nawet przeciwko wysokiej inicjatywie.
MISFIRE 2022 na Facebook

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Coś takiego:

Unnamed2000 Pts - Ogre Kingdoms Army

1 Tyrant @ 322.0 Pts
General; Great Weapon; Heavy Armour
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Giantbreaker [25.0]

1 Bruiser @ 203.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Heavy Armour; Iron Fist; Battle Standard
Rune Maw [60.0]

1 Butcher @ 187.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 2; 2ndWeapon
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]

5 Ironguts @ 288.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician

1 Gutlord @ [10.0] Pts

3 Ogres @ 106.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; Musician

3 Ogres @ 106.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; Musician

5 Maneaters @ 411.0 Pts
Stubborn; Poisoned Attacks; Great Weapon (x6); Light Armour; Standard;
Musician
Standard of Discipline [15.0]

1 Captain @ [10.0] Pts

3 Maneaters @ 186.0 Pts
Scouts; Immune to Psychology; Brace of Ogre Pistols (x3); Light Armour

1 Ironblaster @ 170.0 Pts

Models in Army: 26

Total Army Cost: 2000.0

Opinie mile widziane :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

ravtheone
Mudżahedin

A czym planujesz wycinać eterale? Tylko nie mów ze czarami rzeźnika...

I zupełnie nie czaję o co chodzi Ci w ludozercach. Po co im GW, po co im BoOP? Po co im poison na GW?

Capitan sie nie sprawdza. Przynajmniej mi.
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2013, o 20:28 przez ravtheone, łącznie zmieniany 2 razy.
MISFIRE 2022 na Facebook

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Statikiem, zresztą mamy 16 armii w battlu tylko 1 ma eteryczne gówno i to jeszcze nie w każdej rozpisce. Ja też już tym się nie przejmuję.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

1 warrior bane nie szkodzi. Zamieniłbym skille na oddziałąch manów. Ci z brace of ogre pistol poison& sniper a Ci GW ITP&Stubborn. Maneaterzy IMO z GW ssają bo nie oddają ale to moje zdanie :P

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

GW są spoko dla drugiego szeregu szczególnie jak w nich siedzi kadra. Masz wtedy 9 ataków z s7 i 15 z s5. Oczywiście przy założeniu 3xahw 3xgw
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

@ravtheone - co do eternali Necromancer ma rację, zawsze mogę wpaść w nich IG i spróbować posypać ich za pomocą CR, Poison na GW jest dlatego, że często gęsto zdarza mi się rzucać 1 na zranienie :P takie dodatkowe zabezpieczenie ;) BoOP jest dla scoutów aby ogarniali śmietnik i strzelali w turach w których nie szarżują (sorry ale po ostatnich wyczynach 3 panów biegnących w szerz stołu i masakrujących armię Krasi jestem za nimi ;) ITP, bo głupia panika weszła...). Co do GW na maneaterach to traktuje ich jako trochę lepszych Ironów (w zasadzie dużo...) a układ będzie:
Tyran; Cap; Banner
BSB;Butcher;Musician
Maneater;Maneater;Maneater.

Kapitan jest do przyjmowania niechcianych pojedynków, moim zdaniem to jego największy atut (takiś chojrak aby przyjmować Geniem z 1 woundem challenge od Demon Prince'a? :P).

@kubencjusz - komu dać Warrior Bane? W zasadzie nie ma komu bo Tyran ma GW, BSB Rune Maw, a Butcher DS i RRoR. Niby to Fireballem mogę ogarniać jakieś eteryki...;) Przy założeniu, że wpadnie mi 3 z Maw (co jest prawdopodobne ;) ) mogę grać na GW bo hordy zwykłej piechoty ogarnę, a w hordy z GW będę próbował wpakować się z boku. Wiadomo, wszystko wyjdzie w praniu.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

ravtheone
Mudżahedin

Tu możesz mieć rację z tym kapitanem. Rzeczywiście do wyzwań się może przydać. Natomiast jak miałbyś ich puszczać samopas - bez sensu.

Ja też wystawiam GW na Meneaterach, ale trochę inaczej:
2xHW, 2xHW, GW
GW, HW, HW

W zależności z kim walczę, zdejmuję z drugiego szeregu to co mi się nie przyda, a zazwyczaj HW. Przy specyficznym wrogu zmieniam ustawienia i wstawiam oba GW w pierwszym szegeru. Wykorzystuję unikalną zasadę oddziału, która pozwala mi rekonfigurować oddział pod konkretnego wroga.
MISFIRE 2022 na Facebook

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

W sumie czysto teoretycznie mógłbym brać tylko 3 x GW a reszcie dać HW ponieważ w Maneaterach chce mieć Herosów ze względu na Stubborn.

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Post autor: Kruszyna »

Dlaczego nie weźmiesz na 2000 pkt oprawcy było by lepiej
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.

Milord
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Milord »

Takie coś sobie wymyśliłem na turniej 1000 pkt: brak herosów, max 1 rare i 1 special jeden model może maksymalnie kosztować 175 pkt. Nie mam pomysłu na Butchera bo w tej konfiguracji powinien jakoś działać ale nie wiem czy nie można go złożyć lepiej.

Butcher (2lev, Warrior Bane, Ruby Ring) - 165 pts

8 Ironguts (FCG) - 374 pts
4 Mournfangi (h. armour, iron fist, muzyk) - 290 pts
Iron Blaster - 170 pts

999/1000
.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

@ Kruszyna - dla czystego funu, chcę zagrać na Tyranie ;)

@ Milord - na te punkty najlepszy Firebelly 2 lvl z DS i RRoR. Zredukuj mournfangi o 1, spróbuj wcisnąć kotka.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

kotek albo mournfangi, max 1 jednostka typu specjal
Oya, Oya, Oya !!!

ODPOWIEDZ