Silesian Un-Limited Tournament, master 28-29.09 Kozłów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 28-29.09 Kozłów

Post autor: Sevi »

KrzysiekW pisze:więc przemyślę, czy na pożegnanie nie zrobić Silesiana w znanym i do tej pory lubianym formacie
Jako to na pożegnanie??

Mi tam wszystko jedno, byleby nie było specjali.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Mi tam wszystko jedno, byleby nie było specjali.
a czemu bez specjali? Są integralną częścią tej gry i obecnie już wcale nie są tacy straszni. Krzysiek wspomniał, że jeśli będą to jakiś dopisek w przypadku Epidemiusa się może pojawić, reszta jest OK. Tylko w Poznaniu jest szansa zagrania ze specjalami, więc doświadczenie środowiska jest niewielkie.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Butan pisze:Ile tur zagrałeś na DMP ? (z Kosmosem pomógł Ziemko dograć 6)
ale jesteś zabawny, zawołałeś Ziemka zanim zacząłem pierwszą turę :D sick. Nie był potrzebny. Skończyliśmy zanim dograłeś swoją równoległą bitwę z Crusem. :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Tak specjale są tak samo integralną częścią gry jak magiczne tereny czy zasady storm of chaos. Mimo wszystko dalej są olewane na 99% turniejów. Widocznie jednak nie są aż takie integralne skoro na ogół gra się bez nich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Ja też powinienem przyjechać bez względu na format:)
Zbyt fajna miejscówka by sobie odpuścić, no i nie muszę sie chować z kuflem coby sie z niego napić :)

Zastanówcie sie jeszcze na SLoS. Wiem, że wszyscy sie do niego przyzwyczaili, ale to nie powód by nie powrócić do VLoS, żeby gra stała sie bardziej taktyczna.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Czy mogę CHD wystawić według zasad z Tamurkhana? Razem z krasnalami i całym staffem. Jestem nawet w stanie zobowiązać się do uzycia modeli, które zdobędą za malowanie równo lub powyżej przeciętnej
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Mnie koszyki się podobają - tak jak Lider pisał dają szanse wszystkim na powalczenie.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Kalesoner pisze:Tak specjale są tak samo integralną częścią gry jak magiczne tereny czy zasady storm of chaos. Mimo wszystko dalej są olewane na 99% turniejów. Widocznie jednak nie są aż takie integralne skoro na ogół gra się bez nich.
A może to po prostu zwykłe przyzwyczajenie z czasów, kiedy ich wpływ na grę był co najmniej skrajny?

Porównywanie ich ze Storm of Chaos jest zwykłym nadużyciem, bo oni są w podręczniku w ramach jego głównych zasad (to zdecydowana zmiana w stosunku do sytuacji sprzed kilku lat jeszcze), a SoC to rzecz oddzielna i dodatek.
Magiczne tereny się akurat na Silesianie grało. A jak rozumiem rezygnuje się z nich ze względu na kwestie czasowe i infrastrukturalne.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tak specjale są tak samo integralną częścią gry jak magiczne tereny czy zasady storm of chaos. Mimo wszystko dalej są olewane na 99% turniejów. Widocznie jednak nie są aż takie integralne skoro na ogół gra się bez nich.
Ta gra jest dosyć rozbudowana i szkoda z tego nie korzystać. Ja rozumiem, że każdy może mieć swoją ulubioną potrawę, ale jedzenie przykładowo kebabów na śniadanie, obiad i kolację przez cały rok może się w końcu znudzić.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Specjale mogą pojawić się nawet w wersji z koszykami. Są słabsi od zwykłych bohaterów (na ogół) i nie zaburzają niczego.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Lidder pisze:Specjale mogą pojawić się nawet w wersji z koszykami. Są słabsi od zwykłych bohaterów (na ogół) i nie zaburzają niczego.
Dobrze napisane!
Jak tak bardzo chcecie to przycinajcie Epidemiusa ale nie rozumiem naprawdę dlaczego bez specjali. Są normalnie w armybookach i dla odmiany można by na nich zagrać. Nie widziałem ani jednego argumentu sensownego by wywalać wszystkich (poza jednym/dwoma uznawanymi za giętych). Jakoś nie banuje się wszystkich lordów bo DP są mocne (hiperbola taka).
JaceK pisze:
Kalesoner pisze:Tak specjale są tak samo integralną częścią gry jak magiczne tereny czy zasady storm of chaos. Mimo wszystko dalej są olewane na 99% turniejów. Widocznie jednak nie są aż takie integralne skoro na ogół gra się bez nich.
A może to po prostu zwykłe przyzwyczajenie z czasów, kiedy ich wpływ na grę był co najmniej skrajny?

Porównywanie ich ze Storm of Chaos jest zwykłym nadużyciem, bo oni są w podręczniku w ramach jego głównych zasad (to zdecydowana zmiana w stosunku do sytuacji sprzed kilku lat jeszcze), a SoC to rzecz oddzielna i dodatek.
Magiczne tereny się akurat na Silesianie grało. A jak rozumiem rezygnuje się z nich ze względu na kwestie czasowe i infrastrukturalne.
O! dobrze bardzo. Liczę że w finalnym PKS ostaną się imienni też ;) bo to jeśli dobrze pamiętam też się zmieniało.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kubi »

Koszyk A (2500 pkt)
DoC, WoC, VC, EMP, CHD

Dajcie pierwszemu koszykowi 2600 bo inaczej 2 kadaje nie wejdą....

pozdr

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Tu juz nawet nie chodzi o to co wejdzie a co nie, ja po prostu nie mam zamiaru grac przeciwko bretoni czy we ktore maja 400 pkt wiecej :)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Kosmo pisze:Tu juz nawet nie chodzi o to co wejdzie a co nie, ja po prostu nie mam zamiaru grac przeciwko bretoni czy we ktore maja 400 pkt wiecej :)
Przecież nikt Cię nie zmusza, możesz nie przyjechać na turniej, oddać WE/Bretce 20-0 i iść pić piwo jeść kiełbaskę i pewnie kilka innych opcji się znajdzie.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Dydu pisze:
Kosmo pisze:Tu juz nawet nie chodzi o to co wejdzie a co nie, ja po prostu nie mam zamiaru grac przeciwko bretoni czy we ktore maja 400 pkt wiecej :)
Przecież nikt Cię nie zmusza, możesz nie przyjechać na turniej, oddać WE/Bretce 20-0 i iść pić piwo jeść kiełbaskę i pewnie kilka innych opcji się znajdzie.
Dokładnie. Prosta zasada. Nie podoba Ci się format nie przyjezdzasz zamiast lametować :)
\/\

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ciekawie się klimaty zmieniły armijne BM 2700, a bretonia 2900?? :) (ja i tak lizakami gram) beasty raz były na podium mastera w historii polskiej sceny wfb, a breta wiele razy.
Osobiście nie rozumiem czemu EMP jest w koszyku A oraz czemu DoC jest w A skoro HE są w B.

pozdro

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Crusader pisze:Ciekawie się klimaty zmieniły armijne BM 2700, a bretonia 2900?? :) (ja i tak lizakami gram) beasty raz były na podium mastera w historii polskiej sceny wfb, a breta wiele razy.
Osobiście nie rozumiem czemu EMP jest w koszyku A oraz czemu DoC jest w A skoro HE są w B.

pozdro
Nie mógłbym się bardziej zgodzić.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

c4h10 pisze:
Dydu pisze:
Dokładnie. Prosta zasada. Nie podoba Ci się format nie przyjezdzasz zamiast lametować :)

A kto tu lamentuje? Wiem, że nikt mnie nie zmusza do przyjazdu ale chyba mogę napisać, że obecny format mi się nie podoba i nie mam zamiaru w nim uczestniczyć? :)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ja po prostu nie mam zamiaru grac przeciwko bretoni czy we ktore maja 400 pkt wiecej
Muszę się zgodzić. Grając 2500 Woch na 2900 WE nie ma co nawet wystawiać figurek. Rozstrzela Cię zanim przekroczysz polowę stołu.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Ojojojoj jakie te wood elfy słabe. Co za niesprawiedliwość.

ODPOWIEDZ