Ja tam jestem w temacie od niedawna, ale albo kwestia poprzednich edycji, albo błąd po prostu. Każdy pegaz jest na takiej samej podstawce.Gorrador pisze:Podstwka royal pegaza jest rozmiarów kawalerii(na fotografiach jest zdaje się kawaleryjska)? W związku z czym dlaczego nie można wkomponować pegaza normalnie w oddział jak zwykłego konia(RB str. 98)?
Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
- Sir Galahad
- Warzywo
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Tak, każdy pegaz jest na takiej samej podstawce. Jest tak w AB i katalogach oraz WD.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Dokładnie, z tego co pamiętam heros na pegazie w 5 edycji był na normalnej podstawce kawaleryjskiej.Sir Galahad pisze: Ja tam jestem w temacie od niedawna, ale albo kwestia poprzednich edycji, albo błąd po prostu. Każdy pegaz jest na takiej samej podstawce.
"Dla dobrego generała szczęście jest bez znaczenia"
Cool Mini or Not
Cool Mini or Not
Raz, gdybyś czytał dokładniej podręcznik zobaczyłbyś, że daje killing blowa, działającego również na stwory większe od ludzi
Dwa, od tego czasu wyszła 8edycja, errata do podręcznika i poprawka tej cnoty - zamienienie jej na HKB po prostu
EDIT: 666 post, ha, zło!
Dwa, od tego czasu wyszła 8edycja, errata do podręcznika i poprawka tej cnoty - zamienienie jej na HKB po prostu
EDIT: 666 post, ha, zło!
Vae victis!
HKB działa bodaj na wszystko poza rojami.
Łucznicy, pegazy, zbrojni, małe lance, kowboje i lekka kawaleria.
chariotowe, są w boxie
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Chyba Steadfasta Jeśli jednostka ma Stubborn, to nawet pojedynczy model zdaje test złamania na niemodyfikowanym Ld. Przy Steadfaście jednostka musi mieć więcej szeregów od Ciebie, żeby go zachować. Ataki z boku/tyłu jedynie zdejmują bonus do CR.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
o właśnie! Może teraz sa podstawki w finecascie wcześniej trebusz podstawki nie miał. Niedawno na którymś turnieju (zdaje się w Poznaniu) dowiedziałem sie że chariotowe są za małe - bo nie mieści się na niej cały trebusz (trochę wystaje). Zrobiłem sobie podstawki okrągłe 4,5 cala dla świętego spokoju.Macias pisze:chariotowe, są w boxie
Widziałem że np Dębek ma normalne chariotowe - jak to jest koniec końców ? hmm ?
Pytam też dla tego że, jak pewnie cześć z was wie, grywam na dużej liczbie łuczników. Jeśli wystawię się dosyć ciasno - łucznicy - trebusz - łucznicy- to nie będę mógł pivotować przed strzałem (cal odstępu), A może pivotowanie to martwa zasada i nikt sie was nie czepia podczas gry ?
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Rydwanowe sa legalne, maszyna przed strzałem pivotuje o czym należy pamiętac w trakcie wystawienia i pozniejszej gry o czym w praktyce wiekszosc graczy zapomina tym niemniej jesli ustawisz treba rowno z krawedzia stolu to musisz sie liczyc z tym ze Twoj przeciwnik nie pozwoli Ci sie obrócić i strzelićDibo pisze:o właśnie! Może teraz sa podstawki w finecascie wcześniej trebusz podstawki nie miał. Niedawno na którymś turnieju (zdaje się w Poznaniu) dowiedziałem sie że chariotowe są za małe - bo nie mieści się na niej cały trebusz (trochę wystaje). Zrobiłem sobie podstawki okrągłe 4,5 cala dla świętego spokoju.Macias pisze:chariotowe, są w boxie
Widziałem że np Dębek ma normalne chariotowe - jak to jest koniec końców ? hmm ?
Pytam też dla tego że, jak pewnie cześć z was wie, grywam na dużej liczbie łuczników. Jeśli wystawię się dosyć ciasno - łucznicy - trebusz - łucznicy- to nie będę mógł pivotować przed strzałem (cal odstępu), A może pivotowanie to martwa zasada i nikt sie was nie czepia podczas gry ?
Dla ścisłości, nie kupowałem obecnego trebusza, jakiś gracz bretoni kiedyś mi powiedział że w boxie są chariotowe.Dibo pisze:o właśnie! Może teraz sa podstawki w finecascie wcześniej trebusz podstawki nie miał.Macias pisze:chariotowe, są w boxie
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Gorrador, chorąży armii może wziąć magiczny sztandar, a do tego dowolną cnotę. Koszt chorągwi nie wlicza się w ogóle do puli 50 punktów na cnoty i przedmioty magiczne (w sumie w tym przypadku tylko cnoty, bo innych magicznych zabawek wziąć mu nie wolno).
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Na stronie GW w opisie modelu zazwyczaj pojawia się informacja o dodanej podstawce. Przy trebuszu nic nie było...Macias pisze:Dla ścisłości, nie kupowałem obecnego trebusza, jakiś gracz bretoni kiedyś mi powiedział że w boxie są chariotowe.Dibo pisze:o właśnie! Może teraz sa podstawki w finecascie wcześniej trebusz podstawki nie miał.Macias pisze:chariotowe, są w boxie
ja kupowałem trebusz i nie było żadnej podstawki- po prostu ustawia się go bez niej