PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - komentarze
gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Jak pijesz, to nie siadaj do kompa.sYsek pisze:gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak statystyczny strzał z heleny. Ciekawe, bo sporo możliwych kombinacji w tym momencie jest......
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Idź gdzieś Siwy! Helena (1 sztuka), musi trafić, co nie jest już superoczywiste, ale i nie jest jakieś uberciężkie. musi zadać tą ranę, musi wejść mi dnd. mam na ten klocek co następuje - multiszarża chariotów i klepaczy. mówię oczywiście o oklepanym standardzie wochu. w sumię wrócę do grania 20 warriorów, które w tym paringu punktują, bo przecież nikt mnie nie odegnie i pozwoli mi po prostu wejść w wl. a odginaczki wystrzelam se z łuków jakby co. a w ogólę w innych paringach to doskonały oddział...Siweusz pisze:Jak pijesz, to nie siadaj do kompa.sYsek pisze:gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.
udzielił mi się whine ;x uważam, że baner jest mocny, że zapis bsb only pozwoli na łatwiejsze obejście się z nim. uważam, że jest za tani. ale niech wypowiedzą się gracze, którzy coś tam kiedyś ugrali i mają skilla, przecież komp jest tworzony dla nich, nie dla warzyw jak ja

Szczur22
Szczur22
A ja dalej mam nadzieję, że łajnujesz po pijaku.sYsek pisze:Idź gdzieś Siwy! Helena (1 sztuka), musi trafić, co nie jest już superoczywiste, ale i nie jest jakieś uberciężkie. musi zadać tą ranę, musi wejść mi dnd. mam na ten klocek co następuje - multiszarża chariotów i klepaczy. mówię oczywiście o oklepanym standardzie wochu. w sumię wrócę do grania 20 warriorów, które w tym paringu punktują, bo przecież nikt mnie nie odegnie i pozwoli mi po prostu wejść w wl. a odginaczki wystrzelam se z łuków jakby co. a w ogólę w innych paringach to doskonały oddział...Siweusz pisze:Jak pijesz, to nie siadaj do kompa.sYsek pisze:gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.
udzielił mi się whine ;x uważam, że baner jest mocny, że zapis bsb only pozwoli na łatwiejsze obejście się z nim. uważam, że jest za tani. ale niech wypowiedzą się gracze, którzy coś tam kiedyś ugrali i mają skilla, przecież komp jest tworzony dla nich, nie dla warzyw jak ja

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
no trzeźwy to ja nie bywam, jakoś mi tak zostało od spotkań z Frontem 
serio to w sumie uważam jak kosmo. muszę tego unikać, da się z tym coś zrobić, jednak startowy boost dla he uważam za niedoszacowany. jak mają z tym inni, nie wiem, gram wochem

serio to w sumie uważam jak kosmo. muszę tego unikać, da się z tym coś zrobić, jednak startowy boost dla he uważam za niedoszacowany. jak mają z tym inni, nie wiem, gram wochem

Szczur22
Szczur22
Bierz moje HE z banerkiem, ja Twoje Wochy i spotykamy się w sobotę w klubie. Oki?sYsek pisze:no trzeźwy to ja nie bywam, jakoś mi tak zostało od spotkań z Frontem

no to dramat po prostu. jest oddzial, ktorego trzeba unikac. normalnie, to przeciwnicy musza mnie unikac, a tu taka niespodzianka.
co wy w ogole macie z tym wochem? przeciez jest sporo jednostek, ktorymi sie kroi tych wl blyskawicznie. po szarzy dwoch chariotow juz traca potencjal bojowy, a jak jeszcze polozy sie placka z chimery (a mozna wziac dwie) to juz w ogole nie bardzo jest co zbierac. wl nie maja przerzutow i trafiaja woch na 4+. moze trzeba wreszcie zaczac troche kombinowac, a nie jechac na pale do przodu i niech sie przeciwnik martwi, jak mnie odgiac. sa lepsze i gorsze paringi. pograjcie sobie WE, to zobaczycie, co to znaczy "startowy boost" u przeciwnika.
ja tam nigdy nie mialem problemow z tym bannerem, a 7 bitew juz z nowymi HE zagralem
co wy w ogole macie z tym wochem? przeciez jest sporo jednostek, ktorymi sie kroi tych wl blyskawicznie. po szarzy dwoch chariotow juz traca potencjal bojowy, a jak jeszcze polozy sie placka z chimery (a mozna wziac dwie) to juz w ogole nie bardzo jest co zbierac. wl nie maja przerzutow i trafiaja woch na 4+. moze trzeba wreszcie zaczac troche kombinowac, a nie jechac na pale do przodu i niech sie przeciwnik martwi, jak mnie odgiac. sa lepsze i gorsze paringi. pograjcie sobie WE, to zobaczycie, co to znaczy "startowy boost" u przeciwnika.
ja tam nigdy nie mialem problemow z tym bannerem, a 7 bitew juz z nowymi HE zagralem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Bo grasz DE... Ja nie mialem problemów to nikt nie ma, prosta filozofia ; p
PoKa ze stubbornem pocięto, to czemu BoTWD miałby sie uchowac? to ten sam poziom przegięć, a nie po to robi się PKS zeby zrobic z niego open
Daj WoCHowi trzecie oku na dyskowcu ze stubbornem i juz banner nic nie zrobi. A nie - czekaj! jednak to zbanowane. Wiec jednak przegięcie sie banuje. I o to cała dyskusja
PoKa ze stubbornem pocięto, to czemu BoTWD miałby sie uchowac? to ten sam poziom przegięć, a nie po to robi się PKS zeby zrobic z niego open
Daj WoCHowi trzecie oku na dyskowcu ze stubbornem i juz banner nic nie zrobi. A nie - czekaj! jednak to zbanowane. Wiec jednak przegięcie sie banuje. I o to cała dyskusja
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Jankiel, może nie zauważyłeś, ale wcześniejsze posty nie były do końca na serio. Uważam, że banner jest niedoszacowany. za te punkty mógłby dawać samo mr5 i byłby mocny. i nie twierdzę, że nie mam co z wl robić z tym banerem, twierdzę, że jest bardzo solidnym utrudnieniem. i jak ktoś już wcześniej zauważył, jeden przedmiot nie powinien tak mocno wymuszać zmianę mety. Jak coś to robi, jest cięte.
Szczur22
Szczur22
oczywiscie, ze jest niedoszacowany, co do tego nie ma zadnych watpliwosci. ale nie wywraca on gry do gory nogami az tak bardzo jak pendant+stubborn.
moim zdaniem to bardzo dobrze, ze jeden przedmiot jest w stanie wywrocic cala mete, bo zmusza do skladania bardziej zrownowazonych i przemyslanych rozpisek. a tu tylko jest robienie wszystkiego, by bylo po staremu i by dotychczasowe rozpy bez zadnych modyfikacji dalej byly grywalne
moim zdaniem to bardzo dobrze, ze jeden przedmiot jest w stanie wywrocic cala mete, bo zmusza do skladania bardziej zrownowazonych i przemyslanych rozpisek. a tu tylko jest robienie wszystkiego, by bylo po staremu i by dotychczasowe rozpy bez zadnych modyfikacji dalej byly grywalne
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
jest wg mnie dobrze, jeśli zmienia się meta, nie jest dobrze, jak robi to item za 50 pkt... czy kombo itemow za 60...
Szczur22
Szczur22
Zagrałem dopiero 2 bitwy na PKSy.
Krasnale z 3 scrollami to przegięcie.
Imperium z 2 czołgami i 3x3 kurczaki , to lekkie nieporozumienie.
Obydwie gry mimo ,że z fajnymi ludźmi nie sprawiały mi tyle przyjemności co te na ograniczenia euro.
Obydwie gry mimo ,że z fajnymi ludźmi nie sprawiały mi tyle przyjemności co te na ograniczenia euro.
Jakoś nic nie widzę w tym PKS'ie, takei okrojone Euro.
Mam takie wrażenie że nie dokońca wszystko było przemyślane.
Mam takie wrażenie że nie dokońca wszystko było przemyślane.
w ojro ograniczenia były zbalansowane ładnie. w PKS niestety nie są. W euro najlepsze było ograniczenie do 450 pkt na oddział bo miało to faktycznie sens...W takiej formie jaki jest PKS napewno nie zagram na żadnym turnieju.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Grając lizakami narzekasz na przegięcia innych armii?Oki pisze:Zagrałem dopiero 2 bitwy na PKSy.

Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)