PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
sYsek
Kretozord

Re: PKS - komentarze

Post autor: sYsek »

gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

sYsek pisze:gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.
Jak pijesz, to nie siadaj do kompa. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Damas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Damas »

Statystycznie wbijasz 1,93 Wounda po takim strzale. A to już coś.
DE turniejowo (W/D/L)
12/4/10
Nowe DE turniejowo (W/D/L)
8/3/3

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak statystyczny strzał z heleny. Ciekawe, bo sporo możliwych kombinacji w tym momencie jest......
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Damas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Damas »

Statystycznie przy zdaniu LD i hicie ale jednak xd
DE turniejowo (W/D/L)
12/4/10
Nowe DE turniejowo (W/D/L)
8/3/3

sYsek
Kretozord

Siweusz pisze:
sYsek pisze:gwoli ścisłości, helena zadaje magiczne obrażenia, więc zabicie nawet 1 modelu nie jest oczywiste.
Idź gdzieś Siwy! Helena (1 sztuka), musi trafić, co nie jest już superoczywiste, ale i nie jest jakieś uberciężkie. musi zadać tą ranę, musi wejść mi dnd. mam na ten klocek co następuje - multiszarża chariotów i klepaczy. mówię oczywiście o oklepanym standardzie wochu. w sumię wrócę do grania 20 warriorów, które w tym paringu punktują, bo przecież nikt mnie nie odegnie i pozwoli mi po prostu wejść w wl. a odginaczki wystrzelam se z łuków jakby co. a w ogólę w innych paringach to doskonały oddział...

udzielił mi się whine ;x uważam, że baner jest mocny, że zapis bsb only pozwoli na łatwiejsze obejście się z nim. uważam, że jest za tani. ale niech wypowiedzą się gracze, którzy coś tam kiedyś ugrali i mają skilla, przecież komp jest tworzony dla nich, nie dla warzyw jak ja :x

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

sYsek pisze:
Siweusz pisze:
Idź gdzieś Siwy! Helena (1 sztuka), musi trafić, co nie jest już superoczywiste, ale i nie jest jakieś uberciężkie. musi zadać tą ranę, musi wejść mi dnd. mam na ten klocek co następuje - multiszarża chariotów i klepaczy. mówię oczywiście o oklepanym standardzie wochu. w sumię wrócę do grania 20 warriorów, które w tym paringu punktują, bo przecież nikt mnie nie odegnie i pozwoli mi po prostu wejść w wl. a odginaczki wystrzelam se z łuków jakby co. a w ogólę w innych paringach to doskonały oddział...

udzielił mi się whine ;x uważam, że baner jest mocny, że zapis bsb only pozwoli na łatwiejsze obejście się z nim. uważam, że jest za tani. ale niech wypowiedzą się gracze, którzy coś tam kiedyś ugrali i mają skilla, przecież komp jest tworzony dla nich, nie dla warzyw jak ja :x
A ja dalej mam nadzieję, że łajnujesz po pijaku. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

sYsek
Kretozord

no trzeźwy to ja nie bywam, jakoś mi tak zostało od spotkań z Frontem ;)

serio to w sumie uważam jak kosmo. muszę tego unikać, da się z tym coś zrobić, jednak startowy boost dla he uważam za niedoszacowany. jak mają z tym inni, nie wiem, gram wochem ;)

Szczur22

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

sYsek pisze:no trzeźwy to ja nie bywam, jakoś mi tak zostało od spotkań z Frontem ;)

serio to w sumie uważam jak kosmo. muszę tego unikać, da się z tym coś zrobić, jednak startowy boost dla he uważam za niedoszacowany. jak mają z tym inni, nie wiem, gram wochem ;)
Bierz moje HE z banerkiem, ja Twoje Wochy i spotykamy się w sobotę w klubie. Oki? :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

no to dramat po prostu. jest oddzial, ktorego trzeba unikac. normalnie, to przeciwnicy musza mnie unikac, a tu taka niespodzianka.
co wy w ogole macie z tym wochem? przeciez jest sporo jednostek, ktorymi sie kroi tych wl blyskawicznie. po szarzy dwoch chariotow juz traca potencjal bojowy, a jak jeszcze polozy sie placka z chimery (a mozna wziac dwie) to juz w ogole nie bardzo jest co zbierac. wl nie maja przerzutow i trafiaja woch na 4+. moze trzeba wreszcie zaczac troche kombinowac, a nie jechac na pale do przodu i niech sie przeciwnik martwi, jak mnie odgiac. sa lepsze i gorsze paringi. pograjcie sobie WE, to zobaczycie, co to znaczy "startowy boost" u przeciwnika.

ja tam nigdy nie mialem problemow z tym bannerem, a 7 bitew juz z nowymi HE zagralem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Bo grasz DE... Ja nie mialem problemów to nikt nie ma, prosta filozofia ; p

PoKa ze stubbornem pocięto, to czemu BoTWD miałby sie uchowac? to ten sam poziom przegięć, a nie po to robi się PKS zeby zrobic z niego open

Daj WoCHowi trzecie oku na dyskowcu ze stubbornem i juz banner nic nie zrobi. A nie - czekaj! jednak to zbanowane. Wiec jednak przegięcie sie banuje. I o to cała dyskusja
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

sYsek
Kretozord

Jankiel, może nie zauważyłeś, ale wcześniejsze posty nie były do końca na serio. Uważam, że banner jest niedoszacowany. za te punkty mógłby dawać samo mr5 i byłby mocny. i nie twierdzę, że nie mam co z wl robić z tym banerem, twierdzę, że jest bardzo solidnym utrudnieniem. i jak ktoś już wcześniej zauważył, jeden przedmiot nie powinien tak mocno wymuszać zmianę mety. Jak coś to robi, jest cięte.

Szczur22

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

oczywiscie, ze jest niedoszacowany, co do tego nie ma zadnych watpliwosci. ale nie wywraca on gry do gory nogami az tak bardzo jak pendant+stubborn.
moim zdaniem to bardzo dobrze, ze jeden przedmiot jest w stanie wywrocic cala mete, bo zmusza do skladania bardziej zrownowazonych i przemyslanych rozpisek. a tu tylko jest robienie wszystkiego, by bylo po staremu i by dotychczasowe rozpy bez zadnych modyfikacji dalej byly grywalne
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

sYsek
Kretozord

jest wg mnie dobrze, jeśli zmienia się meta, nie jest dobrze, jak robi to item za 50 pkt... czy kombo itemow za 60...

Szczur22

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
=D>
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Zagrałem dopiero 2 bitwy na PKSy.
Krasnale z 3 scrollami to przegięcie.
Imperium z 2 czołgami i 3x3 kurczaki , to lekkie nieporozumienie.
Obydwie gry mimo ,że z fajnymi ludźmi nie sprawiały mi tyle przyjemności co te na ograniczenia euro.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Jakoś nic nie widzę w tym PKS'ie, takei okrojone Euro.

Mam takie wrażenie że nie dokońca wszystko było przemyślane.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

w ojro ograniczenia były zbalansowane ładnie. w PKS niestety nie są. W euro najlepsze było ograniczenie do 450 pkt na oddział bo miało to faktycznie sens...W takiej formie jaki jest PKS napewno nie zagram na żadnym turnieju.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Oki pisze:Zagrałem dopiero 2 bitwy na PKSy.
Krasnale z 3 scrollami to przegięcie.
Imperium z 2 czołgami i 3x3 kurczaki , to lekkie nieporozumienie.
Obydwie gry mimo ,że z fajnymi ludźmi nie sprawiały mi tyle przyjemności co te na ograniczenia euro.
Grając lizakami narzekasz na przegięcia innych armii? :D Sam nie jesteś w stanie nic mocnego wystawić na PKSie?
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

ODPOWIEDZ