PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Re: PKS - komentarze

Post autor: Xier »

Nowe lizzaki nie są pg :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Kosmo pisze:
Oki pisze:Zagrałem dopiero 2 bitwy na PKSy.
Krasnale z 3 scrollami to przegięcie.
Imperium z 2 czołgami i 3x3 kurczaki , to lekkie nieporozumienie.
Obydwie gry mimo ,że z fajnymi ludźmi nie sprawiały mi tyle przyjemności co te na ograniczenia euro.
Grając lizakami narzekasz na przegięcia innych armii? :D Sam nie jesteś w stanie nic mocnego wystawić na PKSie?
No niestety przegiętch zabawek Lizaki nie dostały ;) Są rzeczy dobre ale nie gniotą one systemu :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

a ktore zakazane na euro zabawki Ty wziales?
bo u mnie to wyglada tak ze mam 200 pkt mniej ale moge po 4 unity glade ridersow i skautow wystawic:-)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Laik pisze: ale moge po 4 unity glade ridersow i skautow wystawic:-)
Mało Ci ?!
Przecież to mocne złożenie jest! :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

PKS miał być z założenia jak najbliższy OPEN. Tak jak tylko to możliwe. Jak wyjdziecie z tego założenia, to może gadka z Wami nie będzie przypominała rozmowy ze ślepym o kolorach.
Prawie open to scenariusze i spece, możliwość wystawienia praktycznie wszystkiego, w praktycznie w dowolnej konfiguracji.
Jeśli słyszę zarzut, ze ktoś wystawił 3xKFC i 2x czołg, to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Przecież takie są założenia tego kompa, by sobie mógł to wystawić. [-o< O to własnie chodziło, by od czasu do czasu, dla odmiany, każdy czuł się względnie nieskrepowany ograniczeniami i mógł wystawić co mu się tylko podoba.
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2013, o 15:28 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Laik pisze:a ktore zakazane na euro zabawki Ty wziales?
bo u mnie to wyglada tak ze mam 200 pkt mniej ale moge po 4 unity glade ridersow i skautow wystawic:-)
Tak laik. Ustaliliśmy to po raz 100. WE na PKS ssą. :roll: Chyba, że Tutajec się wnerwi i zniszczy system dwoma jeleniami. :mrgreen:
Masz jeszcze jakiś cyniczny post w arsenale... :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Przypominam, że rozmawiamy o BoWD. Czy jest niedoszacowany, to wiadomo. Czy trzeba cos z nim robić? Jesli tak to co?
Do tej pory ograniczenia wychodzących booków dotyczyły w zasadzie tylko eteryków, niezabijalnych herosów, mobilnych dział. Takich rzeczy jeszcze nie ograniczalismy. Dlatego pytanie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Dębek pisze: czół się
Haha wyprzedzę Groszka choć raz: "czuł się"

A co do BoWD imo opcja tylko na bsb załatwia sprawę. W orkach Mork Banner za 100pkt też jest tylko na miękkim bsb a robi nieco mniej.

Pozdrawiam
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Akadera pisze:
Dębek pisze: czół się
Haha wyprzedzę Groszka choć raz: "czuł się"

A co do BoWD imo opcja tylko na bsb załatwia sprawę. W orkach Mork Banner za 100pkt też jest tylko na miękkim bsb a robi nieco mniej.

Pozdrawiam
ACHA ! To temat Bogów Chaosu był tylko zmyłką żebym tam zwrócił uwagę a teraz wypchniesz mnie z pozycji Grammar Nazi... Niedoczekanie [-X
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

A ja uważam, że za przeproszeniem pierniczycie panowie. Po pierwsze jakimś dziwnym cudem dało się grać na euro przeciwko tym przerąbanym wl z bannerem, to i na PKS się będzie dało. Od masy czarów warda nie ma, jest niszczarka, na augmenty to to nie działa tak samo jak i na hexy. Owszem wypacza to paring HE vs DoCh, ale w tym paringu Doch ciągle ma lepiej niż taki na przykład WoCh na OG. Same w sobie WL nie są już jakoś strasznie przerąbane, a sam banner mimo, iż mega opłacalny to tak na prawdę nie jest największym niedoszacowaniem tej gry. Zamiast płakać proponowałbym zostawić banner wrzucić prawie no restrictions i pójść dalej. Sorry, ale HE gniotą system tylko w rękach jednego gracza, na jedyn specyficznym buildzie grając przeciwko kadłubkom armii jakie pozostały po compie Euro. PKS miał być almost open, więc niech taki będzie. Jedni mają 3 kfc i 2 tanki, HE mają swój banner który wcale ich przed tym nie ratuje, demony mają swoje niedoszacowane bestie, dark elfy 2 hydry które są kosmosem, TK tryliald kości magii i power scrolla - o nie! Tylko nie to. W prawie każdej armii (pozdro Laik) jest coś przerąbanego, ale to się poniekąd balansuje samo. Wystarczy trochę skilla, a w prawie każdym paringu da się zrobić remis. Czy zminimalizować straty. Przy każdej kolejnej rzeczy tak na PKS-ie jak i na Euro jest masa płaczków. Kurde odczepcie sobie dodatkowe kółka i grajcie dalej.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dębek, Golonka +1

Darek to dobrze ujął. HE maja do tylu, bo przez banner robią rozpę na 50 punktów mniej :)
ciąć chłopaki mieli tylko ewidentne oszustwa GW!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Dymitr pisze:Dębek, Golonka +1

Darek to dobrze ujął. HE maja do tylu, bo przez banner robią rozpę na 50 punktów mniej :)
Wlasnie staram sie ustalic, czy to jest tylko oszustwo, czy ewidentne oszustwo.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dębek pisze:
Dymitr pisze:Dębek, Golonka +1

Wlasnie staram sie ustalic, czy to jest tylko oszustwo, czy ewidentne oszustwo.
zabawne, bo mam podobne zdanie o niewypuszczaniu nowego booka do WE i kilku FAQach :mrgreen:

Golonka ma racje - nie ma co ciąć banneru.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Wiem cos o tym. Czekam na booka jeszcze dłużej niż Ty. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kumam zalozenie Debek, tylko pytanie - czy wazniejsze jest dla Was zbalansowanie armii, zeby chociaz troche udawaly podobne w sile, czy free for all ze wszystkim.
Zycze powodzenia WE konta 2xczolg i 3x3 demisie plus jakas kawa.

Jako gracz lizardmenski - stare lizaki bez PKSa bylyby kosmiczneeee (choc PKS stare lziaki mocno pojechal), natomiast nowe mimo ze nie maja jeszcze ograniczen, to nie wiem czym mialaby przegiac. (no jedynie rozpa saurusy, tg + 4xstedzie wydaje sie chora)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

to nie czolgow i demisiow sie boje, raczej Chaosu i demonow
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Kumam zalozenie Debek, tylko pytanie - czy wazniejsze jest dla Was zbalansowanie armii, zeby chociaz troche udawaly podobne w sile, czy free for all ze wszystkim.
Odpowiem za siebie. Bardziej w stronę free for all. IMO wydanie wszystkich booków samo do tego doprowadzi.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gdyby oni wydali te wszystkie booki i dali graczom z rok czasu na pogranie na nich, a nie wydawali nowa edycje :roll:

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Dębek pisze:
Odpowiem za siebie. Bardziej w stronę free for all. IMO wydanie wszystkich booków samo do tego doprowadzi.
No ładne kontry mają lizaki na epidemiusy czy kolesi 3++ :) Ta gra nigdy nie będzie zbalansowana . Ciekawe co de dostaną ...

Robaczek
Wałkarz

Post autor: Robaczek »

HKB na piechocie rzecz jasna :wink:

ODPOWIEDZ