PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
No niestety przegiętch zabawek Lizaki nie dostałyKosmo pisze:Grając lizakami narzekasz na przegięcia innych armii?Oki pisze:Zagrałem dopiero 2 bitwy na PKSy.
Krasnale z 3 scrollami to przegięcie.
Imperium z 2 czołgami i 3x3 kurczaki , to lekkie nieporozumienie.
Obydwie gry mimo ,że z fajnymi ludźmi nie sprawiały mi tyle przyjemności co te na ograniczenia euro.Sam nie jesteś w stanie nic mocnego wystawić na PKSie?

Mało Ci ?!Laik pisze: ale moge po 4 unity glade ridersow i skautow wystawic:-)
Przecież to mocne złożenie jest!

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
PKS miał być z założenia jak najbliższy OPEN. Tak jak tylko to możliwe. Jak wyjdziecie z tego założenia, to może gadka z Wami nie będzie przypominała rozmowy ze ślepym o kolorach.
Prawie open to scenariusze i spece, możliwość wystawienia praktycznie wszystkiego, w praktycznie w dowolnej konfiguracji.
Jeśli słyszę zarzut, ze ktoś wystawił 3xKFC i 2x czołg, to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Przecież takie są założenia tego kompa, by sobie mógł to wystawić.
O to własnie chodziło, by od czasu do czasu, dla odmiany, każdy czuł się względnie nieskrepowany ograniczeniami i mógł wystawić co mu się tylko podoba.
Prawie open to scenariusze i spece, możliwość wystawienia praktycznie wszystkiego, w praktycznie w dowolnej konfiguracji.
Jeśli słyszę zarzut, ze ktoś wystawił 3xKFC i 2x czołg, to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Przecież takie są założenia tego kompa, by sobie mógł to wystawić.

Ostatnio zmieniony 2 wrz 2013, o 15:28 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tak laik. Ustaliliśmy to po raz 100. WE na PKS ssą.Laik pisze:a ktore zakazane na euro zabawki Ty wziales?
bo u mnie to wyglada tak ze mam 200 pkt mniej ale moge po 4 unity glade ridersow i skautow wystawic:-)

Masz jeszcze jakiś cyniczny post w arsenale...

Przypominam, że rozmawiamy o BoWD. Czy jest niedoszacowany, to wiadomo. Czy trzeba cos z nim robić? Jesli tak to co?
Do tej pory ograniczenia wychodzących booków dotyczyły w zasadzie tylko eteryków, niezabijalnych herosów, mobilnych dział. Takich rzeczy jeszcze nie ograniczalismy. Dlatego pytanie.
Do tej pory ograniczenia wychodzących booków dotyczyły w zasadzie tylko eteryków, niezabijalnych herosów, mobilnych dział. Takich rzeczy jeszcze nie ograniczalismy. Dlatego pytanie.

Haha wyprzedzę Groszka choć raz: "czuł się"Dębek pisze: czół się
A co do BoWD imo opcja tylko na bsb załatwia sprawę. W orkach Mork Banner za 100pkt też jest tylko na miękkim bsb a robi nieco mniej.
Pozdrawiam
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
ACHA ! To temat Bogów Chaosu był tylko zmyłką żebym tam zwrócił uwagę a teraz wypchniesz mnie z pozycji Grammar Nazi... NiedoczekanieAkadera pisze:Haha wyprzedzę Groszka choć raz: "czuł się"Dębek pisze: czół się
A co do BoWD imo opcja tylko na bsb załatwia sprawę. W orkach Mork Banner za 100pkt też jest tylko na miękkim bsb a robi nieco mniej.
Pozdrawiam

Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
A ja uważam, że za przeproszeniem pierniczycie panowie. Po pierwsze jakimś dziwnym cudem dało się grać na euro przeciwko tym przerąbanym wl z bannerem, to i na PKS się będzie dało. Od masy czarów warda nie ma, jest niszczarka, na augmenty to to nie działa tak samo jak i na hexy. Owszem wypacza to paring HE vs DoCh, ale w tym paringu Doch ciągle ma lepiej niż taki na przykład WoCh na OG. Same w sobie WL nie są już jakoś strasznie przerąbane, a sam banner mimo, iż mega opłacalny to tak na prawdę nie jest największym niedoszacowaniem tej gry. Zamiast płakać proponowałbym zostawić banner wrzucić prawie no restrictions i pójść dalej. Sorry, ale HE gniotą system tylko w rękach jednego gracza, na jedyn specyficznym buildzie grając przeciwko kadłubkom armii jakie pozostały po compie Euro. PKS miał być almost open, więc niech taki będzie. Jedni mają 3 kfc i 2 tanki, HE mają swój banner który wcale ich przed tym nie ratuje, demony mają swoje niedoszacowane bestie, dark elfy 2 hydry które są kosmosem, TK tryliald kości magii i power scrolla - o nie! Tylko nie to. W prawie każdej armii (pozdro Laik) jest coś przerąbanego, ale to się poniekąd balansuje samo. Wystarczy trochę skilla, a w prawie każdym paringu da się zrobić remis. Czy zminimalizować straty. Przy każdej kolejnej rzeczy tak na PKS-ie jak i na Euro jest masa płaczków. Kurde odczepcie sobie dodatkowe kółka i grajcie dalej.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Dębek, Golonka +1
Darek to dobrze ujął. HE maja do tylu, bo przez banner robią rozpę na 50 punktów mniej
ciąć chłopaki mieli tylko ewidentne oszustwa GW!
Darek to dobrze ujął. HE maja do tylu, bo przez banner robią rozpę na 50 punktów mniej

Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Wlasnie staram sie ustalic, czy to jest tylko oszustwo, czy ewidentne oszustwo.Dymitr pisze:Dębek, Golonka +1

zabawne, bo mam podobne zdanie o niewypuszczaniu nowego booka do WE i kilku FAQachDębek pisze:Wlasnie staram sie ustalic, czy to jest tylko oszustwo, czy ewidentne oszustwo.Dymitr pisze:Dębek, Golonka +1

Golonka ma racje - nie ma co ciąć banneru.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Kumam zalozenie Debek, tylko pytanie - czy wazniejsze jest dla Was zbalansowanie armii, zeby chociaz troche udawaly podobne w sile, czy free for all ze wszystkim.
Zycze powodzenia WE konta 2xczolg i 3x3 demisie plus jakas kawa.
Jako gracz lizardmenski - stare lizaki bez PKSa bylyby kosmiczneeee (choc PKS stare lziaki mocno pojechal), natomiast nowe mimo ze nie maja jeszcze ograniczen, to nie wiem czym mialaby przegiac. (no jedynie rozpa saurusy, tg + 4xstedzie wydaje sie chora)
Zycze powodzenia WE konta 2xczolg i 3x3 demisie plus jakas kawa.
Jako gracz lizardmenski - stare lizaki bez PKSa bylyby kosmiczneeee (choc PKS stare lziaki mocno pojechal), natomiast nowe mimo ze nie maja jeszcze ograniczen, to nie wiem czym mialaby przegiac. (no jedynie rozpa saurusy, tg + 4xstedzie wydaje sie chora)
Odpowiem za siebie. Bardziej w stronę free for all. IMO wydanie wszystkich booków samo do tego doprowadzi.Kumam zalozenie Debek, tylko pytanie - czy wazniejsze jest dla Was zbalansowanie armii, zeby chociaz troche udawaly podobne w sile, czy free for all ze wszystkim.

Gdyby oni wydali te wszystkie booki i dali graczom z rok czasu na pogranie na nich, a nie wydawali nowa edycje 

No ładne kontry mają lizaki na epidemiusy czy kolesi 3++Dębek pisze:Odpowiem za siebie. Bardziej w stronę free for all. IMO wydanie wszystkich booków samo do tego doprowadzi.Kumam zalozenie Debek, tylko pytanie - czy wazniejsze jest dla Was zbalansowanie armii, zeby chociaz troche udawaly podobne w sile, czy free for all ze wszystkim.

HKB na piechocie rzecz jasna