Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Za każdą osobno. Czyli rzucasz 3 razy.
Life's a game with save and load features disabled.
Też zawsze rzucałem raz
Co do lidery to zdajesz raz. Oblewasz = trzy wystrzały, a jak zdasz to nie ma strzelania![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Drool =P~](./images/smilies/eusa_drool.gif)
Co do lidery to zdajesz raz. Oblewasz = trzy wystrzały, a jak zdasz to nie ma strzelania
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
@lajkonik: W zasadach liderki napisano iż jeśli oblejesz to strzelasz normalnie = 3 bolty a nie 1 lub 2
. To akurat jasno wynika z zasad.
W zasadach Zzzzap! napisano również że "roll for each bolt separately". Zawsze ze względu na to traktowałem każdy strzał jako osobny. Jako że każdy może trafić w inny cel jest rozpatrywany jako osobne strzelanie. Opis Storm Bannera zdaje się to potwierdzać "All shooting attacks". Dla mnie są to 3 ataki
.
Tak samo jak np obecne Salamandry - rzucają tyle razy ile jest strzałów, pomimo że są jednym oddziałem.
Chyba że oczywiście się mylę i możecie gdzieś w zasadach znaleźć że jest inaczej.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
W zasadach Zzzzap! napisano również że "roll for each bolt separately". Zawsze ze względu na to traktowałem każdy strzał jako osobny. Jako że każdy może trafić w inny cel jest rozpatrywany jako osobne strzelanie. Opis Storm Bannera zdaje się to potwierdzać "All shooting attacks". Dla mnie są to 3 ataki
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tak samo jak np obecne Salamandry - rzucają tyle razy ile jest strzałów, pomimo że są jednym oddziałem.
Chyba że oczywiście się mylę i możecie gdzieś w zasadach znaleźć że jest inaczej.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Nie może polecam poczytać uściślenia i faqi.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Tak jest. To jest wygodne, bo można ustawić blokadę przed dzwonkiem, żeby na przykład nie wepchnął się gdzie nie trzebaratkes pisze:Otóż to. Czyli zapewne zatrzymuję się 1" przed sprzymierzonym oddziałem, bez większych konsekwencji...
Trzeba pamiętać ze ten dodatkowy ruch wcale nie musi być do przodu. Może być do tyłu albo można wheel'ować itd.
To tylko ekstra D6 cali ruchu.
.
To tylko ekstra D6 cali ruchu.
Patrząc na ostatnie uściślenia O&G że nawet ich sygnaturkowy Direct Dmg "Gaze of Mork" (będący równocześnie templatką i działający dokładnie jak CCall) można rzucać do combatu to bym się spierałNecromanter pisze:Nie może polecam poczytać uściślenia i faqi.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
FAQ pisze:Page 72 – Gaze of Mork, second paragraph. Change the first sentence to read ‘Gaze of Mork is a direct damage spell which can be used to target units that are in combat.’
Też kiedyś tak myślałem, natomiast wording na to nie wskazuje:Marcins pisze:Musi być do przodu.
FAQ również nic nie zmienia, prócz niemożności reformy.AB pisze:The unit pushing the Bell immediately moves an extra D6", if this brings them into contact with the enemy it counts as a charge.
Czyli mamy ruch jak z dowolnej popychaczki z czaru. Skoro i z niej można wszystko, nawet używać specjalnych zdolności (fenixy, hexy itd), to dlaczego Skaveni muszą do przodu?FAQ pisze:Q: Can I use the D6" of movement granted by the “Unholy Clamour” and “Avalanche of Energy” results on the Bell chart to reform? (p43)
A: No.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2013, o 15:06 przez FAZIK, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak samo jak RM, nie można szarżować bokiem. Przeciwnik musi znajdować się we Front Arc.Bartoslavski pisze:AB mówi, tylko, że robi sie d6 ruchu i jeżeli się wjedzie w foe to jest szarża. Można zatem w ten sposób zaszarżować bokiem?