Nippon dwarfs
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Nippon dwarfs
Właśnie na taki pomysł ostatnio wpadłem. Ponieważ zaczęliśmy się z bratem trochę nakręcać na krasnale (oby przeszło, oby przeszło), pociągnęło to za sobą rozmyślania o krótkonogich i co możnaby z nich wycisnąć.
Jak sądzicie - dałoby radę zrobić armię wzorowaną na samurajach? Tzn. dałoby, kwestia ilości zaaplikowanego gs'u, ale czy sama idea nie woła o pomstę do nieba?
Jak sądzicie - dałoby radę zrobić armię wzorowaną na samurajach? Tzn. dałoby, kwestia ilości zaaplikowanego gs'u, ale czy sama idea nie woła o pomstę do nieba?
daloby sie, i gdyby sie przylozyc - wyszloby calkiem-calkiem chyba.
od strony fluffu.. no coz, krasnale raczej od ludzi trendow w ubiorze nie podlapywaly; aczkolwiek.. przejdzie mysle.
od strony fluffu.. no coz, krasnale raczej od ludzi trendow w ubiorze nie podlapywaly; aczkolwiek.. przejdzie mysle.
- Drunken_Dwarf
- Wałkarz
Na jakimś anglojęzycznym forum widziałem foty dwarfów przerabianych na samurajów, bardzo fajnie wyglądali, dosyć dawno na te forum trafiłem i nie pamiętam adresu, jak uda mi sie ponownie znaleść dam linka.
pozdrawiam
pozdrawiam
Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski.
kto pości ten kiepski.
od strony wizualnej mysle, ze ciekawy pomysle.. jednak od strony fluffu to juz raczej cienko... nie dosc, ze bedziesz mial dwarfy bez ftoporkow i mlotow to jeszcze konnicy im brakuje a za to maja mase machin oblezniczych
jednak jak napialem wyglad takiej armii bylby w porzadku
jednak jak napialem wyglad takiej armii bylby w porzadku
kawalerię da się przeboleć, a machiny oblężnicze... Chińczycy od dłuższego czasu bawią się prochem. może to niedokładnie samurajowie, ale jakiś taki mix możnaby zrobić chybaShino pisze:nie dosc, ze bedziesz mial dwarfy bez toporkow i mlotow to jeszcze konnicy im brakuje a za to maja mase machin oblezniczych
jeśli HE to tylko grecja:) mam już nawet niektóre figurki upatrzone... ale HE to niejako przy okazji, raczej na elfy się nie zanosi w najbliższym czasieTaraś pisze:myślę że dobrą armią żeby zrealizować ten pomysł będą HE
pzd
chnczycy to jak sam zauwazyles noe do konca samuraje;] ci niby tez mieli arkebuzy lecz maszynami oblezniczymi nie dysponowali...Marko pisze:kawalerię da się przeboleć, a machiny oblężnicze... Chińczycy od dłuższego czasu bawią się prochem. może to niedokładnie samurajowie, ale jakiś taki mix możnaby zrobić chybaShino pisze:nie dosc, ze bedziesz mial dwarfy bez toporkow i mlotow to jeszcze konnicy im brakuje a za to maja mase machin oblezniczych
niemniej jednak probuj jak chcesz
samuraj bez wierzchowca to nie samuraj... wogole mi sie pomysl niepodoba dwarfy zupelnie nie pasuja klimatem
Hehe no niewiem.................... ale wszelkie honory używalność łuku a nie prochu skośne z lekka oczy takie fajne zbroje mi zawsze się kojażyli z samurajami. Dwarfy z Wikingami (a i warto dodać że chinczycy mieli na wyposażeniu swojej armi powtażalne kusze i samopowtażalne balisty więc to jeszcze bardziej potwierdza moją teorię że High Elfy są fluufowo zrobione na podobizne Azjatów i cywilizacji Dalekiego Wschodujeśli HE to tylko grecja:)
- Drunken_Dwarf
- Wałkarz
witam
Zawsze można stylizować na Japońców z okresu wzrostu gospodarczego kiedy handlowali z amerykanami. Napewno oglądaliście "Ostatniego samuraja", dostali muszkiety, armaty oraz te działa obrotowe, które możesz zrobić z organków krasnoludzkich lekko modyfikując. Co do kawaleri można zawsze dodać do krasi Kislev.
pozdrawiam
Zawsze można stylizować na Japońców z okresu wzrostu gospodarczego kiedy handlowali z amerykanami. Napewno oglądaliście "Ostatniego samuraja", dostali muszkiety, armaty oraz te działa obrotowe, które możesz zrobić z organków krasnoludzkich lekko modyfikując. Co do kawaleri można zawsze dodać do krasi Kislev.
pozdrawiam
Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski.
kto pości ten kiepski.
Eeee, pomysł raczej upada.
1) trochę upierdliwe do zrobienia
2) trochę nie bardzo z fluffem (i japońskim i krasnalim)
3) niemożność wykorzystania kraśków z Gamezona i Reapera (tzn możność, ale kupować figurkę za 20 złotych i jeszcze ją przerabiać? pfuj)
4) nie kojarzę, żeby samurajowie nosili tarcze..
tak więc kitajscy samuraje chyba poczekają, zamiast tego trzeba będzie wykombinować jakiś ładny kolorystycznie schemacik
pzd
1) trochę upierdliwe do zrobienia
2) trochę nie bardzo z fluffem (i japońskim i krasnalim)
3) niemożność wykorzystania kraśków z Gamezona i Reapera (tzn możność, ale kupować figurkę za 20 złotych i jeszcze ją przerabiać? pfuj)
4) nie kojarzę, żeby samurajowie nosili tarcze..
tak więc kitajscy samuraje chyba poczekają, zamiast tego trzeba będzie wykombinować jakiś ładny kolorystycznie schemacik
pzd
pamietajcie że krasnoludy to tacy galo-wikingowie ze wskazaniem na wikingów.
kitaj dwarfy to już moim skromnym nawet było by ciekawe....ale w Dogsach jako jeden regiment czy dwa
ale kitajwe dwarfy to raczej piechota bez strzelców raczej bez kusz, za to łuki. po prostu oni tam nie pasują
kitaj dwarfy to już moim skromnym nawet było by ciekawe....ale w Dogsach jako jeden regiment czy dwa
ale kitajwe dwarfy to raczej piechota bez strzelców raczej bez kusz, za to łuki. po prostu oni tam nie pasują
A kto wynalazł proch? Chyba całkiem niedaleko od tych samurajow/kitajow, tak więc strzelby jak najbardziej.Kozisyn pisze: ale kitajwe dwarfy to raczej piechota bez strzelców raczej bez kusz, za to łuki. po prostu oni tam nie pasują
powinienem napisać: raczej bez strzelców, bez kusz. ...zapomniałem ze chińczycy wybudowali wielki mur po to zęby mieć dore pozycje do strzelania ze swoich kałaszy.Jarek pisze:A kto wynalazł proch? Chyba całkiem niedaleko od tych samurajow/kitajow, tak więc strzelby jak najbardziej.Kozisyn pisze: ale kitajwe dwarfy to raczej piechota bez strzelców raczej bez kusz, za to łuki. po prostu oni tam nie pasują
no nie do konca... do japonii bodajze proch czyli arkebuzy przyplynely bodajze z portugalii wiec to ma bardzo duze znaczenie ;]Jarek pisze:A kto wynalazł proch? Chyba całkiem niedaleko od tych samurajow/kitajow, tak więc strzelby jak najbardziej.Kozisyn pisze: ale kitajwe dwarfy to raczej piechota bez strzelców raczej bez kusz, za to łuki. po prostu oni tam nie pasują
poza tym japonska zbroja tak nie do konca byla heavy... a juz na pewno ni na 4+ save (choc nie wiem jak to wyglada w swiecie batla czyli nipponie )
-
- "Nie jestem powergamerem"
moim zdaniem to jakoś nie widze kraśków w roli samurajów, slayerzy to tacy samurajowie (szczególnie doomseekers) choć nie wygladają
ja Kraśki raczej widzę jako armię broniącą się w ciężkich gromrilowych zbrojach z kuflem w ręku niż takich którzy z tymi małymi nóżkami biegają z kataną 2 razy większą od siebie krzycząc "hiiiiiiijjjjaaaa"
ja Kraśki raczej widzę jako armię broniącą się w ciężkich gromrilowych zbrojach z kuflem w ręku niż takich którzy z tymi małymi nóżkami biegają z kataną 2 razy większą od siebie krzycząc "hiiiiiiijjjjaaaa"
Dla mnie to profanacja!
Gdybym cos takiego zobaczyl to bym zawrzal Swietym Gniewem wspieranym przez wszystkich przodkow, Grimnira i wielgachny topor.
Nie, nie, nie....
A teraz patrzac okiem nie-krasnoluda.
Klimatycznie zupelnie nie trafiles. Ale jesli chodzi o figurki, z checia bym je zobaczyl. Chociaz uwazam, ze bylyby niesamowicie trudne do zrobienia, jesli chcialbys miec naprawde armie samurajow. Kazdy krasnolud ma wlasciwie kolczuge a jak wiadomo wojownicy z Nipponu ich nie uzywali.
Gdybym cos takiego zobaczyl to bym zawrzal Swietym Gniewem wspieranym przez wszystkich przodkow, Grimnira i wielgachny topor.
Nie, nie, nie....
A teraz patrzac okiem nie-krasnoluda.
Klimatycznie zupelnie nie trafiles. Ale jesli chodzi o figurki, z checia bym je zobaczyl. Chociaz uwazam, ze bylyby niesamowicie trudne do zrobienia, jesli chcialbys miec naprawde armie samurajow. Kazdy krasnolud ma wlasciwie kolczuge a jak wiadomo wojownicy z Nipponu ich nie uzywali.