Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Problemy początkującego

Post autor: Khuman »

kwestia taktyki, nie ma lorów które nie robią na dane armie nic, zawsze coś można zrobić tylko nie co mniej

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nie, no, nie mówię, że jakiś lore jest całkowicie bezużyteczny. Po prostu na niektóre armie różne szkoły magii się różnie sprawdzają. Metal jest zajebisty na jedne, ale już nie tak zajebisty na drugie.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jak myslicie co je lepsze na furiach: nurgl czy khorn? A moze sleenash z ap ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

chyba nurgl, -1 do trafienia dużo daje

ja używałem tylko tego znaku i tak mam pomalowane modele
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Zależy, furiami rzadko szarżujesz, częściej po prostu podstawiasz pod sam ryj. W tym wypadku lepszy nurgle, ale jeżeli nie jesteś w zasięgu generalskim to nic ci to nie da, bo i tak się sypniesz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

mysle nad minimum 2x 5 z nurglem.. ale kohonr odpowiada i nawet moze ten ap byc fajny :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Nurgle - kreska na odgiecie i liczysz ze ustoisz, oczywiście na generalskich

Khorne - pewniejsza szarza na park maszynowy

Innych zastosowań po testach nie widzę

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Offspringman
Kretozord

Post autor: Offspringman »

zwykle jednak nurgle na furiach. raz na masterze miały slaanesha, ale to było pod keepera dostosowane. nawet przyzwoicie im szło z ap. niemniej -1 do hita jest lepsze. ew. jeśli mają być tylko odginaczką to bez marka.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Offspringman pisze:zwykle jednak nurgle na furiach. raz na masterze miały slaanesha, ale to było pod keepera dostosowane. nawet przyzwoicie im szło z ap. niemniej -1 do hita jest lepsze. ew. jeśli mają być tylko odginaczką to bez marka.
A mogą w ogóle być niemarkowane ? :shock:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Grolshek pisze:
Offspringman pisze:zwykle jednak nurgle na furiach. raz na masterze miały slaanesha, ale to było pod keepera dostosowane. nawet przyzwoicie im szło z ap. niemniej -1 do hita jest lepsze. ew. jeśli mają być tylko odginaczką to bez marka.
A mogą w ogóle być niemarkowane ? :shock:
W podręczniku masz "MAY BE UPGRADED" a nie "MUST" wiec tak :)
Obrazek

Dreef
Falubaz

Takie pytanko - lepiej BSBkowi nurgla dac locusa dajacego regene czy sztandar dajacy AP? Niestety oba sie nie mieszczą mi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Dreef pisze:Takie pytanko - lepiej BSBkowi nurgla dac locusa dajacego regene czy sztandar dajacy AP? Niestety oba sie nie mieszczą mi.
Zalezy na kogo.. jak ktos ma mocnego seva to lepiej ap chociaz.... regenka tez daje rade

Dreef
Falubaz

Tak dobrze nie ma, niestety. Bede gral lige wiec nie wiem na kogo :(
Obrazek

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Ja ostatnio daję bsb'kowi tylko mr1, jakoś szkoda mi punktów na inne bajery.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ja daje poison na 5+ i AP
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

artzzz
Warzywo

Post autor: artzzz »

Hejka. Zwraca sie do was z pytaniem a mianowicie jakie farby mam kupic pod oddzial nurgli. Slyszalem ze farby vallejo sa lepsze od gw wiec prosil bym o nazwy ewentualnie jakies porady ;) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Obrazek

artzzz
Warzywo

Post autor: artzzz »

Faktycznie fajny link ale nie podoba mi sie ich taki kolor ;) mam takie pytanie wszyscy pisza o dziale dla demonow a jak wchodze na strone wfb.uk to nic takiego nie ma ... Ab do mnie jedzie wiec jesli laska prosW o odp albo link ;) pozdro

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Raz
Plankton

Post autor: Raz »

Myślicie że demony mają szansę powalczyć z nowymi mrocznymi elfami na równych zasadach?

ODPOWIEDZ