Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Azgaroth »

The sisters of slaughter are rares: enemies is base contact with them lose rank bonuses.
Hydras are specials can upgrade to get a strength 4 breath attack, no regen but can regrow heads (recover lost wounds) just like the slann can with his discipline.
The kraken thing has a special ability that triggers when all 5 of its attacks hits ( gets an extra attack that inflicts additional hits) has a scaly skin save and causes terror. Enemy models in base contact must re roll successful leadership tests. Both use the monster and handler rules.
They have 2 signature spells just like high magic. One of the spells goes off on a 8+ and grants a unit +1 strength and then you gain D3 power dice but if you gain 3 power dice this way the wizard suffers a wound with no saves allowed.
The army has always strikes first.
Murderous Prowless: models with this rule re roll 1s when rolling to wound.
Wizards casting Dark Magic add plus 1 to their casting attempts.
That is all I remember from what my source told me. Hope it helps.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Hydra będzie meh raczej. Wszystko rozbije się jej koszt. Krakena też. Obaczymy.
Siostry skoro to mają być takie wiedzmy tylko z biczami pewnie stracą poisona. Nie sądze
by pozbawienie rank bonusa specjalnie dużo dało gdy i tak ma steadfasta.
ASF to miło a przerzut 1 na ranienie to jeszcze lepiej zwłaszcza na kawalerii i egzekach będzie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Jankiel pisze:
Rince pisze:Nom, DE glownie opieraly sie na super przedmiotach. Fajnie, ze jak na razie, wyglada na to, ze gra ta armia zmieni sie o 180 stopni.
jak wyszly, opieraly sie na cholernie mocnym pierdolnieciu, ewentualnie mocnym strzelaniu. dopiero 8 edycja i eurocomp sprawil, ze pozostalo sie cieszyc itemami.
(sic!)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

One of the spells goes off on a 8+ and grants a unit +1 strength and then you gain D3 power dice but if you gain 3 power dice this way the wizard suffers a wound with no saves allowed
Jeśli tak to raczej kiepski deal na Euro gdzie masz ograniczenie na kości magi jakie generujesz... bo jeśli coś wychannelujesz to dość ryzykowne rzucanie tego czaru bo można sobie maga poranić... a kości dodatkowych i tak nie będzie.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2013, o 07:58 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Azgaroth pisze:
The army has always strikes first.
Murderous Prowless: models with this rule re roll 1s when rolling to wound.
Mocno brzmi. Z zasadami poszczególnych oddziałów i boostami z magii może być hardkor. Aż trudne do uwierzenia.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przemcio pisze:
One of the spells goes off on a 8+ and grants a unit +1 strength and then you gain D3 power dice but if you gain 3 power dice this way the wizard suffers a wound with no saves allowed
Jeśli tak to raczej kiepski deal na Euro gdzie masz ograniczenie na kości magi jakie generujesz... bo jeśli coś wychannelujesz to dość ryzykowne rzucanie tego czaru bo można sobie maga poranić... a kości dodatkowych i tak nie będzie.
No nie wiem, jesli fizycznie nie mozesz wygenerowac 3ech (euro), to raczej sobie tego maga ranic nie bedziesz.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Murmandamus pisze:... Siostry skoro to mają być takie wiedzmy tylko z biczami pewnie stracą poisona. Nie sądze
by pozbawienie rank bonusa specjalnie dużo dało gdy i tak ma steadfasta...
No chyba, że steadfast też nie będzie działał.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Rince pisze:
Przemcio pisze:
No nie wiem, jesli fizycznie nie mozesz wygenerowac 3ech (euro), to raczej sobie tego maga ranic nie bedziesz.
jakos ciezko mi uwierzyc, zeby dali taki bonus.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Mi ciezko było uwierzyć w sztandar dający 2+ warda na magiczne ataki :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A ja się lekko rozczarowałem. Bardzo lubiłem naszą zasadę armijną w postaci hate'a, miała klimat, pasowała idealnie. teraz jak dostaniemy tego HElfickiego ASFa to będzie słabo :/ Niby w praktyce mocniejszy ale już coraz mniej nas będzie różnić od HE. :/

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Akurat ujednolicenie ASF dla wszystkich elfów ma sens no chyba, że mroczniaki czy drzewiaki stały się nagle bardzo wolne po tym jak odłączyły się od hajów...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ba ale pomyśl że teraz walki HE vs DE będą wyglądać jak równy z równym: równocześnie lub ew gdzie elita ma większą I to tam kto lepszy ten pierwszy i bez przerzutów.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Szkoda strasznie togo hate, pasowało nam to. No i znowu hydra bez regeny, jedną edycję poszalała bidulka a teraz pewnie do szafy bo trzeba na krakenie zarobić. A jak ten regrowth ma działać d6 x ilość straconych W i na 6+ odzyskuje jeden W?

No i wygląda na to że armia zmieni się całkowicie co do stylu gry.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

hypnotic pisze:Szkoda strasznie togo hate, pasowało nam to. No i znowu hydra bez regeny, jedną edycję poszalała bidulka a teraz pewnie do szafy bo trzeba na krakenie zarobić. A jak ten regrowth ma działać d6 x ilość straconych W i na 6+ odzyskuje jeden W?

No i wygląda na to że armia zmieni się całkowicie co do stylu gry.
Jakoś tak. Tylko, że bez warda będzie łapać kule armatnie jak dzika. Jeśli monstery dostaną skinkowarda to też średnio, bo dwa elfy to nie 9 skinków.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

hypnotic pisze: A jak ten regrowth ma działać d6 x ilość straconych W i na 6+ odzyskuje jeden W?

Tak właśnie działa jedna z dyscyplin do wykupienia slannowi w nowym AB lizaków, więc prawdopodobnie tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Uuuuu... To ani hydra nie poszaleje ani Kraken, bo póki co mówi się tylko o Sv na Krakenie. Czyli to samo. Moim zdaniem mogłaby hydra zostać niezmienna, tylko podnieść jej koszt punktowy, bo jest za tania.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Moim zdaniem nie napisali wszystkich zasad. A może będzie tak, że hydra będzie mogła wykupić dodatkowo regeneracje? To są tylko ploty o jej braku... Kraken też winien mieć regenkę. Trzeba poczekać na jakieś konkrety. Plotki ciągle są nowe :P Chociaż, jak dostaniemy ASF to egzekutorzy będą pozycją "must have" i WL się schowają :D I ciekawe czy kocioł będzie boostować jednostki.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Mnie jeszcze ciekawi asasyn, może dostanie dodge`a tak jak skavenski. Musiałby być sporo droższy, ale ja akurat lubię takie drogie mocne rzeczy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Królik pisze:Mi ciezko było uwierzyć w sztandar dający 2+ warda na magiczne ataki :wink: :wink:
myslalem o eurocompie, ktory ograniczajac kosci usuwalby jednoczesnie najwiekszy drawback tej zajebistej sygnaturki
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No jak dostaniemy asf'a to BG na półkę definitywnie a w grę wchodzi deathstar Exeków. Damn, mam tylko 28 ^^

Zablokowany