Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Post autor: FAZIK »

Crusader pisze:Może o tym już wiecie, ale dodam coś o ripperkach odnośnie ciekawostek.
Jeżeli walczą z zażabowanym unitem to mają dodatkowe ataki i rerolle również na inne rzeczy w tym combacie (np. jeśli zostaną skontrowane to na ten unit).
Coś się zmieniło czy wording można inaczej zinterpretować?
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Nic się nie zmieniło. Wczoraj mieliśmy turniej u nas i po prostu przy okazji się przypatrzyliśmy w opis i uznaliśmy, że taka jest interpretacja. To nie jest oficjalne info LS. Sprawdźcie sami wording. Teraz nie mam booka przy sobie, ale tam jest coś w stylu "when fighting in combat with (zamarkowany oddział)" czyli nie ma, że tylko na nich, ale podczas całego tego combatu.

pozdro

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Dokładnie tak jak pisze Crus. Wording jest jednoznaczny. Wystarczy być w tym samym combacie co oddział z Markiem. Brzmi to tak " When fighting in close combat against to uit with the blood toad..." Jasne, że ls lub faq gw może to zmienić, ale do tego czasu nie ma się nad czym zastanawiać.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Możliwe, że nawet nie musisz się stykać z markerowanym unitem, aby miec dodatkowe ataki (jakis multicombat).
pozdro

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No jesli jestes figting in a combat, to musi byc combat ktory zawiera walke, ale giete.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crusader pisze: To nie jest oficjalne info LS.
nie wyrzucaj mnie jeszcze z ls ;) przeciez tam siedzialem i sam ci powiedzialem, ze to tak dziala ;)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Co nie zmienia faktu, że ls może to przegłosować inaczej :P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Shino, a stykac z omarkowanym oddzialem trzeba sie?
Przeczytalem wnikliwie w AB i stwierdzenie in combat, nie oznacza base to base in combat.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

In combat oznacza na tym samym stole. Bo przecież przy nim walczycie.
Właściwie to nawet przed grą już jesteś in combat, gdyż myślisz o walce i gdzie dasz ropuchy.
Ropuchy są tak denerwujące że nawet gracze Lizaków dostają szaleju i jako że walczą sami ze sobą to wszytko ma +D3 ataki.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

FAZIK pisze:In combat oznacza na tym samym stole. Bo przecież przy nim walczycie.
Właściwie to nawet przed grą już jesteś in combat, gdyż myślisz o walce i gdzie dasz ropuchy.
Ropuchy są tak denerwujące że nawet gracze Lizaków dostają szaleju i jako że walczą sami ze sobą to wszytko ma +D3 ataki.
Chciales byc zabawny czy co? Merytoryczny post to na pewno nie byl.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Interpretuję zasady jak i Wy to robicie. Tylko w szerszej skali.
WF Battle - battle czyli walka, czyli combat. Fakt - działa.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Jeśli chciałeś być zabawny, to Ci nie wyszło.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
JungleJack
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JungleJack »

Taki teoretyczny pomysł. Pytam się ponieważ nie wiem czy jest zgodny z wszystkimi zasadami ;)

Za 600 pkt. mamy 2 slanów. Niech jeden zna magię high a 2 np fire (oczywiście z początkiem gry wybieramy fire ball). Mag z high rzuca jakiś czas x i zamienia go również na fire ball. Z początkiem tury zamieniam fire ball z slana high za jakiś inny czar (nie fb) slana fire. Zasada "confabulation" mówi tylko o zamianie nie ma innych obostrzeń. Czy w ten sposób na jednym slanie mogę wyciągnąć 4 sygnatury?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

A przy zasadzie confabulation nie ma czasem zapisku, że w następnej turze wymienić się czarami może inna para slannów na stole?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
JungleJack

Jest "may". To raczej otwiera możliwości a nie nakazuje.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

W sumie ciekawa kmina ;-) Znaczy się teoretycznie oczywiście. Ja tam nie wiem czy to legalne zagranie. A tak przy okazji - w RB nie ma nic, że dany mag może znać sygnaturę ze swojej domeny tylko raz?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
JungleJack

Mam tylko małą wersję po polsku, ale z tego co widzę jest: " Czarodziej zawsze może zamienić jeden z wylosowanych czarów..." . Nie znalazłem nic , że może mieć tylko 1 sygnaturę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

FAZIK pisze:In combat oznacza na tym samym stole. Bo przecież przy nim walczycie.
wypas. Czyli nie mozesz strzelac ani rzucac magic missli podaczas gry. W koncu myslisz juz o kombatach. W sumie szarzowac tez nie, bo w koncu jestes juz w combacie.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Shino pisze:wypas. Czyli nie mozesz strzelac ani rzucac magic missli podaczas gry. W koncu myslisz juz o kombatach. W sumie szarzowac tez nie, bo w koncu jestes juz w combacie.
No i mamy wreszcie jakąś logiczną interpretację zasad czym jest combat :D.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Idz sie wyloguj :roll:

ODPOWIEDZ