Kilka pytań początkującego v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Kilka pytań początkującego v 2.0
impakty sa zadawane wszystkie jednoczesnie, przed walka (s.71 - impact hits - resolving impact hits).
s.99 - combined units - shooting
"... shooting attacks (...) cannot hit a character in a combined unit if there are five or more rank and file models from the same troop type (including musican and standard bearer, but not the champion) left in the unit. (...) All hits are allocated onto the unit's rank and file models."
s.71 - impact hits - resolving impact hits
"... The hits are distributed exactly as if they were shooting attacks..."
tak wiec jesli nie bylo championa to wszystkie ataki z dwoch rydwanow ida w jednostki R&F.
co do drugiego pytania z KB. rzucaj osobno albo koscmi o innym kolorze za rydwan ktory ma KB - inaczej sie nie da.
s.99 - combined units - shooting
"... shooting attacks (...) cannot hit a character in a combined unit if there are five or more rank and file models from the same troop type (including musican and standard bearer, but not the champion) left in the unit. (...) All hits are allocated onto the unit's rank and file models."
s.71 - impact hits - resolving impact hits
"... The hits are distributed exactly as if they were shooting attacks..."
tak wiec jesli nie bylo championa to wszystkie ataki z dwoch rydwanow ida w jednostki R&F.
co do drugiego pytania z KB. rzucaj osobno albo koscmi o innym kolorze za rydwan ktory ma KB - inaczej sie nie da.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, o 22:02 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Jak wyjaśnisz troszkę to być może będę mógł Ci pomócTyran pisze:na 400 zombie ile można mieć proxów tzn pół zombiaka lub ręka głowa
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Jeśli zrobisz to estetycznie to pewnie wliczając jakieś małe mauzoleum, cmentarzyk, wychodzenie spod ziemi i jakieś drzewo wisielców pewnie ze 150 można by zastąpić :>.Tyran pisze:na 400 zombie ile można mieć proxów tzn pół zombiaka lub ręka głowa
Life's a game with save and load features disabled.
mowisz o fillerach prox w rozumieniu ogolnym to jakbys chcial zombie zastapic szkieletami czy grave guardamiTyran pisze:na 400 zombie ile można mieć proxów tzn pół zombiaka lub ręka głowa
zreszta tak jak fazik zrobisz to schludnie to sie nikt nie bedzie czepial
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Jeżeli deklaruje szarżę na oddział A, a on wykonuje w reakcji ucieczkę i uciekając przeskakuje przez oddział B, ja goniąc oddział A wbiegam w oddział B to liczy się jako szarża i wchodzę w combat z oddziałem B, czy muszę zatrzymać się cal przed nim?
Jeśli dokańczasz szarżę na oddział A i nie dogonisz (i nie redirectujesz w B) to jest spalona szarża. Jeśli dotknąłbyś oddziału B na który nie szarżowałeś to zatrzymujesz się 1" od niego gdyż nie był celem szarży.
hmmm Wydaje mi się, że normalnie oblicza się (szarże flanki etc.) i dodatkowo wszystkie rany z kombatu, ale nie jestem pewien
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
drużynami:
czerwoni mają w sumie 14 (8 ran, 2 za tył, sztandar, 3 za dodatkowe szeregi)
niebiescy 9 (6 z ran, sztandar, 2 flanki (dwa różne oddziały), oraz 0 za dodatkowe szeregi - dezorganizacja)
Każdy oddział niebieskich musi zdać test złamania na -6. Chyba że oddział w środku niebieskich po zdjęciu rannych okaże się że ma więcej szeregów (min 5 modeli) niż wszystkie inne - steadfast przysługuje niezależnie od dezorganizacji. Wtedy sprawdzając test złamania tego jednego oddziału używasz niemodyfikowanej liderki.
Jak będą uciekać to od tego czerwonego który ma więcej szeregów.
Mam nadzieję że nic nie pokręciłem o tak wczesnej porze.
czerwoni mają w sumie 14 (8 ran, 2 za tył, sztandar, 3 za dodatkowe szeregi)
niebiescy 9 (6 z ran, sztandar, 2 flanki (dwa różne oddziały), oraz 0 za dodatkowe szeregi - dezorganizacja)
Każdy oddział niebieskich musi zdać test złamania na -6. Chyba że oddział w środku niebieskich po zdjęciu rannych okaże się że ma więcej szeregów (min 5 modeli) niż wszystkie inne - steadfast przysługuje niezależnie od dezorganizacji. Wtedy sprawdzając test złamania tego jednego oddziału używasz niemodyfikowanej liderki.
Jak będą uciekać to od tego czerwonego który ma więcej szeregów.
Mam nadzieję że nic nie pokręciłem o tak wczesnej porze.
Czy aby uchować Slana w drugim szeregu Saurusów to mogę zrobić 5 osobowy szereg z FCG i pieszym Herosem? Podobnie przy Epidemiusie i Plagusach z Heroldem?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Bonus za flankę liczy się tylko raz.ślivek pisze:2 flanki (dwa różne oddziały)
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
ślivek ma rację z tym że test będzie z -5 (14-9=5). Chyba że była jakaś szarża ze strony niebieskich, to trzeba będzie to uwzględnić. Generalnie niebiescy są w plecy na -5 (albo -4 przy szarży).
To nie pisz. Przeczytaj dodatkowo zasady tego działu. Zresztą przeczytaj wszystkie zasady jak wpadną ci w rękę. Potem je cytuj.Kubaf16 pisze:hmmm Wydaje mi się, ,ale nie jestem pewien
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
gdzieś już widziałem takie pytanie - ale przeszukałem trochę i nie znalazłem:
DE mają hate (high elves) - czy to dotyczy również frosta/great eagla w armii HE? moim zdanie nie.
DE mają hate (high elves) - czy to dotyczy również frosta/great eagla w armii HE? moim zdanie nie.
podbijamTomashWwl pisze:Czy aby uchować Slana w drugim szeregu Saurusów to mogę zrobić 5 osobowy szereg z FCG i pieszym Herosem? Podobnie przy Epidemiusie i Plagusach z Heroldem?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Tak. Sprytnie to wymyśliłeś. Powinieneś jechać na jakiś turniej albo cośTomashWwl pisze:Czy aby uchować Slana w drugim szeregu Saurusów to mogę zrobić 5 osobowy szereg z FCG i pieszym Herosem? Podobnie przy Epidemiusie i Plagusach z Heroldem?