NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: NoWE.

Post autor: Naviedzony »

Dark Elfy miały chyba więcej. ;)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Deus pisze:(...) February or March.
Toż to za chwilę :mrgreen:

Ciekawe ile w tym prawdy, niby wyszły HE, potem przerwa na LIZ, potem DE, teraz by wyszła przerwa na DF ? I potem my ? (i ELFY w całości wydane)
Jeśli tak to naprawdę bym się mega ucieszył :)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Podobno wszystkie podręczniki do elfów robiono naraz, więc zostaje pewnie ostateczna obróbka no i figurki więc ten trend HE przerwa na inną książkę ok 6 miesięcy, DE, znowu przerwa DF? no i WE tak kwiecień-maj mniej więcej. Za dużo już tych plotek żeby to było wróżenie tylko.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Znaczy się wiesz, ja nie sledzę plotek o armiach, ale mój kumpel tak i plotki z tego źródła na temat DE w dużej mierze były sprawdzone, więc może sporo, lecz nie całość będzie prawdą. Zastanawiam się teraz co kupić, zanim zmienią mi to na nowe modele, napewno EG ale co jeszcze :wink:...
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Deus pisze:Zastanawiam się teraz co kupić, zanim zmienią mi to na nowe modele, napewno EG ale co jeszcze :wink:...
Wardancerów :) Metalowe, obecne są ślicznymi modelami - nie wiadomo jak będą wyglądać reedycje :) Choć, po tym co widać u DE, jest iskierka nadziei, że tego nie spie...lą :)

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

Kadyl:

z FB 40K Radio:

First 5 months of releases for 2014
Jan – ‘Nids
Feb – can’t recall at the moment (Might be Hobbit related)
Mar – Dwarfs
Apr – Imperial Guard
May – Wood Elves
:(
Czyli kolejne plotkowe potwierdzenie maja :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

raczej powielenie tego samego źródła... :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Siemano asy!

Dawno mnie tu nie było :mrgreen: Ale nie bójcie się, nie umarłem, a czytając o nowych WE jakoś tak znów mnie natchnęło i chyba wrócę do grania. =)
Póki co jeszcze trochę poczekam, ale muszę znów się zagłębić w zasady itp. ;)

A te plotki wyglądają soczyście i w końcu w maju nowe WE... Eh to byłoby spełnienie batlowego marzenia, nowe kochane Leśniaczki... :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

każdy podręcznik WE który wychodził do tej pory nie odstawał od reszty stawki, może więc będzie w końcu dla nas wiosna :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Na coś takiego trafiłem, coś za dużo konkretów jak na tak daleki termin do premiery. Z drugiej strony jeśli plota o robieniu podręczników do elfów razem jest prawdziwa to może same zasady są już gotowe?
Hi Guys, new to the forum but a long time Wood Elves player.

The rumour is that the Wood Elves release is May 2014 and I have found some potential rules and releases translated from a Spanish forum, not sure about the accuracy but here goes:

Army wide ASF ( elves only )
- Hawkeye ( only elves , reroll one to hit, single shots)
- Spirit of the Forest ( unstable magical attacks, hatred , 5 + ward save , harmony with the forest )
- Elven Bow ( f4 , rapid fire , extra row )
- Saearath ( cc weapon , +1 Strength , + 1 SEspecial , spears )
- Explorers / Ambushers ( NDT : not what it is )

Forest Guard : Elvish Bow , Hawkeye
Eternal Guard : f4 , Saearath , L8
Light Knights : same
Driades : forms of combat .
Riders Halcon : Elven Bow , Hawk Eye , launches
Kournous Riders : Spirit of the forest, Saearath , L8 , F4 , A2 ( idk if directly go deer)
Arboreal : Spirit of the forest , as
Banshees : Spirit of the forest, Lamento ( breath attack ) , terror .
Eagle Claws : same
Wardancer : same , except for some changes that do not know .
Forest : Forest Spirit , Bow Elvish .
Men Tree: Like I
Millennial choleric : Hate Eternal , and nose to more

And releases

Man Megacaja Tree (Giant) / Durtu / Millennium cashflow
- Great Dragon Box Forest / Lord of the Forest / Sisters of Twilight
- Safety in Deer Forest Kournous
- Safety Kournous Riders (apparently nothing to do with the look of today, more fey and spiritual)
- Safety Wardancer / Forest
- Riders Box Falcon / Eagle Claws
- Safety Eternal Guard / Forest Banshees
- Blister Cantor of Trees
- Blister Lord of Forests
- Blister Skaw the Falconer

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

O.o uuuuu syto ;D

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Jeżeli się potwierdzi to S4 an wszystkich łukach, Eternale i wildzi z S5 Driady z heatem looks good

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

martwi mnie tylko unstable... forest spirity sa drogie i nie wystawia sie ich w duzych kupach, a z ta zasada beda umierac po kazdym przegranym combacie. :(
Chyba ze mi sie coś pokiełbasiło :P jestem jeszcze świeży z zasadami

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Moze recepta na unstable, będzie to harmony with the forest
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wyglądają te plotki bardzo prawdopodobnie ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Co do tego nie ma wątpliwości :), a ostatnio mój kumpel wyczytał ze WE mają być wydane wcześniej niż w maju, mianowicie w lutym, niby z tego źródła o DE, ale jakoś by na to nie liczył :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Przerzut gał na trafienie, driady w klocku, podrasowani eternale, ASF, hatred na spirit forest - wygląda to aż za pięknie :) Ale liczę, że choć 50% z tego okaże się prawdą :)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Przerzuty gał to bym zakładał tylko przy strzelaniu, patrząc na DE. Jak wywnioskowałeś te driady w szeregach? Może dostaną ale z tego zapisu co podałem wnioskuję raczej coś takiego jak miały w 5ed a obecnie mają wardancerzy, czyli style walki do wybrania co turę.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

hypnotic pisze:Przerzuty gał to bym zakładał tylko przy strzelaniu, patrząc na DE. Jak wywnioskowałeś te driady w szeregach? Może dostaną ale z tego zapisu co podałem wnioskuję raczej coś takiego jak miały w 5ed a obecnie mają wardancerzy, czyli style walki do wybrania co turę.
Było już kilka plot o typowej klockowej formacji driad ale zobaczymy :) Jak na razie rzeczywiście jest to bardzo dużo informacji jak na tak długi czas przed premierą (licząc na maj - prawie 8 miesięcy), ale jeśli tak jak resztę książek elfów - podręcznik dla WE pisze Matt Ward, to jest spora szansa na to iż armybook jest już w dość zaawansowanej formie (o ile już nie napisany). Póki co wygląda to na ładny wishlist (zgodny w 100% z moim) i czas pokaże ile z tego się sprawdzi :)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Na warseer'ze pojawia się plotka, że Wood Elves Bow ma +1S co by mogło znaczyć, że nasi bohaterowie strzelają z S5 i zerówka z beast'a nabiera nowego znaczenia

Zablokowany