Heh głupia sprawa bo myślałem że od chillblade nie ma save'a i nie chciało mi się sprawdzaćTullaris pisze:Eee, a co da manebane chillbladowiEltharion pisze:Ja to długo rozkminiałem i ogólnie żeby to miało jakiś (jakikolwiek) sens to manbane i chillblade (może być obsydian ale skoro za te same pk mamy coś ekstra to czemu nie ) i mój faworyt pota do siły i -1 do hita (i oczywiście manbane)![]()
![]()
Manebane daje +1 do wonda, ale chillblade rani automatycznie, czyli nie ma sensu dawać ani tej trucizny z KB. Do chillblada najlepiej nie dokupić nic z trucizn, bo albo nie ma sensu tracić pkt.
Mój typ to dwie bronie ręczne (jak bierzemy broń magiczną to nie możemy brać broni w drugą łapkę) manbane i eliksir siły + amulet opalu (word na 4 przed pierwszą raną). Pakujemy go w oddział który ma sztandar AP i staramy się aby ten oddział był w odległości 6 od kotła. I teraz tak jak chcemy ubić jakiegoś wrogiego Lorda/Herosa to mamy 4A z S7 z AP + przerzuty hitów (mamy ASF i wyższą inicjatywę) i wondów (kocioł) do którego mamy modyfikator +1, więc wszystko powinno wejść, no chyba, że ktoś ma mocnego warda.
Ale to i tak tyle kombinowania, że w obecnych warunkach to raczej aska nie wystawie, a szkoda
.
W takim razie naturalnie obsidian blade