Magiczny środek
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Magiczny środek
Witam!
Strasznie drażni mnie farba zasychająca na palecie zanim zdążę pomalować wszystko co trzeba. Istnieje może jakiś magiczny środek który wydłuża czas schnięcia farby?
Pozdrawiam
Maciek
Strasznie drażni mnie farba zasychająca na palecie zanim zdążę pomalować wszystko co trzeba. Istnieje może jakiś magiczny środek który wydłuża czas schnięcia farby?
Pozdrawiam
Maciek
Mokra paleta:
http://www.jotte.com.pl/modules.php?op= ... =37&page=1
http://www.jotte.com.pl/modules.php?op= ... =37&page=1
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
bardzo fajny tekst. wkrótce zamierzam wykorzystać przy malowaniu monsterów
Popieram. Dzisiaj się zastanawiałem czy by tego nie zrobic, zacząłem coś po czym stwierdziłem że mi się nie chce i wróciłem do zwykłej. Może kiedyś, jak już sobie hipcia nowego sprawię.MuK pisze:Średnio się sprawdza, kłopotliwa w utrzymaniu. Zwykła paleta jest wygodniejsza.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
Retarder - spowalniacz schnieacia , z tym ze nie mozna przegiac z jego iloscia , bo potem na figsie nie chce zaschnac jak za duzo sie go da
Ja używam bardzo prymitywnej mokrej palety [żadnego tam zamykania! ] i bardzo sobie chwalę. Farba potrafi w ekstremalnych przypadkach trzymać po 30 minut nim się zeschnie. Tylko z racji wilgotności tejże trzeba trochę mniej wody dodawać do mieszanki farb.
Uerph.
kup sobie medium( spowalniacz schnięcia), ma tę przewagę, że niewiele w sumie kosztuje (ok.10zl) a farba wolniej schnie i środek uwypukla niektóre pigmenty (np. czerwony na czarnym podkładzie )+ podobno "wzmacnia" farbę, cokolwiek to znaczy
tylko najpierw popróbuj na jakimiś niepotrzebnym figsie.
osobiście wole takich rzeczy używać do malowania dużych rzeczy, kiedy potrzeba w dużych ilościach tego samego odcienia..
tylko najpierw popróbuj na jakimiś niepotrzebnym figsie.
osobiście wole takich rzeczy używać do malowania dużych rzeczy, kiedy potrzeba w dużych ilościach tego samego odcienia..