Alternatywne figurki.

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Re: Alternatywne figurki.

Post autor: DarkAngel »

Stix pisze:A ma ktoś pomysł na alternatywę dla korsarzy? Bo obecne modele to jak dla mnie bieda i śmiech, starzy są ok ale czy coś innego jeszcze by się znalazło? Zastanawiałem się nad przerabianymi 6ed SW z HE ale to by majątek wyszedł. Konwersje z modeli Dark Eldarów też raczej mi nie leżą...
Ja wiem, że są różne opinie, ale moim zdaniem plastikowi korsarze to jedne z najładniejszych modeli DE zrobione przez GW
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

XSmigusX
Plankton

Post autor: XSmigusX »

Poszukuje modeli harpi, ale nie nie dzikiej zgraji besti (patrz modele GW),a bardziej "cywilizowanej" .(coś jak armia skrzydlatych kobiet w full armorze) Bardzo wpasowałyby się w klimat mej armii ,z góry dzięki za ewentualne info.
"Jedno pchnięcie sztyletem - tylko tyle dzieli Imperium od anarchii". ~ nieznany skrytobójca

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Może Dark Eldar Wytches + skrzydła od tyranidzkich Gargoyli?

XSmigusX
Plankton

Myślałem nad Dark Eldar Scourges ale trzeba by z GS-u dorobić broń ,a nie mam pieniędzy ,ani skilla aby samemu to zrobić ,dlatego chodziło mi o to czy nie widzieliście jakiś gotowych modeli.
"Jedno pchnięcie sztyletem - tylko tyle dzieli Imperium od anarchii". ~ nieznany skrytobójca

Neithan

Post autor: Neithan »

A czemu nie wykorzystać bitsów od włóczników albo korsarzy jako broni?

XSmigusX
Plankton

Cuż nie wpadłem na najprostszy pomysł ,dzięki! ](*,)

Awatar użytkownika
kuyash
Oszukista

Post autor: kuyash »

ktoś ma pomysł może juz na alternatywne figsy dla warlocków?
DE 8k
VC 3k
ChD 3k

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A zna ktoś jakiś model metalowy, który nadałby się na meduzę? Z innego systemu czy coś? Tylko na poziomie tej meduzy, bo chociaż chcę mieć ją w metalowej kolekcji to ten plastikowy model jest tak ładny, że nawet i na niego się skuszę ;)

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

jakby ktoś chciał alternatywe dla Khabidysa i postawił krakena :
http://scr.hu/1yq9/fxkgj

jest to model z gry deepwars

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Kiedyś pojawiła się informacja że RH planują wydać własne Delfy, plan wydaje się być aktualny, gdyż ostatnio ujawnili więcej szkiców koncepcyjnych:
http://s918.photobucket.com/user/Raging ... DEinvasion
Jak wam leżą?:P

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Fajne, tylko to jest kick starter więc zanim będzie je można kupić, o ile w ogóle, to jeszcze sporo czasu minie.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

kuyash pisze:ktoś ma pomysł może juz na alternatywne figsy dla warlocków?
Jeśli na wypasie, to konik i dół od wild ridersów, a od pasa w górę mandrake. Ew. góra od seekerek / demonetek... Jeśli komuś nie przeszkadza mocny klimat transgenderowy :)

Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Pomysł fajny, nawet bym spróbował ale wykonanie będzie trudniejsze bo jak patrzę to tych mandraków można dostać jedynie w finecaście. Do tego cena 100zł za 5 torsów nie zachęca.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Po taniości to można kombinować z ciałami od wildów i głowami czy bitsami od korsarzy. Lepszej bazy niż WR nie znalazłem. Niestety zarówno w kategoriach "elficka lekka kawaleria" jak i "mroczne elfy płci męskiej bez koszulek" naprawdę nie ma wielkiego wyboru. Najbardziej podchodzą różne modele WE, ale nie są najpiękniejsze i liście im wyłażą każdym otworem.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

owszem jest wystarczy poszukać;]

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jak coś wiesz, to mówisz. A nie, że się człowiek naszuka, a okaże się, że chodziło o niedoskonały substytut typu dark riderzy gamezona.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

http://www.notfailcast.com/product-cate ... ark-elves/

medusa i cuś na ołtarzyk khaine'a
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Barbarossa pisze:Jak coś wiesz, to mówisz. A nie, że się człowiek naszuka, a okaże się, że chodziło o niedoskonały substytut typu dark riderzy gamezona.
Jak najabrdziej nie chodzi o substytut z gamezona ale blisko.

proszszsze o to moi warlockowie narazie jeszcze WIP 8)

p.s zdjecia robione na szybko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

świetne fotki :P

z mandrakeów juz chcial zrobic sobie Eltharion :D ucieszy się jak zoabczy że nie tylko on :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Glegut pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ