Jak wybieramy selekcjonerów?!

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Jak wybieramy selekcjonerów?!

Post autor: Jankiel »

Masz rację. W takim razie rezygnuje, zróbcie sobie uzupełniające wybory. Mogłeś to napisać na PM, ale widocznie musisz pracować nad wizerunkiem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No i super. Sprawa umiera śmiercią braku zainteresowania. Lidder zainteresowany pozostaniem status quo będzie sprowadzał do absurdu moje propozycje. Inni się nie wypowiadają. Czyli zostaje chaos i samowolka po staremu. Pozdro LL.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Ja np czekam aż sprawa ucichnie i będzie można za jakiś czas poruszyć temat ponownie oraz porozmawiać merytorycznie o pomysłach zmian.
Atmosfera jaka panowała do niedawna nie sprzyjała konstruktywnym wnioskom, trzeba poczekać aż shit throwersi znajdą sobie inne pole do popisu i wtedy spróbować coś sensownego ustalić.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jak będzie głosowanie to zagłosuję, ale w tej chwili nie widzę jak LL może nadzorować wprowadzenie w życie swoich postanowień dotyczących TWF.
To tak jak z PKSem, przez długi czas nie byliśmy w stanie wymóc odtajnienia forum. Nie ma po co firmować pieczatka LL inicjatyw całkowicie od niej niezależnych.

Co do trzeciego moderatora, to uważam, ze z automatu powinien być nim Lohost, który był czwartym kandydatem na to miejsce na początku sezonu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

lohost pisze:Ciezka sprawa, Furion pokazal ze wlasciwi srodowisko jest bezradne na podobne przypadki...
Gdziekolwiek pojawiają się rozwiązania tak głupie jak rzut kostką - nawet z aprobatą Listy Ligowej - będę interweniował. For the greater good!

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

lohost pisze:To byla decyzja pomiedzy 2 ludzi, ktorzy nie widzieli innego rozwiazania, doszli do pewnego porozumienia a tylko start mial wyznaczyc rzut kostka. Niby jakim prawem sie wpi... w czyjes sprawy? Srodowisko zaakceptowaloby dowolnego z nich.
Absurd goni absurd. Środowisko które nie ma zielonego pojęcia wyznacza przez rzut kostką kandydata, który zdobył w głosowaniu 2 głosy.

Swoim ruchem polozyles porozumienie miedzy nimi,
Rzut kostką to bardzo nikłe porozumienie.
dolales oliwy do ognia "geograficznego"
ale jak to!
i niepotrzebnie upolityczniles jedna z najbardziej niepolitycznych rzeczy w mlotku.
O nie. To akurat robisz Ty, Karlee i jeszcze parę innych osób nie mające pojęcia o sprawie. Wyjątkiem jest Kalafior.
Moralnie naganne imo, zwlaszcza, ze podobno przyjaznisz sie z Kudlatym.
Naganna była upartość Shina, który mając kontrkandydata który by przeszedł uparcie chciał trzymać się stołka.
Naganna była postawa Kudłatego, że się nie wpierdolił z butami do ARu, zlewając zdanie Shina. Maciek ma jednak znacznie więcej parcia na tzw. relacje i PR niż ja więc tego nie zrobił, choć patrząc po ostatnich wypowiedziach na forum uważa to za błąd.

No i na koniec wchodzę ja, z moim nagannym brakiem szacunku do kretyńskich ustaleń.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Kolejnym Gamblersem, ehh... myślałem, że już sobie dałeś spokój z taką stylówą

ad meritum:
1. Sprawa Jankiela - otwieram temat z kandydaturami na uzupełniające wybory. Kadencja krótka, ale jest szansa, żeby się pokazać z dobrej strony. Zapraszam oczywiście Pawła, być może dziś jest lepszym wyborem niż prawie rok temu.
2. Głosowanie na selekcjonerów zamyka Shino, zwyczajowo jako osoba, która jest postawiła
3. Sposoby wyboru selekcjonerów, ar.co i FAQ team - myślę, że mamy sporo czasu na to jeszcze (w tym roku nic już nie zmienimy), więc dyskusja toczy się swoim biegiem. Dziś wydaje mi się, że opcje są dwie: Albo robi to LL albo nie. Słaby wybór IMHO. Kalesoner ma rację, nie musimy wszystkiego firmować pieczątką Listy Ligowej, zwłaszcza gdy później owa lista nie ma mieć nad tym nawet iluzorycznej kontroli.

EDIT: Kalafior +1 ^^
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Furion pisze: Absurd goni absurd. Środowisko które nie ma zielonego pojęcia wyznacza przez rzut kostką kandydata, który zdobył w głosowaniu 2 głosy.
Wiesz ludzie tam glosuja mimo wszystko na kraje a nie na ludzi. Przynajmniej tak glosowaly kraje z ktorymi potem rozmawialem o wyborze ciebie. NIkt nie mowil, ze sie kierowal osobowo a glosowali pozniej na ciebie bo miales wiecej glosow (za wyjatkiem wegrow, ktorzy uznali, ze nie chca ciebie i dunczykow, ktorzy tak samo mysleli. Mimo, ze chcieli polaka w ar).

Tak wiec pokazales, ze mimo wszystko nie znasz systemu etc. Pokazales tez, ze jakiekolwiek uklady nie wchodza w gre i kazdy etc traktuje sam sobie. Nie wiem czy to dobra lekcja na przyszlosc.

Naganna była upartość Shina, który mając kontrkandydata który by przeszedł uparcie chciał trzymać się stołka.
nie przeszedlby. Kudlaty w tym roku dostal jeszcze mniej glosow jak ja. Nie potrafil tez uargumentowac tego, ze jest lepszy. Jak wiec zamierzal sie on klocic w sprawie ar z dunczykiem czy niemcem o co tak czesto mnie pytlaiscie? skor nawet na wlasnym podworku nie potrafil uargumentowac swoich racji?
No i na koniec wchodzę ja, z moim nagannym brakiem szacunku do ustalen w ktorych nie jestem czlonkiem ustaleń.
poprawilem, bo zrobiles maly blad. Chyba, ze fakt, ze nie mamy ani chairmana (co pwnie tez bylo kretynskim pomyslem, zeby Zamli nim byl) ani osoby a ar. POmysl co jest bardziej kretynskie rzut kostka czy brak wynikow?
2. Głosowanie na selekcjonerów zamyka Shino, zwyczajowo jako osoba, która jest postawiła
Tak. Glosowanie nmialo trwac 10 dni. Zakonczylo wiec sie dzisiejszego dnia. Nie mialem czasu jeszcze podliczyc glosow.

Tu takze prosze Ciebie o nie kasowanie glosow osob glosujacych w tych glosowaniach. Moze to prowadzic do ewentualnych problemow a moderatorzy nie sa o tego, zbey glosujacym ulatwiac zmiane zdania tylko od tego, zeby trzymac tu porzadek.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

*w tym miejscu znajdowała się spokojna i rzeczowa odpowiedź na postawione wyżej zarzuty*

Który nadgorlliwy bawi się w wyrzucanie moich postów?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Nuda. Flejmujcie dalej. Widzicie świat przez takie krzywe zwierciadło, że nie ma to sensu.

Over and out, pozdrawiam
Furion
*w tym miejscu znajdowała się spokojna i rzeczowa odpowiedź na postawione wyżej zarzuty*
to nie byla ani spokojna ani rzeczowa odpowiedz.

W zasadzie nie bylo w niej nic z odpowiedzi a jedynie podsycanie dalszego flejmu bez krztyny argumentu. Dlatego to skasowalem.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Głos skasowałeś na prośbę osoby głodującej. Za to postów na LL w rozmowach kasować nie można, bez względu na ich poziom. To podstawowa zasada na LL!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

3.2 Moderatorzy odpowiadają za utrzymywanie porządku na forum Listy Ligowej w zakresie przestrzegania regulaminu forum i regulaminu Listy Ligowej.
Generalnie skoro mamy przestrzegac regulamin forum to mamy go przestrzegac.

Chyba, ze jest jeszcze jedna zasada gdzies zapisana o nie kasowaniu postow w rozmowach a w glosowaniach juz tak. (lub pop prostu o kasowaniu postow na tym forum). Bo jesli nie ma to jako moderator tym bardziej powinienes kasowac flejm, ze osoba tu go wywolujaca jest z twojego klubu i mozesz sprobowac sie z nim dogadac poza forum.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

@Furion: jaka polityka? Jedyne osoby robiące politykę tutaj to osoby mogące cokolwiek zyskać/stracic na uporządkowaniu kwestii stołków związanych z etc. Ja nigdy nie chciałem, nie chcę i nie planuję zajmować jakiegokolwiek stanowiska w ar, faq, chairmenach itd. Po prostu chciałbym aby za rok nie było takiego burdelu, że nie wiadomo kto, kogo, jak i kiedy wybiera oraz aby nikt nie wyskakiwał jak filip z konopii ze swoją kandydaturą osłabiając tym samym pozostałe kandydatury z Polski. Kto teraz zabroni w przyszłym roku startować do ar jednocześnie Lidderowi, Kudłatemu, Furionowi i Shino? Czy wtedy ktoś z nich się dostanie? Nie sądzę...

Chciałbym też abyśmy co roku mieli swoich ludzi w tych organach, żeby Polska miała do powiedzenia co nieco więcej niż szary członek etc.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

ODPOWIEDZ