Brushlicker Studio czyli Janka pędzlem wymachiwanie

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Brushlicker Studio czyli Janka pędzlem wymachiwanie

Post autor: Brushlicker »

Witam!

Zakładam nowy topic na nową drogę życia. Ostro popylam bloga do przodu to i miejmy nadzieję wpisy i modele będą pojawiać się z większą regularnością niż dotychczas.

Obrazek

Szczegóły na blogu!
Obrazek

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Ładni nurglici :) Dorzuc jeszcze troche cieni na championie. Ten naramiennik jakis taki płaski. Reszta ładna ładna :)

P.s. W końcu musze kupić ten model tego herosa :)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Ta zieleń przypomina mi mundury amerykańską armię ;)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

To nowy WAAGH! flesh :)
Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Podoba mi się malowanie. Ps jak malowałeś kolczugę warriora? To czerwony wash?
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

szary podkład zacząłem glejzować na brązy, pomarańcze i rudości, potem drybrush mithrilem, potem pigmenty, głównie burnt siena.
pigmenty zakryły glejzy, niepotrzebnie sie pieprzyłem #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Wielkie dzięki! zastanawiałem się jak wygląda waaagh flesh na modelu. :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Po pierwsze - zawsze dobrze obejrzeć, co akurat robisz :D .
Po drugie - mi te modele wyglądają na nieukończone. Może to kwestia oświetlenia, nie wiem. Na tym, co widzę, trzeba by pomyśleć nad sensownym rozjaśnianiem ciemnej zieleni i brązów - i jeden , i drugi kolor wyszedł jakoś tak płasko... Jakiś drybrush na kołnierzu woja też by się przydał... Nie kumam też zielonego gluta, który się wylewa z trzewi championa - wszystko tam masz różowe, skąd nagle zielony glut :?: :wink:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Wydaje mi się że chociaż po części jest to kwestia gustów dotyczących malowania. Te figurki miały być pomalowane "nowocześnie" i chciałem uniknąć zbyt potężnych kontrastów. Uwaga z flaczkiem całkiem słuszna :mrgreen: nie wiem, czemu tak zrobiłem #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nowocześnie, czy nie, jeśli zieleń można łyknąć, to brązu już nie bardzo. Jest go dużo i jest jakiś taki nijaki, płaski i bez wyrazu. Skoro jest kilka brązowych elementów, to aż się prosi o zróżnicowanie tych brązów. Trochę tego jest na butach, ale imho zbyt mało jeszcze...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Też planowałem kupić tego pana z toporkiem ale tyle razy go już wszedzie widziałem,że mi się całkiem znudzil:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jakbym ja tak podchodził do tematu, to nigdy bym nie kupił ŻADNEJ figurki, bo chyba wszystkie widziałem już wiele razy. Właśnie po to malujesz swoje figsy, żeby były jedyne w swoim rodzaju :mrgreen: :wink: . Koniec offtopu...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Pokazałbyś płaszcz warriora od tyłu bo tu wygląda jak nie dokończony. A co do lorda to akurat jego już chyba każdy pomalował:D Zresztą mi nie wolno patrzeć na inne figurki bo teraz 5 różnych maluje.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

http://brushlicker.blogspot.com/

nowa figurka + ostrzejsze zdjęcie grubasa uploadowałem w miejsce starego.
Foty warriora od tyłu ni mam, a aparat padł :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Czy ranga "oszukista" to jakas kara, za cos, czy to zwykla nutka humorystyczna?
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

To za pisanie dwóch postów pod sobą. Jak skasujesz wszystkie swoje posty tego typu to zniknie

Chodzi o to że "kantujesz" podbijajac ponad miare licznik postów - a jak zapytasz Shina i Ziemka, ilość postów jest bardzo ważna, i nie mozna ot tak nabijac jej wbrew regułom netykiety
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Serial Troll is Super Duper Serial

Udany model btw :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

JochnyWalker pisze:Czy ranga "oszukista" to jakas kara, za cos, czy to zwykla nutka humorystyczna?
Neh, to nie Gloria Victis gdzie są "ameby, trolle i jamochłony" w rangach. :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Witam,

Po długiej przerwie, studio ożyło wręcz. Fotki pierwszego army project'u, steampunkowych piratów do Warmachine. Większe fotki, i dużo info o całym systemi na moim blogasku, będzie ich więcej :!: (dużo, dużo więcej)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zachęcam do zainteresowania się systemem! Jakby coś to proszę na PW :)
Obrazek

ODPOWIEDZ