Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Czy master może jeździć na smoku?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nieDamik pisze:Czy master może jeździć na smoku?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z samej definicji bycia monstrem masz Tstompa. Musiałbyś mieć specialny zapis ( jak warshrine "dawno" temu ), zeby go nie mieć.Czy smok ma stompa?
W RB pisze, że potwory podlegają Tratowaniu, ale w opisie smoka nie ma informacji o deptaniu.
Tak więc czy wszystkie potwory mają zasadę tratowania czy tylko te, które mają w opisie zasadę stompa?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Masz to w Rule Booku opisane. Tylko model, który podlega zasadzie Szał, ma +1 Atak, ale cały oddział testuje, czy musi szarżować. Chyba, że ten z Szałem sam zadeklaruje szarżę przed testem oczywiście, to wtedy oddział może się normalnie ruszać
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
1. Gdy Hydrze dam Spit Fire jako upgrade, to można używać tego w reakcji na szarżę jako Stand & Shoot?
2. Mam 5 Warlocków, dostaje +1 do Casta za szereg z 5 modeli, czy +1 dostaje kiedy mam szereg z 5 modeli powyżej pierwszego szeregu?
2. Mam 5 Warlocków, dostaje +1 do Casta za szereg z 5 modeli, czy +1 dostaje kiedy mam szereg z 5 modeli powyżej pierwszego szeregu?
Impossible is nothing.
jak możesz to rzuć cytatami co to jest
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- MatthewKorona
1. Spit Fire: A War Hydra with this upgrade can make a shooting attack with the following profile:
Range: 8", Strenght: Remaining Wounds, Special Rules: Flaming Attacks, Multiple Shots (Remaining Wounds).
2. The unit receives an additional +1 to cast for each rank of 5 or more models in the unit, after the first, to a maximum of 3+.
Range: 8", Strenght: Remaining Wounds, Special Rules: Flaming Attacks, Multiple Shots (Remaining Wounds).
2. The unit receives an additional +1 to cast for each rank of 5 or more models in the unit, after the first, to a maximum of 3+.
Impossible is nothing.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
1. Nie ma nic o Slow to Fire oraz jest to Shooting Attack, więc można Stand&ShootMatthewKorona pisze:1. Spit Fire: A War Hydra with this upgrade can make a shooting attack with the following profile:
2. Masz napisane "after the first", więc aby otrzymać +1 do Casta, musisz mieć minimum 10 modeli w oddziale ustawione 5x2
- MatthewKorona
Tak też myślałem, dzięki wielkie.
Impossible is nothing.
tak
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Paraszczak
- Falubaz
Tak to jest jasno napisane przy opisie zasad specjalnych dla armii DE w podręczniku. Tam jest napisane, że modele z zasadą MP rerolują gały na ranienie a Scourgerunner Chariot ma zasadę MP. Co więcej - ten Chariot ma Hate do HE i ASF ale w tym wypadku dopisano że "Crew Only". Murderous Prowess nie ma dopisku, że "Crew Only". Dlatego Reroluje gały na ranienie z impaktów i ataków jeźdźców, ale nie koników.Glegut pisze:Czy jest to gdzieś jasno zapisane dlaczego chariot ma miec przerzut gał na ranienie? Zasada tyczy się knightów jeżdzących w chariocie czy unitu którym jest chariot?
Szczerze mówiąc to dziwną ta wykładnie stosujecie. Jak zauważyliście to w zasadzie MP jest napisane, że nie działa na 'mounty'. Tylko dlaczego niby cały rydwan nie miałby się liczyć jako 'mount' dla tych dwóch powożących go rycerzy, a jedynie same jaszczurki? Przecież np. gdy się kupuje Dreadlorda w profilu jest 'may be mounted on (...) Cold One Chariot'.
Paraszczak - dzięki za potwierdzenie mojej tezy aczkolwiek obawiam się jesli LS tego nie zaakceptuje jeden sędzia będzie sędziował tak a drugi inaczej.
Moim zdanie pytanie powinno brzmieć tak: Czy impacty z chariota zadają knighci czy też generuje je sam z siebi?
Moim zdanie pytanie powinno brzmieć tak: Czy impacty z chariota zadają knighci czy też generuje je sam z siebi?
Dlatego że Chariot jest taktowany jako cały model a nie jako mount.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...