PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Re: PKS - komentarze

Post autor: Dębek »

@ Piotrze.
PiotrB pisze:
Dębek pisze:
Przypomnij mi proszę jakie wyniki miałeś bretką na silesianie z Hajami na Tetisie?
Remis z Tobą 10:10. W dupę z Masterem 4:16. Do czego zmierzasz?

Komentarze na temat armii są chyba ważniejsze od ludzi którzy nią grają bo wiedzą o czym mówią
Tacy opiektywni sędziowie we własnej sprawie. :wink:

Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi to powiem -że spytałem Cię po to żeby udowodnić Ci na podstawie Twoich własnych doświadczeń że te HE nie są takie przegięte - nie zrozumiałeś -szkoda.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - to stwierdzam że jest po prostu nie grzeczna - i obraża właściwie wszystkich którzy wypowiadają się na temat swojej armii....

W świetle np. takich ograniczeń do VC jakie spłodziliście do tej pory:
Vampire Counts
- Można wystawić maksymalnie 4 bohaterów z zasadą Ethereal
- Można wystawić maksymalnie 2 Tomb Banshee

Próby restrykcji do HE są po prostu dla mnie śmiesznie i nie zrozumiałem ... tyle ode mnie - nie chce mi się już z Tobą gadać .
Jestem na tym forum od bardzo wielu lat i mówię to w 100 % szczerze. Po raz pierwszy toatalnie brak mi koncepcji jak rozmawiać z innym użytkownikiem forum. Kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi, więc będzie najlepiej dla nas obu jeśli rzeczywiście zaprzestaniemy dyskusji. Jest jeszcze 4 członków PKS. Może oni załapią twój tok rozumowania, bo ja w tym momencie spasuję.
Przeanalizuj swoje posty. Porównaj z moimi, zapytaj może kogoś postronnego, niech się wypowie kto tu jest niegrzeczny.
EOT z mojej strony.
Niegrzecznie pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

PiotrB jest be !

A wy wreszcie dajcie wybór czarów Teclisowi na poziomie rozpiski i gramy ten PKS. Euro zbliża się wielkimi krokami a do tego czasu trzeba na coś innego i inną armią pograć. Liga która prowadzę zaczyna mi się z końcem października a wy to tamto siamto :roll: Męska decyzja panowie ! [-o<
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dębek pisze:Najgorsze w tym temacie jest to, że jak jest mowa o HE to dyskusji włączają się niemal tylko gracze HE. Przejdziemy do DE i zaraz zobaczę tu Rinca i spółkę. :wink:
Poziom abstrakcji toczacych sie tutaj dyskusji mnie zniecheca do udzialu juz na etapie HE, wiec w sprawach DE na pewno nie wezme udzialu. Slabe sa te ciecia dla zasady, bo cos tam jest mocne, a Furion jest pierwszy w lidze. HE to nie sa demony i vc z 7 edycji i nie zdominowaly czolowki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Dajcie modyfikację BotWD zamiast 50 to 100 pkt BsB only i tyle i pograjmy tym trochę a nie ledwo PKS wszedł do użytku a już go masakrujecie.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jankiel, miejsce Furiona w lidze nie ma tu nic do rzeczy. Wydawało mi się to dość oczywiste.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Lepiej sie zajac WE, ktore ewidentnie potrzebuja compa, niz marnowac czas na HE, ktore nie odstaja od reszty, a jedynie maja jeden przedmiot podnoszacy ludziom cisnienie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

https://dl.dropboxusercontent.com/u/980 ... p%20V1.pdf

inne podejście do problemu może otworzy oczy co poniektórym tu

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Bardzo fajne ograniczenia
Zdrowe podejście do sprawy
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ludzie, ogarnijcie sie, blagam... Armia HE jest rewelacyjnym bookiem, ktory ma wszystko... Jak go porownuje do DE, to wygrywa wszedzie oprocz kategorii "fast cav", bo w HE po prostu nie mam tych warlockow do czego porownac. Pewnie, jakby takowy unit stworzono, towniez bylby lepszy :) Niektorzy z was, albo gadaja glupoty dla samego gadania, albo faktycznie nie wiedza o tej grze nic... Furion, to juz w ogole. Ale ufam, ze troluje, bo w tekstu typu "BoWD jest ok" zwyczajnie nie wierze. BoWD to najwikeszy bubel tej edycji. Do spolki z -1 to hit nurglea.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Rince pisze:Ludzie, ogarnijcie sie, blagam... Armia HE jest rewelacyjnym bookiem, ktory ma wszystko... Jak go porownuje do DE, to wygrywa wszedzie oprocz kategorii "fast cav", bo w HE po prostu nie mam tych warlockow do czego porownac. Pewnie, jakby takowy unit stworzono, towniez bylby lepszy :) Niektorzy z was, albo gadaja glupoty dla samego gadania, albo faktycznie nie wiedza o tej grze nic... Furion, to juz w ogole. Ale ufam, ze troluje, bo w tekstu typu "BoWD jest ok" zwyczajnie nie wierze. BoWD to najwikeszy bubel tej edycji. Do spolki z -1 to hit nurglea.
Heh...Mama wie, że ćpiesz?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie narzekaj Rince. Liczyles na mega wygiety book, a dostales fajny zrownowazony, mocny i Ci malo. Daj mu asf i przerzuty jedynek na armii to jeszcze Ci powiedza malo.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Rince pisze:... Jak go porownuje do DE, to wygrywa wszedzie oprocz kategorii "fast cav", bo w HE po prostu nie mam tych warlockow do czego porownac. Pewnie, jakby takowy unit stworzono, towniez bylby lepszy :)

Chyba chodziło o to. no chyba nie do konca jest tak jak piszesz.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Rince chyba masz booka DE do edycji 7.5 , Warlocki to gięta jednostka nie dość że ciężko się z nimi walczy to jeszcze nieźle czarują i to wszystko taniej niż orkowa kawaleria. No comment
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie zapominajmy chociazby o exekach, ktore jada wiekszosc piechot w wfb.

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Post autor: Wolff »

Chyba wszystkie :/

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Wiedźmy jadą Exeki:) W ogóle piechota z 2,3 atakami ich raczej mocno styra bo mają T3 i symboliczny save. Jakieś Savage Orki, Saurusy lub Temple na dobrym Predatory. Ten oddział jest tak mięciutki, że głowa mała. Ostatnio mi Dydu na bliskim 16 łukami zabił 14 Exeków...jedna salwa:/

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Podajesz argumenty, które wymagają farta w kościach. Nawet jeśli to Glade Guardzi (najskuteczniejsze w tej sytuacji Łuki), to z 16 strzałów schodzi statystycznie 5,9 Egzeków, a nie 14stu, więc pogratuluj po prostu szczęścia #-o
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

To nadal w cholerę dużo ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

No bo to Glade Guardzi na Bliskim Zasięgu. Tacy zwykli Łucznicy w High Elves to zabiją w tej samej sytuacji 1.(7) - 2.(6) Egzeków, w zależności czy to po Ruchu było :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ