Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Ma ktoś jakieś porady na O&G?Bo za każdym razem kiedy gram na tą armie to dostaje solidny łomot(na inne też ale polowa armii nie ginie mi w 2 tury )
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
Nie martw się. Jak O&G gram przeciwko VC też zwykle dostaję oklep. Taki lajf...Robert.P pisze:Ma ktoś jakieś porady na O&G?Bo za każdym razem kiedy gram na tą armie to dostaje solidny łomot(na inne też ale polowa armii nie ginie mi w 2 tury )
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
grasz na danonie? zapomnij o chowaniu go, staraj się stać wystawiony na dd. bo to gowno indirectem lepiej strzela. dalej, pelen napor z ominieciem klocka orkasow. reszte zamiatasz. fastami wjezdzasz w manglery i wyciagasz fanatykow. bardzo trudny paring ale mniej ograni przeciwnicy łapią się na masę rzeczy i wygrywasz
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
prawda jest taka, że ograny gracz przyjmie demona (o ile przezyje ostrzał) na savagy na przykład i przepuści fanoli.... i nie ma co zbierać z WoC
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
bez demona od 1 rundy ostatnio wtubiłem maskę ong. i to nie jakieś farty w kościach. dnd+helena, wcześniej poświęcam jurki dla zdjęcia frenzy, gg. da się ten paring grać, nie jest lekko, ale się da.
i uważam że to powinien być autolose dla gracza wochu. jednak wiecej zalezy od pola bitwy niz od teorii....
i uważam że to powinien być autolose dla gracza wochu. jednak wiecej zalezy od pola bitwy niz od teorii....
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
ja też założyłem dwie machy ong już... ale jak masz dobrego gracza naprzeciw siebie walczysz o 5 pkt
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
A ja z kolei dużym szamanem najpierw zjadłem w czelendżu bsb-ka na DM a zakąsiłem DP na deser. Żuk może potwierdzićtrikk pisze:Mi np. udało się mimo sporych strat z Doom Diverów wjechać Daemon Princem w klocek Savage, gdzie po kolei wyjadałem Szamanów
- rudobrody79
- Falubaz
w ten o to sposób z porad powstały opowieści jak kto kogo ....Robert.P pisze:Ma ktoś jakieś porady na O&G?Bo za każdym razem kiedy gram na tą armie to dostaje solidny łomot(na inne też ale polowa armii nie ginie mi w 2 tury )
ostatnio dostałem łomot - tylko na remisie się skończyło, z powodu turniejowego braku czasu-
ponieważ nie wziąłem żadnych odginaczek a z obecnych jak na razie są dobre marudy konne z muzykiem i (choć to trochę dziwnie zabrzmi) forsakeni. poza tym grałem bez helupy i dp
musisz mieć coś co przebiegnie przez manglery i co wyciągnie fanatyków
Forsakeni?Są drożsi od Marud i wolniejsi.
wsadzasz 3xpsy z vanguardem i po sprawie masz fanoli jak się uda w 1 turze wyciągnięte bo marudy konne szkoda poświęcać w 1 turze, lepiej zostawić na manglera właśnie lub na dojazd do maszynek
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- rudobrody79
- Falubaz
grałem przeciwko takim (sam byłem zdziwiony jak różne teraz rozpy zobaczyć można na stole )Robert.P pisze:Forsakeni?Są drożsi od Marud i wolniejsi.
z piętnem slanesha - mają szybki krok - nie zapomnij o ich ruchu - 6 cali
4+ SV bo mają pancerz no i k3 +1 ataków
dziś sam ich przetestuję
No ja już się nie mogę doczekać żeby swoją 40tkę przetestować w jakiejś większej bitwie, z markiem Khornea może być całkiem wesoło jak wylosują np KB
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Napiszcie Chłopaki jak testy poszły bo sam jestem ciekaw.Grałem Odrzuconymi 2 razy w liczbie 20 i mam mieszane uczucia.
IMO forsekeni w większej grupie są nieopłacalni. Brak muzyka boli, zwłaszcza jak podejdzie jakiś fast i nic nie zrobisz przez frenzy. Grałem regularnie na 1 lub 2 piatkach slaanesh'owych i w połowie przypadków się spłacają i na pewno pkt zwracają kilkakrotnie (pogoniły cały kontyngent ogrów za 600pkt dzięki regence i najeżdżaniu:D). Uważam je za lepsze rozwiązanie od konnych bo mimo iż wolniejsze, mniej mobilne i ciut droższe to dobre z nich zabijaki (niestety o ile będzie się miało dobre rzuty na ataki i boosty).
Ma ktoś porównanie Rozmiaru Trogga z innym trollem?
Przejdą Ogry(Konwertowane) jako Trolle?Czy nie bardzo bo nawet nie najgorzej wygladają+jest sześć w pudełku i łatwo konwertować.
Wymieniasz główki. Brzuszki robisz na wypływające wnętrzności. Wymieniasz łapki. I jest OK.Robert.P pisze:Przejdą Ogry(Konwertowane) jako Trolle?Czy nie bardzo bo nawet nie najgorzej wygladają+jest sześć w pudełku i łatwo konwertować.
Jak działa Pedant of Slaanesh?