kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Hmmm żywica wygląda na Fenryll-a. Reszta tu Vulture clan z Chronopii
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
Mam dwa pytania:
1. Czy do jednostki małych kaadai mogę dołączyć Dark Castellana albo Tauruka? Chodzi mi o to, aby oddział miał 5 T przy testach, co turę.
2. Czy rakiety i earthshaker bez wagoników mają podstawki szerokości hmm 50 na 50 (stare modele CHD)
1. Czy do jednostki małych kaadai mogę dołączyć Dark Castellana albo Tauruka? Chodzi mi o to, aby oddział miał 5 T przy testach, co turę.
2. Czy rakiety i earthshaker bez wagoników mają podstawki szerokości hmm 50 na 50 (stare modele CHD)
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Nie dołączysz bo małe kadajce mają zasadę unbreakable a bohaterowie nie.
Ciekawe pytanie też jestem ciekaw
Wording jest taki, że "unit receive +1" ergo krasnale powinny mieć 5T, liczebność załogi jednak się nie zmienia, więc ataku dodatkowego nie bedzie
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Na pewno ?? krasnal w obsłudze z 5T trochę mocny by był, byle co by takiej maszyny nie zjadło
Nie ma takiego wordingu, jest tak :Durin pisze:Wording jest taki, że "unit receive +1" ergo krasnale powinny mieć 5T, liczebność załogi jednak się nie zmienia, więc ataku dodatkowego nie bedzie
Hellbound war machine cause fear and have their T and W increased by 1
Wg. mnie załoga nie dostaje T
Jak jest taki to faktycznie załoga nie ma. Źle zapamiętałem, a booka mam gdzie indziej.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Co sądzicie o naszym bohaterze specjalnym?
Są zasady PKS i można go już wystawiać. Ewentualnie model będzie robił za zwykłego propheta. Zastanawiam się nad jego kupnem. Myślicie, że się opłaca?
Wychodzi bardzo tanio w porównaniu do podobnie zrobionego sorcerer propheta, a ma zarąbistą umiejkę dawania +1 do CR no i ma 4 hp. Jak dla mnie dobry deal.
Są zasady PKS i można go już wystawiać. Ewentualnie model będzie robił za zwykłego propheta. Zastanawiam się nad jego kupnem. Myślicie, że się opłaca?
Wychodzi bardzo tanio w porównaniu do podobnie zrobionego sorcerer propheta, a ma zarąbistą umiejkę dawania +1 do CR no i ma 4 hp. Jak dla mnie dobry deal.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Wydaje mi się że jest dość przeciętny, 3+sv i 5+ ward czynią go strasznie podatnym na pociski i strzelanie, nie mówiąc już o maszynach.
Ma oczywiście swoje zalety, jest całkiem tani daje +1CR i +1 do casta.
Gdyby miał ench. shielda i earthing roda za +1 do casta to brałbym go w ciemno
Na 2400 można się nim pobawić, chociaż obstawiam że lepiej wyjdzie samemu złożyć Lorda na Bale Taurusie ale to już na więcej niż 2400 puntków (chyba 625 punktów kosztuje wypasiony)
Ma oczywiście swoje zalety, jest całkiem tani daje +1CR i +1 do casta.
Gdyby miał ench. shielda i earthing roda za +1 do casta to brałbym go w ciemno
Na 2400 można się nim pobawić, chociaż obstawiam że lepiej wyjdzie samemu złożyć Lorda na Bale Taurusie ale to już na więcej niż 2400 puntków (chyba 625 punktów kosztuje wypasiony)
Ciekawą opcją jest danie mu szkoły Hashuta (zwykłemu Lordowi) i Black Hammera. Jeśli uda mu się rzucić flammable na wroga to Bale Taurus z Sorcererem robią miazgę z wielu życiowych oddziałów. No i jak jakiemuś lordowi wbijesz ranę to fajnie będzie. W dodatku w walce wręcz miscasty lecą też po wrogu:D.
Do Drazboratha przekonuje mnie to, że jego Mount ma zionięcie z S 5, a nie 4 jak zwykły.
No i pozostaje kwestia, czy tak naprawdę Bale Taurus jest dużo lepszy od Great Taurusa lub Lammasu. Wiem, że Groshek grał na Lammasu z deathem to miał 2 snajpy z LD 10, ale to było jeszcze przed FAQ GW.
Do Drazboratha przekonuje mnie to, że jego Mount ma zionięcie z S 5, a nie 4 jak zwykły.
No i pozostaje kwestia, czy tak naprawdę Bale Taurus jest dużo lepszy od Great Taurusa lub Lammasu. Wiem, że Groshek grał na Lammasu z deathem to miał 2 snajpy z LD 10, ale to było jeszcze przed FAQ GW.
Tego o zionięciu nie wiedziałem kolejny plus, może się okaże że nie jest wcale taki kiepski
Duży byk na pewno jest lepszy od mniejszego, za to lamasu czy z herosa już tylko maga, no może fasta pociśnie, chociaż danie shadowa też może być fajne
Duży byk na pewno jest lepszy od mniejszego, za to lamasu czy z herosa już tylko maga, no może fasta pociśnie, chociaż danie shadowa też może być fajne
Chrzanić goNijlor pisze:Co sądzicie o drafcie Euro?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454