Gampowe Dożynki (26-27.10.2013)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Re: Gampowe Dożynki (26-27.10.2013)

Post autor: RedScorpion »

Szaitis pisze: Łączna suma małych straconych to 436 :wink:
Kurcze Szaitis to ja w jednej bitwie w Rybniku zabiłem ci chyba więcej niż tu straciłeś w całym turnieju. Dodając do tego 3 zwycięstwa nad Golonką (pozdro Łukasz :wink: ) to wychodzi mi, że chyba muszę do kadry kandydować :wink:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

W Warszawie jest inny poziom :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

- grill w przystępnych cenach (kiełba 5zł, karkówki nie jadłem to nie wiem)
Karkóweczka była po 8...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dziękuję wszystkim za turniej, ja się bawiłem przednio a Jagal to chyba najprzedniej ze wszystkich :)

Co do wyników to jestem mega zadowolony, od kiedy posypał się nam zwycieski skład snota sprzed dawna to co roku mnie ktoś na DMP czy inne drużynówki zaprasza jako najemnika do teamu, zawsze odmawiałem mówiąc że z moim składem klubowym też powalczymy :), wreszcie dopiąłem swego także wracałem do domu z tzw. bananem na ryju ;).
Szkoda że grałem tylko z VC i HE no ale taka była taktyka :D
Nasze wyniki:
1. FW Borowiki: team 43 , Macias 14 na Woch, Jagal 9 z Orkami, ja 20-0 z VC
2. ZKF , teamowo 30, w sumie tylko ja rozgrywałem bitwę na VCty Denisa (20), Macias wział remis w mirrorze przed bitwa, a Jagal statystował rozwalając figurki przeciwnika przy swoim stole :)
3. JH 103 , drużyna 30, Jagal znowu zgarnia wciry w rewanżu za Gdańsk z Baśką ugrywajac cały 1 pkt, ratujemy z Maciasem remis on robi 14 z Zielonym a ja nie mogę od 4 tury zabic ani jednej figurki Szwentasowi ;) i zamiast 20tki robie jakies śmieszne 15-5.
4. Inkwizytor w składzie mocno odbiegającym z dnia nr 1 , team 49, tym razem Jagal goni próg przyzwoitości robiac 20 z lizi Pando-Handełka, Macias od 3 tury nie zdobywa zadnych pktow w starciu z 2 klockami Chadecji Mifcia, wiec robi tylko 9, ja znowu sie dopycham do VCtow (Kielon) i znowu 20.
5. Dobry Rogaty, skład w sumie 55, każdy mówił że moze grac z kazdym oprócz mnie bo nie chciałem bardzo imperium Szmaji ;), zręczna ucieczka i moje 20-0 z HE, Jagal też Szmajsonowi spuszcza kometę która rozwala cały naroznik i robi 20, Macias w bardzo zabawnej bitwie robi 15 na Brecie Milczka ;)

Po 5tej bitwie bylismy praktycznie pewni że bedziemy na 2 miejscu ale na szczescie Fiszu dograł bitwę i zrobił wynik na naszą korzyść dzięki czemu zręcznie wskoczyliśmy przed ekipy z 1 stołu :)

Co do samej organizacji to było całkiem w porządku, niemniej miejscówa jest mega słaba na turnieje, mi osobiscie było zimno, ciemno na sali strasznie, Gamp totalnie na uboczu, mozna bylo tylko korzystac z tego co bylo na miejscu.
Warszawska baza terenowa swoja droga jest mega słaba, może chłopaki najwyzsza pora zainwestowac w coś nowego ?, na co którymś stole mozna było spotkać połamane w pól gorki żeby wystarczyło obłożyć wszystkie stoły :p

Pozdrawiam wszystkich z którymi miałem okazję zamienić chociaż słowo na turnieju :)
Siła !
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Warszawska baza terenowa swoja droga jest mega słaba
Tu musze znacząco przytaknąć. Wyglada to naprawde słabo, stopień zużycia części elementów przeszedł juz punkt krytyczny.
Jeśli przed turniejem jest tak burzliwa dyskusja o modelarce, a potem gracze wystawiają się na białe blaty z połamanymi i niekompletnymi terenami, to...

Z mojej strony chciałem podziekować organizatorom i uczestnikom za mile spędzony weekend, w trakcie którego mogłem pooglądac kilka ciekawych starc i popstrykać nieco fotek.
Szczególne podziekowania za cierpliwość i fajne gadki dla:

wokrze
Bobson
Sill
Bless
kalafior
Fisch
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Białe blaty są tak samo dobre jak zielone, tereny rzeczywiście są do wymiany.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Na turnieju brakowało mi zgrzewek wody, tak jak było na Bazyliszku..
Na początku było ciemno, ale potem było ok

Co do samych bitew- nie wiem czy mam się śmiać czy płakać , w sumie na 5 bitew wygrałem 4, jedna przegrana 14:6, ale mój team i tak
zajął ostatnie miejsce....

trololololo

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Kalesoner
No nie bardzo. Białe blaty są fajne jeżeli są do nich tereny w konwencji zimowej a nie kiedy akurat takie były w budowlanym na promocji :wink: - białe do białego, zielone do kolorów.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Kalesoner
Szczur Królów

Laik, to już kwestia gustu, mi białe bardziej się podobają od zielonych. Blat ma jeden główny wyznacznik przydatności, ma być cały. Reszta to dodatki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Szymon przyznam że trochę brak ogrania Vc wyszedł ale bez przesady że ratowaliście moje wtopy
bo Ciebie nie było na 2 bitwach pierwszego dnia bo potrafiłeś zgubić się w Warszawie mając
GPsa przy sobie i dokładny adres :p

Swoja drogą dziękuje przeciwnikom za miłe bitwy i przepraszam za błędy wynikające z niedokładnego ustawienia kreski no ale jeszcze sie zdarza

dzięki Kudłaczowi za uczciwą decyzje i uratowanie mi tym samym tyłka od maski no ale mam nauczkę żeby uważać jak ustawiam oddziały :)

Dzięki jeszcze raz za świetny turniej i Śmiechowi że to ogarnął i do zobaczenia na następnym turze, wrócę silniejszy :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

1. Dziękuje organizatorom za zrobienie fajnego mastera, cieszę się że się udało pomimo wielu trudności =D>

2. Dziękuje swoim przeciwnikom za gry, byliście naprawdę fair play i była super atmosfera. Nie wiem, co mi strzeliło do głowy, by w meczu z lizakami sprawdzać linię wzroku po uprzednim umówieniu się. Musiałem być naprawdę zmęczony, że coś takiego mi wpadło do głowy ale dostałem to na co zasłużyłem 0:20. Za niesmak przepraszam. Chciałbym przeprosić za swoje rzuty pewnego orka, który mimo dobrych chęci zadał 1 ranę swoimi savagami moim IG z tarczami, tamta gra pod względem rzutów była mega dziwna :shock: A gra z graczami z frontu wschodniego jak zawsze należała do tych najlepszych gatunkowo, muszę wpaść do was na mastera:D

3. Oczywiście dziękuje za super grę graczom z swojego teamu Żukowi i Sławkowi. Ugraliśmy dobre miejsce i nawet udało nam się wyrwać z warzywniaka. Może team z rivendell po wielu treningach zacznie się liczyć na drużynówkach;p :mrgreen: .

4. Grill super opcja, szkoda że nie wliczony w cenę turnieju. Sala bez okien była dla mnie klaustrofobiczna, duszno się robiło po 5 h grania. Tereny trochę psuły zabawę z gry, przełamane górki albo nadgryzione elementy terenu to jednak nie to, co bym chciał widzieć na masterze.

5. Kudłaty to świetny sędzia, co tylko ten master potwierdził. Bezstronny, wszystko wyjaśnia, odpowiada na pytania, nie denerwuje się i jest zluzowany. Jak dla mnie najlepszy sędzia WFB.

6. Wyniki z meczy moją Chadecją: 15;5/11;9/0:20/17;3/11;9
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Przypomnij mi jeszcze raz tych sawadży to cię wypiszę z chadeckiej rodziny :evil:

:wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie pomoże sawadży kupa kiedy warboss dupa.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

O warbossa zabijakę trochę trudno w orkach, chyba tylko Grimgor z tym swoim toporem porządnie trzepie wroga. Jak ja grałem orkasami to niestety warboss black ork nie robił dobrych wyników. Za to Twoje doom divery 1 strzałem zdjęły mojego tauruka. Nawet nie wiedział, co w niego wleciało xD. Straszna maszynka.

Dzięki, że mnie nauczyłeś grać Chalicem na dwa dni przed turniejem. Dzięki Tobie robiłem super wyniki:D
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Never pisze:O warbossa zabijakę trochę trudno w orkach, chyba tylko Grimgor z tym swoim toporem porządnie trzepie wroga. Jak ja grałem orkasami to niestety warboss black ork nie robił dobrych wyników. Za to Twoje doom divery 1 strzałem zdjęły mojego tauruka. Nawet nie wiedział, co w niego wleciało xD. Straszna maszynka.

Dzięki, że mnie nauczyłeś grać Chalicem na dwa dni przed turniejem. Dzięki Tobie robiłem super wyniki:D
I ustawiać maszynki tak żeby miały przerzuty nie zapomnij :P

A warboss u orków to ich gracz prowadzący armię czyli moja skromna osoba...

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

należy Ci się szacun za wystawienie Arachnaroka :mrgreen: :D , inne orki nie wiedzą, co to klimat;p

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Orki generalnie mało wiedzą o świecie poza głębinami i zamarzniętymi rejonami świata. Za to wiedzą jak jeść pingwiny.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Dymitr pisze:Orki generalnie mało wiedzą o świecie poza głębinami i zamarzniętymi rejonami świata. Za to wiedzą jak jeść pingwiny.
Szkoda że na tak mało armii pingwinów trafiłem :roll:

Awatar użytkownika
Handełek
Chuck Norris

Post autor: Handełek »

Dorzucę parę słów od siebie :)

Jako gracz:
Dzięki wielkie organizatorom! (MSWiA :P)
Dzięki przeciwnikom za bitwy!! Fajnie było zobaczyć Was po latach. W sumie to mój drugi turniej od DMP2010 :)
Tak więc, wynik mimo wszystko całkiem spoko, ale sporo musimy się jeszcze podszkolić w nowych realiach. Damy radę :)
Przeprosiny dla Jagala za moje niedzielne spóźnienie, ale niestety pewne sprawy rodzinne mnie zatrzymały i musiałem ogarnąć to co ważniejsze. Z drugiej strony był to też dla Jagala bonus, który pomógł mu się przełamać, gdyż sytuacja wymyślona przez Pandę była dość zaskakująca. Jak przyszedłem zobaczyłem moją ofensywną armię skampioną i otoczoną w rogu :) Ja bym wykminił to trochę inaczej:) Tak czy owak, bardzo przyjemna bitwa, dużo "nowych" zasad też poznałem :)

Jako GAMP:
Słowa krytyki które czytam w pełni z pokorą przyjmuję. Będziemy walczyć, aby być lepszymi i aby miejscówka była najlepszą. Wszak nie od razu Rzym zbudowano :)

Co mogę powiedzieć, dojazd jest jaki jest. Za okolo 6 miesięcy będzie tam zjazd praktycznie z autostrady na wejście do Hali, oraz przystanek autobusowy w odległości 40 metrów, więc na pewno to się poprawi.
Na pewno nie poddamy się z organizacją imprez dla Graczy i będziemy starali się wyeliminować wszelakie niedogodności, jak np. oświetlenie. Z tym, że będzie to od nas wymagało trochę pracy, więc też raczej horyzont 6-8 miesięczny. Zostaliśmy na przykład poproszeni o kompleksową ofertę organizacji DMP w wh40k. W której GAMP nie tylko jak teraz udostępni miejsce i zróbcie sobie turniej, ale zajmie się każdym najmniejszym elementem organizacji. Jesteśmy w stanie zrobić dla was turniej od A do Z. Od ogarnicia noclegw w różnych standardach, z posiłkiem albo bez, większym lub mniejszym(w zależności o tego ile kto che wydać, wtedy wejściówki w różnych cenach oczywiście, jak w hotelu HB albo All-Inclusive - coś w ten deseń 8) ), ogarnięcia sali, przywiezienia blatów, rozstawienia wszystkiego a poźniej posprzątania. Natomiast ludzie ze środowiska grającego tylko przyjdą, zagrają, zjedzą, wypiją i będą miło spędzać czas oraz mieć banana na twarzy. Chcemy z tego miejsca uczynić miejsce do grania we wszelakie gry. Nie tylko WFB, ale i karcianki oraz turnieje elektroniczne w gry na konsoli jak i na komputerach. To co piszecie jest dla mnie o tyle istotne, że będziemy wiedzieli na co przede wszystkim zwrócić uwagę, na czym się skupić itd. Jakie inwestyczje zrobić, aby uzyskać odpowiedną "homologację" :)

No to by było na tyle :)

Kalesoner
Szczur Królów

Bardzo ładna reklama, ale powiem szczerze.
Handełek pisze:Jesteśmy w stanie zrobić dla was turniej od A do Z.
Nie jesteście, ale może kiedyś będziecie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Handełek
Chuck Norris

Post autor: Handełek »

No pewnie, reklamujemy się gdzie się da - w internecie, w kinie, radiu, na plakatach. Reklama dzwignią handlu :)
Kalesoner pisze:Bardzo ładna reklama, ale powiem szczerze.
Handełek pisze:Jesteśmy w stanie zrobić dla was turniej od A do Z.
Nie jesteście, ale może kiedyś będziecie.
A to czemu?

ODPOWIEDZ