Najmniej klimatyczna armia ??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Inkwizytor
- "Nie jestem powergamerem"
Przez dluzszy czas nazekalem na to ze OK, sa zrobione z doupy, armia niewiadomo skad ale wiadomo po co - kasa
teraz moglbym cofnac slowa i powiedziec to o wynalazkach imperium
kon mechaniczny - w naszych czasach to trudne, lub nawet niewykonalne do zrobienia
rakietnica owszem wymyslili chinczycy, jednak u nas w wieku bodajze XIX
czolg - pierwsze prototypy powstawaly przed IWS
a w poczatkowej epoce prochu, ludziska biegaja z tym na kazda wojenke...
Jesli to jest fluffowe to ja juz nie wiem co to slowo znaczy i boje sie co dalej
btw. ten temat to siedlisko spamu - jednak takie podforum
teraz moglbym cofnac slowa i powiedziec to o wynalazkach imperium
kon mechaniczny - w naszych czasach to trudne, lub nawet niewykonalne do zrobienia
rakietnica owszem wymyslili chinczycy, jednak u nas w wieku bodajze XIX
czolg - pierwsze prototypy powstawaly przed IWS
a w poczatkowej epoce prochu, ludziska biegaja z tym na kazda wojenke...
Jesli to jest fluffowe to ja juz nie wiem co to slowo znaczy i boje sie co dalej
btw. ten temat to siedlisko spamu - jednak takie podforum
To nie do końca prawda, Da Vinci stworzył plany na podstawie których można było zbudować czołg, tyle że nie parowy, a napędzany siłą ludzi zamkniętych wewnątrz, chociaż cały czas był to czołg.zafael pisze: ...czolg - pierwsze prototypy powstawaly przed IWS...
A licky boom boom down!!!
owszemb_sk pisze:To nie do końca prawda, Da Vinci stworzył plany na podstawie których można było zbudować czołg, tyle że nie parowy, a napędzany siłą ludzi zamkniętych wewnątrz, chociaż cały czas był to czołg.zafael pisze: ...czolg - pierwsze prototypy powstawaly przed IWS...
wymyslil tez maszyne latajaca itp
ale ja mowie o prototypach a nie matematycznych obliczeniach i pierwszych pomyslach.
To roznica
reasumujac
w imperium powstaly wynalazki, ktore powstaly w chinach (rakietnica jednak nie uzywana w walce)
mechaniczny kon, ktorego niewyprodukowano do dzis
golab przenoszacy cos wiecej niz naparstek z wiadomoscia
czolg (do ktorego defakto nic bym nie mial gdyby byl 1 czy 2 na swiecie
wystawiane od 3k i zajmujacy 2rary
hellblaster
rozumiem, fantasy ...
ale to zamienia sie juz w sfi-fantasy, na podobienstwo arcanum
Imperium ma klimat - swietny - jednak bez tych zabawek
jeśli się nie mylę to w chinach używano rakietnicy w walce... do strzał/bełtów przymocowywano male woreczki z prochem. potem wkladano je do nazwijmy to beczką... łączono lonty i wytrzeliwano... taka tam katiusza tylko że to nie były rakiety z głowicami wybuchowymi ale jednak rakiety...w imperium powstaly wynalazki, ktore powstaly w chinach (rakietnica jednak nie uzywana w walce)
to tylko jeden z wariantów tak wystrzeliwanych strzał
- Inkwizytor
Hihihi, pewnie gołąb też będzie mechanicznyzafael pisze:golab przenoszacy cos wiecej niz naparstek z wiadomoscia
Z tego co pamiętam, to w całym Imperium jest dwanaście Steam Tanków-jeden na każdą prowincję. A jak się jedzie na przeciętnego Mastera i widzie siętma Impeirum, to okazuje się, że czołgów jest znacznie więcejzafael pisze:czolg (do ktorego defakto nic bym nie mial gdyby byl 1 czy 2 na swiecie
wystawiane od 3k i zajmujacy 2rary
zafael pisze:Imperium ma klimat - swietny - jednak bez tych zabawek
Owszem-ja też tak uważam. Ale teraz Imperium to istne Wormsy
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce
Wiesz Grzesiek większość tego to wina graczy. Wiesz zasadniczo Imperium ma duuuuży wybór jednostek, ale to gracze biorą tylko handgunnerów zamiast kuszników, łuczników. Wolą wziąć 4 magów + machiny, to nie jest wina braku klimatu imperium.
A mi klimacik imperium a'la arcanum pasuje jak najbardziej. Dziwne, że się szczurków nikt nie czepia, ich technologia jest bardzo posunięta nawet w stosunku do naszej
A, wybudowania konika to wydaje mi się nie jest problem tylko po co?? W sumie są jakieś mechaniczne zwierzaki, które są dosyć bystre.
To wprowadźmy zasadę, że na turnieju może maksymalnie być 8 imperialistów z czołgami, niech decyduje o tym kolejnośćzgłoszeń i będzie fluffowo
A mi klimacik imperium a'la arcanum pasuje jak najbardziej. Dziwne, że się szczurków nikt nie czepia, ich technologia jest bardzo posunięta nawet w stosunku do naszej
A, wybudowania konika to wydaje mi się nie jest problem tylko po co?? W sumie są jakieś mechaniczne zwierzaki, które są dosyć bystre.
To wprowadźmy zasadę, że na turnieju może maksymalnie być 8 imperialistów z czołgami, niech decyduje o tym kolejnośćzgłoszeń i będzie fluffowo
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
No, ale wiesz, szczurki same się potrafią usmażyć .
- Inkwizytor
Albo w T34 walniętym ładunkiem kumulacyjnym
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
Racje maja Ci ktorzy mysla ze za 100lat wszyscy zaczniemy grac w 40k
systemy sie polacza
40k ponoc stoi w miejscu
WFB caly czas wali do przodu
sa ratlngi
sa mechaniczne konie
poje---ane golebie
czolg (ktory wraz z helka wydawal juz sie na granicy umioru)
hellka wspomniana
za 100lat(liconych w latach sigmara) beda promy kosmiczne, samoloty (sa juz zyrosy w koncu, a helikoptery, byly wymyslony po samolotach, gobliny -!!!! wymyslily lotnie )
za niedlugo krasiek zamiast z kuszy bedzie cial laserem
goblin wejdzie na poduszkowca
Impreriumbedzie walic z dziala fotonowego i rakiet naprowadzanych na cieplo
i bedziemy miec, wyzsza technologie niz 40k ...
Jej ale ja czasem marudze ...
zaawansowanej technologii nie!
zwykla jasne:
Doom wheel
warpfire thrower
flame cannon
bajlepsze udogodnienia to
Hellblaster (cos tam musi byc)
Organki
Czolg dla smiechu
I basta
bo jak juz glupie golebie nauczyli wysylac bomby to ja juz delfinow rakietowych nie chce!
pomarudzielm sobie a jak Polakiem jestem, i mam powody
systemy sie polacza
40k ponoc stoi w miejscu
WFB caly czas wali do przodu
sa ratlngi
sa mechaniczne konie
poje---ane golebie
czolg (ktory wraz z helka wydawal juz sie na granicy umioru)
hellka wspomniana
za 100lat(liconych w latach sigmara) beda promy kosmiczne, samoloty (sa juz zyrosy w koncu, a helikoptery, byly wymyslony po samolotach, gobliny -!!!! wymyslily lotnie )
za niedlugo krasiek zamiast z kuszy bedzie cial laserem
goblin wejdzie na poduszkowca
Impreriumbedzie walic z dziala fotonowego i rakiet naprowadzanych na cieplo
i bedziemy miec, wyzsza technologie niz 40k ...
Jej ale ja czasem marudze ...
zaawansowanej technologii nie!
zwykla jasne:
Doom wheel
warpfire thrower
flame cannon
bajlepsze udogodnienia to
Hellblaster (cos tam musi byc)
Organki
Czolg dla smiechu
I basta
bo jak juz glupie golebie nauczyli wysylac bomby to ja juz delfinow rakietowych nie chce!
pomarudzielm sobie a jak Polakiem jestem, i mam powody
Ostatnio zmieniony 3 sty 2007, o 17:18 przez zaf, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Mnie też A oprócz Realmowców wystawić można MY z light armour i niech robią za ciężką kawalerię Tylko trzeba znaleźć przeciwnika, który wystawiłby równie pogiętą (i zarazem klimatyczną) armię Klimacik jest...Lunn pisze:A ja za to, wbrew bretońskim przegięciom mam chory ale imo wspaniały pomysł zrobić armię chlopów . Tylko jeden oddział realmów, cała reszta chłopi. Tylko trochę nie mam kasy ani czasu na to, ale pomysł jest i strasznie mnie podnieca
-
- Chuck Norris
Ave
Tych gołębi nie widziałem, ale kiedyś w historii był przypadek gdy gołębie zostały użyte jako bomby zapalające. Przywiązano im palące się łuczywa do nóg, a one same poleciały do domów, które staneły zaraz w ogniu. Było to w średionwieczu, wyprowadziła w życie władczyni chyba Kijowa
Tych gołębi nie widziałem, ale kiedyś w historii był przypadek gdy gołębie zostały użyte jako bomby zapalające. Przywiązano im palące się łuczywa do nóg, a one same poleciały do domów, które staneły zaraz w ogniu. Było to w średionwieczu, wyprowadziła w życie władczyni chyba Kijowa
tak tylko ze, predzej nasraja na przeciwnika niz usiada mu z ladunkiem na ramieniuLord Andre pisze:Ave
dom a jednostka 30/100 kolesi maszerujacych w takt muzyki sliniacych sie na widok krwii i walacych o tacze to najlepsze miejsce dla golebi, ktore przycupna na ostrzu wloczni aby podziwiac rozciagajaca sie panorame
Lepiej usiada na pobliskim dziale, ktore tak huknelo bo mozna tam uwic gniazdo
lepiej poleca w odzial halflingow aby podyskutowac o pieczystym ...
nawet golebie nie sa takie glupie jak pomysly GW