Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Jak rozjaśniać np. niebieski, magiczny miecz? Dzisiaj próbowałem ale wyszło to jak pasta do zębów
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Ja na niebieski kolor nakładam dużo Niebieskiego Washa i rozjaśniam Ice Blue krawędzie.Nie wiem dokładnie o jaki efekt by ci chodziło ale ten wychodzi całkiem nieźle.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
No to tak jak pisałem Cały miecz malujesz na Niebiesko 1-2 razy washujesz na niebiesko i potem Ice Blue cienka linia po krawędziach malujesz.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
- Dieter Morinem
- Mudżahedin
Zakupiłem abominacje, pewnie część osób widziała ją, wygląda tak: http://img11.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3626364804 (zdjęcie z aukcji, na żywo wygląda lepiej). Gdybym chciał malować na ciemne kolory, ala sierść to by się ją dało łatwo zrobić oraz wyróżnić te blizny itp.
Chciałbym przemalować ją na podobnie jak GW wersja czarno biała z łapami jak skóra, mimo że normalnie nie maluje na standardowe kolory, bo lubię jak np clanrat'y maja szmaty zamiast uniformów lecz ta kolorystyka abominacji mi się najbardziej podoba.
Pytanie:
Opłaca się próbować nakładać warstwy farby (bo biały raczej będzie słabo widać na ciemnym), czy lepiej będzie zmyć ją jakimś lekko ekstremalnym sposobem lub namęczyć się parę godzin bez obawy o figurkę zmazać część kolorów zmywaczem do paznokci?
Chciałbym przemalować ją na podobnie jak GW wersja czarno biała z łapami jak skóra, mimo że normalnie nie maluje na standardowe kolory, bo lubię jak np clanrat'y maja szmaty zamiast uniformów lecz ta kolorystyka abominacji mi się najbardziej podoba.
Pytanie:
Opłaca się próbować nakładać warstwy farby (bo biały raczej będzie słabo widać na ciemnym), czy lepiej będzie zmyć ją jakimś lekko ekstremalnym sposobem lub namęczyć się parę godzin bez obawy o figurkę zmazać część kolorów zmywaczem do paznokci?
"10 lat zbierałem w bitwach wpierdziel. Dowartościowałem [dużo] lamusów - moje miłosierdzie."
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Jak już zmywać to bym całą wrzucił do dota i zmył, Zawsze możesz ją spróbować teraz pomalować tak jak chcesz a potem zmyć.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- Dieter Morinem
- Mudżahedin
Spróbuje przemalować i jak coś to wtedy zmyje, tak będzie chyba najlepiej. Dziękuję.
"10 lat zbierałem w bitwach wpierdziel. Dowartościowałem [dużo] lamusów - moje miłosierdzie."
Zmyj dotem, jak przemalujesz to bedzie slabo to wygladalo.
Może to nie odpowie na Twoje pytanie, ale może Ci się przyda.
http://volomir.blogspot.nl/2012/01/cita ... -pots.html
http://volomir.blogspot.nl/2012/01/cita ... -pots.html
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Świetne dzieki, przy okazji może banalne pytanie ale jakie macie sposoby na odmierzanie dokładnej ilości farby ? Mam problemy z tym, żeby uzyskać taki sam kolor po kilku dniach przerwy w malowaniu.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Najpierw lakier, potem trawka...
- Brushlicker
- Falubaz
Niestety, nie rozjasnisz go. Mozesz rozwodnic, zeby efekt byl mniej ordynarny, to wszystko
Ostatnio odstepuje od fabrycznych washy. Farbka plus woda plus medium akrylowe i hajda
To ostatnie to np "lahmian " od GW, albo "Glaze medium" Vallejo
A jak zastapisz wode vallejo airbrush thinnerem to juz w ogole szalowo
Ostatnio odstepuje od fabrycznych washy. Farbka plus woda plus medium akrylowe i hajda
To ostatnie to np "lahmian " od GW, albo "Glaze medium" Vallejo
A jak zastapisz wode vallejo airbrush thinnerem to juz w ogole szalowo
- Brushlicker
- Falubaz