Nowe DE Paraszczaka
- Paraszczak
- Falubaz
Nowe DE Paraszczaka
Rozpiska na najbliższe pół roku:
Supreme Sorceress na Koniku lev4 Dark Cloak of Twilight, MR(1), DS - 330
Sorceror lev2 Heaven Ring of Hotek - 165
BSB na Koniku z Dragonhelm i Dawnstone GW i Kusza - 154
5 DRs tarcze kusze - 100
5 DRs tarcze kusze - 100
5 DRs tarcze kusze - 100
30 WE z Flammingami - 350
30 Executioners FCG Dyscyplina - 405
5 Shades - 80
5 Shades - 80
4 RBTs - 280
10 Warlocks - 250
Mamy dobrą, ale nie przeinwestowaną Kadrę z współgrającymi Lorami. Mamy 50 kusz ale żadnego kusznika. Mamy 2 fajne oddziały do walki które nie mogą być bagatelizowane przez nikogo. Mamy 4 Maszyny i Heavy Support w postaci 10 Locków z Bohaterem. Słowem mamy wszystko. Każda faza gra a rozpiska fajowa. Daje dużo możliwości i przede wszystkim przyjemności.
Na PKS zmieniam Lore na dużym na Death. Reszta zostaje tak samo.
Supreme Sorceress na Koniku lev4 Dark Cloak of Twilight, MR(1), DS - 330
Sorceror lev2 Heaven Ring of Hotek - 165
BSB na Koniku z Dragonhelm i Dawnstone GW i Kusza - 154
5 DRs tarcze kusze - 100
5 DRs tarcze kusze - 100
5 DRs tarcze kusze - 100
30 WE z Flammingami - 350
30 Executioners FCG Dyscyplina - 405
5 Shades - 80
5 Shades - 80
4 RBTs - 280
10 Warlocks - 250
Mamy dobrą, ale nie przeinwestowaną Kadrę z współgrającymi Lorami. Mamy 50 kusz ale żadnego kusznika. Mamy 2 fajne oddziały do walki które nie mogą być bagatelizowane przez nikogo. Mamy 4 Maszyny i Heavy Support w postaci 10 Locków z Bohaterem. Słowem mamy wszystko. Każda faza gra a rozpiska fajowa. Daje dużo możliwości i przede wszystkim przyjemności.
Na PKS zmieniam Lore na dużym na Death. Reszta zostaje tak samo.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2013, o 18:59 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest ta 10 warlockow, ale imho szkoda ich do trzymania kadry. Cos za cos Kroliczku. Mamy to przegadane U nas to troszke inaczej wyglada i chyba wole jednak te nasza opcje.Królik pisze:Fajne. Jedyny problem IMO to brak bunkra dla czarek.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Paraszczak
- Falubaz
Duży na koniku i siedzi w polu z 2++ od magii i 3++ od strzelania - do tej pory jeszcze nie zginął. A mały ma 2 opcje. Albo w Exekach albo "za górami za lasami" (to, jak wylosuje Komete).
Tak mniej więcej będzie wyglądać standardowa rozpiska. Mi przynajmniej wychodzi podobnie. Można zmienić wsparcie, lory ale rdzeń ten sam. Ewentualnie kociołek za małą magiczkę. Mam wrażenie że przy 4lvl i warlockach może się marnować trochę, chyba że kometę trafi ale wtedy na inne czary kostek może brakować?
Rozpiska fajna, sam teraz zamówiłem 10 warlocków i czekam, aż przyjdą niemniej booka sam z siebie narzuca to na czym trzeba grać: DR i wicze w corach, bo to najlepsze jednostki. Teoretycznie korsarze mogą być zamiennikiem wiczek, ale ja póki co wolę jednak wiczki(mimo, że ostatnio wybitnie zawodziły xD), bo warriorzy odpadają w przedbiegach jeśli nie ma się noża. W specjalach też tajemnicą nie jest, że Exe i RBT są najciekawszą opcją. W rare'ach warlocki.
Book jakby się wydawało początkowo nie daje wiele opcji.
Book jakby się wydawało początkowo nie daje wiele opcji.
Nie mogę się zgodzić, by book narzucał nam czym mamy grać.
DR są świetne, i gram na nich od 6ed. Ale WE nie są "auto include". Tak na początku aż przeciwnicy nauczą się przeciwko temu grać, potem będą "liability". Sorki ale duży oddział z frenzy, to jak zabawa z granatem, może wybuchnąć tobie, a może przeciwnikowi.
Opcja ciekawa, chętnie jakiś Battle Report przeczytał by zobaczyć jak działa.
DR są świetne, i gram na nich od 6ed. Ale WE nie są "auto include". Tak na początku aż przeciwnicy nauczą się przeciwko temu grać, potem będą "liability". Sorki ale duży oddział z frenzy, to jak zabawa z granatem, może wybuchnąć tobie, a może przeciwnikowi.
Opcja ciekawa, chętnie jakiś Battle Report przeczytał by zobaczyć jak działa.
Ja nie na rzuca?
Special:
- Trzeba mieć oddział do uderzenia. A co się nadaje w naszym booku do mocnego bicia? Hydra, Kraken? Wolne żarty. Jedynie egzekutorzy stanowią realne zagrożenie. Na duże punkty można się jeszcze zastanawiać. Na małe są bez dyskusyjnie najlepszą opcją i najtańszą opcją. Cena 30 to, 360 punktów, BG: 450. Kolosalna różnica.
- Wsparcie: co innego się nadaje lepiej niż 4 bolce? za 280 pkt. jednostka bardzo tania. Aż żal nie brać. Zostają punkty idealnie na shades.
- Rare: warlocki. Tego chyba nawet nie trzeba komentować.
- Core: DR/wiczki/korsarze opcjonalnie kusznicy. Na pewno każdy bierze DR. Za 80-100pkt. mamy bardzo dobrego fasta. Także nasze opcje wyboru, to de facto wiczki/korsarze. Naprawdę ogromny wybór
Tak naprawdę wolnych punktów na to, aby wykazać się inwencją twórczą nie zostaje zbyt dużo. Niemniej ciężko się dziwić. Wina twórców booka. Kto im kazał psuć hydrę? i Krakena? podrożyć BG? Dawać mantikorze głupie zasady? albo fleetmastera...
Special:
- Trzeba mieć oddział do uderzenia. A co się nadaje w naszym booku do mocnego bicia? Hydra, Kraken? Wolne żarty. Jedynie egzekutorzy stanowią realne zagrożenie. Na duże punkty można się jeszcze zastanawiać. Na małe są bez dyskusyjnie najlepszą opcją i najtańszą opcją. Cena 30 to, 360 punktów, BG: 450. Kolosalna różnica.
- Wsparcie: co innego się nadaje lepiej niż 4 bolce? za 280 pkt. jednostka bardzo tania. Aż żal nie brać. Zostają punkty idealnie na shades.
- Rare: warlocki. Tego chyba nawet nie trzeba komentować.
- Core: DR/wiczki/korsarze opcjonalnie kusznicy. Na pewno każdy bierze DR. Za 80-100pkt. mamy bardzo dobrego fasta. Także nasze opcje wyboru, to de facto wiczki/korsarze. Naprawdę ogromny wybór
Tak naprawdę wolnych punktów na to, aby wykazać się inwencją twórczą nie zostaje zbyt dużo. Niemniej ciężko się dziwić. Wina twórców booka. Kto im kazał psuć hydrę? i Krakena? podrożyć BG? Dawać mantikorze głupie zasady? albo fleetmastera...
Paraszczak, fajna rozpa.
Ja bym zamienił hotek ze scrollem i zamiast darka dał metal, ale to tylko ja - gram na tym lorze już długo i uważam, że jest świetny. Dobre strzelanie, no i transmutacja z pięciu kostków co turę Na kilka paringów houndsy i zerówa. scaly skiny, +1 to hit ap - dużo fajności
Flamingi na tylu witchach Ci się sprawdzaja? Szkoda, żeby je coś poblokowało...
Anyways, tyle w miarę ode mnie, jak Ci się sprawdza to fajwosko! Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy na jakimś masterze i wymienimy poglądy Ja dalej próbuję pośmigać na kotle...
Pozdro
Ja bym zamienił hotek ze scrollem i zamiast darka dał metal, ale to tylko ja - gram na tym lorze już długo i uważam, że jest świetny. Dobre strzelanie, no i transmutacja z pięciu kostków co turę Na kilka paringów houndsy i zerówa. scaly skiny, +1 to hit ap - dużo fajności
Flamingi na tylu witchach Ci się sprawdzaja? Szkoda, żeby je coś poblokowało...
Anyways, tyle w miarę ode mnie, jak Ci się sprawdza to fajwosko! Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy na jakimś masterze i wymienimy poglądy Ja dalej próbuję pośmigać na kotle...
Pozdro