Nowe DE Paraszczaka

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Nowe DE Paraszczaka

Post autor: Paraszczak »

Rozpiska na najbliższe pół roku:

Supreme Sorceress na Koniku lev4 Dark Cloak of Twilight, MR(1), DS - 330
Sorceror lev2 Heaven Ring of Hotek - 165
BSB na Koniku z Dragonhelm i Dawnstone GW i Kusza - 154

5 DRs tarcze kusze - 100
5 DRs tarcze kusze - 100
5 DRs tarcze kusze - 100
30 WE z Flammingami - 350
30 Executioners FCG Dyscyplina - 405
5 Shades - 80
5 Shades - 80
4 RBTs - 280
10 Warlocks - 250

Mamy dobrą, ale nie przeinwestowaną Kadrę z współgrającymi Lorami. Mamy 50 kusz ale żadnego kusznika. Mamy 2 fajne oddziały do walki które nie mogą być bagatelizowane przez nikogo. Mamy 4 Maszyny i Heavy Support w postaci 10 Locków z Bohaterem. Słowem mamy wszystko. Każda faza gra a rozpiska fajowa. Daje dużo możliwości i przede wszystkim przyjemności.

Na PKS zmieniam Lore na dużym na Death. Reszta zostaje tak samo.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2013, o 18:59 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Fajne. Jedyny problem IMO to brak bunkra dla czarek.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mam prawie identyczna :mrgreen: (ja jednak wole kocioł)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Królik pisze:Fajne. Jedyny problem IMO to brak bunkra dla czarek.
Jest ta 10 warlockow, ale imho szkoda ich do trzymania kadry. Cos za cos Kroliczku. Mamy to przegadane ;) U nas to troszke inaczej wyglada i chyba wole jednak te nasza opcje.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Duży na koniku i siedzi w polu z 2++ od magii i 3++ od strzelania - do tej pory jeszcze nie zginął. A mały ma 2 opcje. Albo w Exekach albo "za górami za lasami" (to, jak wylosuje Komete).

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Troche szkoda hoteka, jak ma siedziec "za gorami, za lasami".
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Tak mniej więcej będzie wyglądać standardowa rozpiska. Mi przynajmniej wychodzi podobnie. Można zmienić wsparcie, lory ale rdzeń ten sam. Ewentualnie kociołek za małą magiczkę. Mam wrażenie że przy 4lvl i warlockach może się marnować trochę, chyba że kometę trafi ale wtedy na inne czary kostek może brakować?

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Rozpiska fajna, sam teraz zamówiłem 10 warlocków i czekam, aż przyjdą :D niemniej booka sam z siebie narzuca to na czym trzeba grać: DR i wicze w corach, bo to najlepsze jednostki. Teoretycznie korsarze mogą być zamiennikiem wiczek, ale ja póki co wolę jednak wiczki(mimo, że ostatnio wybitnie zawodziły xD), bo warriorzy odpadają w przedbiegach jeśli nie ma się noża. W specjalach też tajemnicą nie jest, że Exe i RBT są najciekawszą opcją. W rare'ach warlocki.

Book jakby się wydawało początkowo nie daje wiele opcji.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Nie mogę się zgodzić, by book narzucał nam czym mamy grać.

DR są świetne, i gram na nich od 6ed. Ale WE nie są "auto include". Tak na początku aż przeciwnicy nauczą się przeciwko temu grać, potem będą "liability". Sorki ale duży oddział z frenzy, to jak zabawa z granatem, może wybuchnąć tobie, a może przeciwnikowi.

Opcja ciekawa, chętnie jakiś Battle Report przeczytał by zobaczyć jak działa.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Ja nie na rzuca?
Special:
- Trzeba mieć oddział do uderzenia. A co się nadaje w naszym booku do mocnego bicia? Hydra, Kraken? Wolne żarty. Jedynie egzekutorzy stanowią realne zagrożenie. Na duże punkty można się jeszcze zastanawiać. Na małe są bez dyskusyjnie najlepszą opcją i najtańszą opcją. Cena 30 to, 360 punktów, BG: 450. Kolosalna różnica.
- Wsparcie: co innego się nadaje lepiej niż 4 bolce? za 280 pkt. jednostka bardzo tania. Aż żal nie brać. Zostają punkty idealnie na shades.
- Rare: warlocki. Tego chyba nawet nie trzeba komentować.
- Core: DR/wiczki/korsarze opcjonalnie kusznicy. Na pewno każdy bierze DR. Za 80-100pkt. mamy bardzo dobrego fasta. Także nasze opcje wyboru, to de facto wiczki/korsarze. Naprawdę ogromny wybór :D

Tak naprawdę wolnych punktów na to, aby wykazać się inwencją twórczą nie zostaje zbyt dużo. Niemniej ciężko się dziwić. Wina twórców booka. Kto im kazał psuć hydrę? i Krakena? podrożyć BG? Dawać mantikorze głupie zasady? albo fleetmastera...

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Paraszczak, fajna rozpa.
Ja bym zamienił hotek ze scrollem i zamiast darka dał metal, ale to tylko ja - gram na tym lorze już długo i uważam, że jest świetny. Dobre strzelanie, no i transmutacja z pięciu kostków co turę ;) Na kilka paringów houndsy i zerówa. scaly skiny, +1 to hit ap - dużo fajności ;)
Flamingi na tylu witchach Ci się sprawdzaja? Szkoda, żeby je coś poblokowało...
Anyways, tyle w miarę ode mnie, jak Ci się sprawdza to fajwosko! Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy na jakimś masterze i wymienimy poglądy ;) Ja dalej próbuję pośmigać na kotle...
Pozdro ;)

ODPOWIEDZ