Ranking Ligi WFB 2007/2008

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Heinrich_von_Tod pisze: PS. Prośba. W wolnej chwili proszę abyś zmienił kumplowi 2303 (Wojtek Arendt) klub z TKFF na TKFF "Gryf" Dzięki!
Zrobione

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

gdzie wcielo archiwalny ranking z sezonu 2004/2005?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

szafa@poznan pisze:gdzie wcielo archiwalny ranking z sezonu 2004/2005?
Skoro pytasz, to pewnie go masz. A jak go masz to podeslij mi, to wrzuce. A jak nie masz, to nie dziw sie, ze inni tez nie maja.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Nigdy go tam nie widziałem.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Na earthshakerze jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Zauważyłem że w rankingu widnieje podwójnie :) id: 1704 i 2222 . Możnaby to jakoś zespoić?

dzieki

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Pierun pisze:Zauważyłem że w rankingu widnieje podwójnie :) id: 1704 i 2222 . Możnaby to jakoś zespoić?

dzieki
Zrobione - zostawilem 2222.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Mam taką sugestię czemu wzorem 40k nie możemy zapisywać wszystkich armii, która dana osoba grała w jednym sezonie?

Link przykładowy: http://www.liga.wh40k.pl/index.php?name ... cle&sid=99
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

pingus pisze:Mam taką sugestię czemu wzorem 40k nie możemy zapisywać wszystkich armii, która dana osoba grała w jednym sezonie?

Link przykładowy: http://www.liga.wh40k.pl/index.php?name ... cle&sid=99
bo to sa chyba plany na przyszłosc ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Napewno byłoby to sprawiedliwe, tylko problem jest też tego rodzaju, że organizatorzy często nie notują armii nawet.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Ja nie wiedze problemu - myk jest w tym, ze organizatorzy beda musieli dopisywac jeszcze jedna kolumne w pliku z wynikami.... a widzac jakie do tej pory niektorzy(podkreslam-niektorzy, bo wiekszosc sobie daje rade swietnie) maja problemy z nowa forma wynikow... Dlatego tez idea jest bardzo fajna, ale nierealna - bo ja na pewno nie bede siedzial i poprawial ludziom po turniejach armii jakimi grali - to moge obiecac juz teraz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jeżeli jest to technicznie możliwe, to uważam, że można to wprowadzić. W regulaminie doda się dopisek, że to obowiązek organizatora tę armię dorzucić, a jak tego nie zrobi to turniej niezaliczony i tyle.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Scimitar pisze:Jeżeli jest to technicznie możliwe, to uważam, że można to wprowadzić. W regulaminie doda się dopisek, że to obowiązek organizatora tę armię dorzucić, a jak tego nie zrobi to turniej niezaliczony i tyle.
Dopisanie armii to nie jest jakiś wielki problem. :) A czasami rubryka armia w rankingu jest fikcyjna, w 40k widać kto czym gra.

Ja jestem za, imo mógłby ktoś to na LL rzucić jako pomysł.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Scimitar pisze:Jeżeli jest to technicznie możliwe, to uważam, że można to wprowadzić. W regulaminie doda się dopisek, że to obowiązek organizatora tę armię dorzucić, a jak tego nie zrobi to turniej niezaliczony i tyle.
Taa...... tak samo jak za pozne zgloszenie turnieju mialo skutkowac nie zaliczeniem...... szczeze, to ja juz wiary w LL nie mam i juz widze jak np. DMP z takiego powodu jest niezaliczone....

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

adeon pisze:
Taa...... tak samo jak za pozne zgloszenie turnieju mialo skutkowac nie zaliczeniem...... szczeze, to ja juz wiary w LL nie mam i juz widze jak np. DMP z takiego powodu jest niezaliczone....
No niestety - to wielki problem. Rok temu próbowałem z tym walczyć ale bezskutecznie. Ja rozumiem jakieś poważne problemy i fakt że trzeba wykazywać się współczuciem czasem, ale no bez przesady. Z masterami to jest fikcja z tym zgłoszeniem, bo fakt wiadomo co i jak na dłużej niż miesiąc przed. Ale jak wyniki nie dojdą w terminie to moim zdaniem "nie ma przeacz".
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

na stronie adeon nie ma arkusza dla parówek. W jaki sposób mam zgłosic parówke? Chodzi mi o wklepanie wyników

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Shakin' Dudi pisze:na stronie adeon nie ma arkusza dla parówek. W jaki sposób mam zgłosic parówke? Chodzi mi o wklepanie wyników
a po co Ci arkusz do parówek?
jak do ligi wysyłasz tylko: ID turnieju, ID gracza, punkty, ranga turnieju.
nigdzie nie podajesz miejsc ani par.
poprostu dwum graczom z pary musisz wpisac ta sama liczbe punktów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

sciagnij sobie najnowszy arkusz z adeona, po pierwsze jest jakas blokada na nim ale to omijam jak kopiuje sobie cały plik ;]

EDIT:
a sory za kłopot :) juz wiem co i jak :P

EDIT2: wyszło mi ze niektorzy ((3 ostatnie miejsca mają punkty na minusie, to poprawne? :) )

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Shakin' Dudi pisze:EDIT2: wyszło mi ze niektorzy ((3 ostatnie miejsca mają punkty na minusie, to poprawne? :) )
nie.

pewnie jako liczbe graczy podałes tylu ilu było ludzi.. a powinienes podac "2x liczba par" na turnieju. pewne niektórzy grali sami na te parówce, ale powinni byc liczeni jako 2 graczy, dla potrzeb arkusza.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ile pts można mieć max w rankingu? Jak to się teraz liczy? :)

Zablokowany