Demony ETC 2014 - Draft II
Demony ETC 2014 - Draft II
"Gdy blat spływał krwią śmiertelnych przez sezon cały,
A Ósemka Nieczystych siała terror i zniszczenie,
Przyszedł COMP i powiedział:
Bestio, nie będziesz więcej w liczbie Osiem,
Od dzisiaj imię Twe 2x4.."
A więc witam doświadczonych Generałów armii 5++ i zapraszam do wytknięcia czego w teorii brakuje tej rozpisce a co wydaje się zbędne. Nowego formatu jeszcze nie testowałem, spróbuję może sił w Lidze Bastioliszka żeby papier wypróbować na stole.
Nie jestem pewien tego DP, GUO zawsze sprawdzał mi się wyśmienicie a ten wydaje się jakiś mięciutki do chowania po krzakach
What the fox say2400 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Daemon Prince of Nurgle @ 530.0 Pts
Nurgle Prince; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour;
Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
1 Herald of Nurgle @ 170.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Greater Locus of Fecundity
30 Plaguebearers of Nurgle @ 448.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Plagueridden @ [10.0] Pts
4 Beasts of Nurgle @ 240.0 Pts
1 Beasts of Nurgle @ 60.0 Pts
5 Chaos Furies of Nurgle @ 70.0 Pts
Daemon of Nurgle
1 Herald of Khorne @ 245.0 Pts
Battle Standard; Exalted Locus of Wrath
Razor Standard [45.0]
27 Bloodletters of Khorne @ 437.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Bloodreaper @ [10.0] Pts
1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Bloodletter crew
2 Bloodletter Crew @ [0.0] Pts
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2395.0
A Ósemka Nieczystych siała terror i zniszczenie,
Przyszedł COMP i powiedział:
Bestio, nie będziesz więcej w liczbie Osiem,
Od dzisiaj imię Twe 2x4.."
A więc witam doświadczonych Generałów armii 5++ i zapraszam do wytknięcia czego w teorii brakuje tej rozpisce a co wydaje się zbędne. Nowego formatu jeszcze nie testowałem, spróbuję może sił w Lidze Bastioliszka żeby papier wypróbować na stole.
Nie jestem pewien tego DP, GUO zawsze sprawdzał mi się wyśmienicie a ten wydaje się jakiś mięciutki do chowania po krzakach
What the fox say2400 Pts - Daemons of Chaos Army
Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
1 Herald of Nurgle @ 170.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Greater Locus of Fecundity
Standard; Musician
Daemon of Nurgle
1 Herald of Khorne @ 245.0 Pts
Razor Standard [45.0]
27 Bloodletters of Khorne @ 437.0 Pts
Standard; Musician
1 Bloodreaper @ [10.0] Pts
Bloodletter crew
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2395.0
Ostatnio zmieniony 2 sty 2014, o 17:25 przez TomashWwl, łącznie zmieniany 1 raz.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Tak na szybko to polecam zastanowienie się nad exalted giftem na DP, Aura of Disruption i Chromatic Tome są grube, zawsze tez mozesz wybrac mieczyk, jesli planujesz wejsc w jakiś uber-combat.
Greater gift i tak niewiele mu pomaga w kwestii przeżywalnosci, tak jak to było z GUO.
Nie lubie tak duzych klocków BL, moim zdaniem lepiej spisują się jako nieduze oddzały robiące suchy anal od boku/tyłu, polujące na śmieci.
Nie przykuwają tyle uwagi, a nadal są niebezpieczne.
Mam wrażenie, ze jako siła uderzeniowa lepiej spisywaliby sie Bloodcrushers z heroldem-zbójem.
Nie zmienia to faktu, ze pewnie i tak ładnie będzie to śmigać, w koncu to demony...
Greater gift i tak niewiele mu pomaga w kwestii przeżywalnosci, tak jak to było z GUO.
Nie lubie tak duzych klocków BL, moim zdaniem lepiej spisują się jako nieduze oddzały robiące suchy anal od boku/tyłu, polujące na śmieci.
Nie przykuwają tyle uwagi, a nadal są niebezpieczne.
Mam wrażenie, ze jako siła uderzeniowa lepiej spisywaliby sie Bloodcrushers z heroldem-zbójem.
Nie zmienia to faktu, ze pewnie i tak ładnie będzie to śmigać, w koncu to demony...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Książka faktycznie do przemyślenia, dzięki
Z BC mam taki problem że jak w czymś większym utknę to na Steadfascie ustoi, odwróci się i mnie punktuje, takie jakieś niemiłe doświadczenia
Z BC mam taki problem że jak w czymś większym utknę to na Steadfascie ustoi, odwróci się i mnie punktuje, takie jakieś niemiłe doświadczenia
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
To juz kwestia wyboru własciwych matchupów. Uderzasz tam gdzie masz przewage, a tam gdzie "swięty boże nie pomoże" rzucasz odginaczki
Mam wrażenie, ze BL jako głowny kloc do bicia, maja obecnie zbyt duzo słabych MU.
jak zaszarzują i pokroja cos od razu, to fajnie, ale od drugiej tury robi sie smutno, jak wymieniasz modele warte 14pkt za modele warte 10pkt, i to po niekorzystnym kursie.
Do tego wszechobecna MC...
Mam wrażenie, ze BL jako głowny kloc do bicia, maja obecnie zbyt duzo słabych MU.
jak zaszarzują i pokroja cos od razu, to fajnie, ale od drugiej tury robi sie smutno, jak wymieniasz modele warte 14pkt za modele warte 10pkt, i to po niekorzystnym kursie.
Do tego wszechobecna MC...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
fakt, S4 nie robi z nich już takich zabijaków jak kiedyś, kolejne tury CC szału nie robią.
Z racji braku Herolda na Molochu to zastanawiam się nad wrzuceniem zamiast Bloodków oddziału 3xBloodcrusher FCG z AP i 3x Muchozole z rerollem LD. Punkty rozbite na dwa unity, które każdy może coś podziałać i zająć uwagę na flankach
nie podoba mi się jedynie dopchanie cora w tym momencie Horrorami, mimo że wydaje się najrozsądniejsze - tak ni w kij ni w oko do tego naporu
Z racji braku Herolda na Molochu to zastanawiam się nad wrzuceniem zamiast Bloodków oddziału 3xBloodcrusher FCG z AP i 3x Muchozole z rerollem LD. Punkty rozbite na dwa unity, które każdy może coś podziałać i zająć uwagę na flankach
nie podoba mi się jedynie dopchanie cora w tym momencie Horrorami, mimo że wydaje się najrozsądniejsze - tak ni w kij ni w oko do tego naporu
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Horrory sa naszym najlepszym corem. Basta
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
jak chcesz grac klimaciarsko, to nie musisz wrzucac rozpisek na forum, i konsultowac ich z innymi graczami
Nie zgodzę się. Często ludzie wrzucają rozpiski, w których mówią "to i to jest nietykalne, bo to lubię" czy coś w tym stylu. Rozpiskę można poprawić na wiele sposobów.Bearded Unclean 'Un pisze:jak chcesz grac klimaciarsko, to nie musisz wrzucac rozpisek na forum, i konsultowac ich z innymi graczami
Release the Przemcio!
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Widze, ze nie wyczułes dowcipu...
Rozpiska idzie w tym kierunku : +3 do CR z Bloodcrusherów, do odgięcia nieprzyjemności dojdą Horrory z wodzem, martwi mnie brak rerolla w Nurglowych unitach gdy przyjdzie do zdawania breaka .. pytanie czy warte mocy Scullcanona
Pytanie- czy Herold Khorna w takiej konfiguracji BC ma lookouta?
Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army
Daemonic Flight
Exalted Gift [75.0]
1 Herald of Nurgle @ 135.0 Pts
Lore of Nurgle; Greater Locus of Fecundity
Standard; Musician
5 Chaos Furies @ 60.0 Pts
3 Plague Drones of Nurgle @ 195.0 Pts
Standard; Plague Proboscis
Gleaming Pendant [5.0]
3 Rot Fly @ [0.0] Pts
1 Herald of Khorne @ 250.0 Pts
1 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
3 Bloodcrushers of Khorne @ 250.0 Pts
Standard; Musician
War Banner [35.0]
3 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
Bloodletter crew
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 153.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Tzeentch
1 Iridescent Horror @ [10.0] Pts
Models in Army: 57
Total Army Cost: 2396.0
Pytanie- czy Herold Khorna w takiej konfiguracji BC ma lookouta?
Daemonic Flight
Exalted Gift [75.0]
Standard; Musician
5 Chaos Furies @ 60.0 Pts
Gleaming Pendant [5.0]
3 Rot Fly @ [0.0] Pts
3 Bloodcrushers of Khorne @ 250.0 Pts
Standard; Musician
War Banner [35.0]
Bloodletter crew
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tzn w jakiej konfiguracji? 3 jugery???TomashWwl pisze: Pytanie- czy Herold Khorna w takiej konfiguracji BC ma lookouta?
Nie ma... musisz mieć 5+ modeli.
Jeżeli taki skullcannon ma np zabić takiego heralda jugerów bez look outa za 250 punktów to tak, ma to sensTomashWwl pisze:pytanie czy warte mocy Scullcanona
Wszystko zależy od priorytetów jakie przyjmiesz.
Pamiętaj, że bsb to nie tylko breaki, ale i swifty, combat reformy, redirecty, wymuszone pogonie.
IMO jeśli gra się armią mieszaną to można grać bez BSB, tutaj masz już jednak 4 potencjalnych użytkowników takiego rerollu, czyli bestie, plagusy, muchy i dp.
Czy Ci się to opłaca to już rozważ sam. Najlepeij pograj i zobacz jak Ci to wychodzi na stole, czy lepiej coś zastrzelić lub trzymać na dystans czy lepiej zwiększyć pewność liderek.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Mocne tak sobie myśle ze będę dążył do szybkiego combatu, a tu się faktycznie bardziej przyda kontrola LD a nie 2-3 tury zawsze niepewnego strzelaniaCauliflower pisze: Jeżeli taki skullcannon ma np zabić takiego heralda jugerów bez look outa za 250 punktów to tak, ma to sens
Może to pierwsze odczucia do chwili gdy nie kulnę 2x6 na breaka, ale po ostatnim turnieju BSB Nurgla przerzucał 3 testy na cały dzień turlania kostkami, w tym break bestii na jeszcze gorszy wynik za to PanzerJugger sprawowały się wyśmienicie - z CHD zjadły małe Kadajce, Helkę i wypunktowały dużego Kadaja, z VC dzielnie kroiły Ghule z Lordem a w mirrorze niestety posypały się przez Wronę z Multiwoundem
Książe wylatuje, bo jest cienki jak dupa węża a ja nie lubię chować 500+ punktów po krzakach. Zastanawiam się czy GUO 4lvl czy GUO 3lvl i lvl death na Heroldzie ?
Kupa2400 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Great Unclean One @ 555.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Nurgle
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
Standard; Musician
3 Bloodcrushers of Khorne @ 215.0 Pts
Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
3 Rot Fly @ [0.0] Pts
Bloodletter crew
Daemon of Nurgle
Książe wylatuje, bo jest cienki jak dupa węża a ja nie lubię chować 500+ punktów po krzakach. Zastanawiam się czy GUO 4lvl czy GUO 3lvl i lvl death na Heroldzie ?
Kupa2400 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Great Unclean One @ 555.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Nurgle
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
Standard; Musician
3 Bloodcrushers of Khorne @ 215.0 Pts
Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
3 Rot Fly @ [0.0] Pts
Bloodletter crew
Daemon of Nurgle
Też gram na skullkach i wiem że musi być ich co najmniej 4 aby cos zrobiły. much tak samo.
Na Guo wystarczy exalted; Herald khorna nie ma lookouta i tylko 5++ więc za szybko spadnie. To tyle.
Na Guo wystarczy exalted; Herald khorna nie ma lookouta i tylko 5++ więc za szybko spadnie. To tyle.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Podejście do WiP II Draftu. Troszkę pootwierało się możliwości, zastanawiam się czy dobrze szmatki poprzydzielałem -alternatywnie +1Mv dla Crusherów, Reroll LD u Plagusów (głupio jak po pechowym combacie padnie 2x6) i może Flaming dla Much żeby dół miał płonące poisony ;p (góra rozumiem traci poison na rzecz flaming?). No i zawsze mam dylematy przy Giftach u GUO, jakieś rady co must have przy rollach? 2+ as i +1W zawsze ratuje mi skórę, syf zamienić na ogre blade, dobrze kminie? pozdrawiam i wciąż dzięki za cenne rady
1 Great Unclean One @ 580.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Death
Greater Gift [50.0]
Greater Gift [50.0]
Standard; Musician
3 Bloodcrushers of Khorne @ 305.0 Pts
Standard; Musician
1 Bloodhunter @ [10.0] Pts
4 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
4 Plague Drones of Nurgle @ 255.0 Pts
Gleaming Pendant [5.0]
4 Rot Fly @ [0.0] Pts
Bloodletter crew
Daemon of Nurgle
Daemon of Nurgle
11 Pink Horrors of Tzeentch @ 153.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Tzeentch; Musician
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2391.0
1 Great Unclean One @ 580.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Death
Greater Gift [50.0]
Greater Gift [50.0]
Standard; Musician
3 Bloodcrushers of Khorne @ 305.0 Pts
Standard; Musician
1 Bloodhunter @ [10.0] Pts
4 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
4 Plague Drones of Nurgle @ 255.0 Pts
Gleaming Pendant [5.0]
4 Rot Fly @ [0.0] Pts
Bloodletter crew
Daemon of Nurgle
Daemon of Nurgle
11 Pink Horrors of Tzeentch @ 153.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Tzeentch; Musician
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2391.0